Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Livestream: 5. afdeling af Feltet.dk Race Series

Livestream: 5. afdeling af Feltet.dk Race Series

17. marts 2020 19:00

Tirsdag aften køres 5. afdeling af Feltet.dk´s spritnye E-sportsløbsserie Feltet.dk Race Series på Zwift, og her har du vores optakt til løbet. Husk, at du stadig kan nå at tilmelde dig, og hvis du ikke selv kører løbet, har du naturligvis stadig mulighed for at følge med, når vi livestreamer her på Feltet.dk og på vores forskellige sociale platforme fra klokken 20.00.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 

TILMELD DIG LØBET HER - VI STARTER TIRSDAG KLOKKEN 20.15.

Næsten 1900 mennesker har samlet deltaget i de fire første afdelinger af Feltet.dk Race Series.

Vi håber naturligvis, at den store interesse for serien vil fortsætte, når vi tirsdag den 17. marts fra klokken 20.00 (løbsstart fra 20.15) blænder op for 5. afdeling her på Feltet.dk, på vores sociale platforme samt på DBR-lives Facebook-side.

Sådan kører du med om sejren
Desværre har det langtfra været alle gennemførende ryttere, der har fået registreret deres resultat ved de første fire afdelinger.

Vi henviser derfor til, at man sørger for at køre i den rette kategori, bære pulsbælte, benytte wattmåler (og ikke ZPower) og have sammenkoblet sine profiler på henholdsvis Zwift.com og Zwiftpower.com.

Alle kriterier skal være opfyldt for at blive inkluderet i de officielle resultater!

Ens rette kategori finder man på sin profilside på Zwiftpower.com (anført med et bogstav mellem A og D). Kører man ikke i den angivne kategori, får man et UPG ud for sit navn på resultatlisten, og ens resultat vil således ikke være godkendt.

Det samme er gældende, hvis man overskrider kategoriens grænse for watt pr. kilo. Har man gjort dette, vil der i stedet stå WKG ud for ens navn.

Kører man eksempelvis i B-klassen, hvor den øvre grænse er et FTP på 4,0 watt pr. kilo, må ens bedste 20 minutters power undervejs i løbet således ikke være højere end 4,21 watt pr. kilo. Dette skyldes den generelle antagelse, at FTP svarer til 95 % af den maksimale 20 minutters power.

Husk at rykke op i den rigtige kategori, hvis du tidligere er blevet diskvalificeret! Tjek dit resultat fra sidste uge her eller på din profilside på Zwiftpower.com.

Hvordan du sammenkobler dine Zwift- og Zwiftpower.com-profiler, kan du læse om nederst i denne artikel.


Løbet livestreames
Løbet er det femte af i alt syv, som køres over de kommende tirsdage indtil finaleaftenen den 31. marts.

 

I løbet af serien kommer rytterne igennem fem forskellige verdener i Zwifts univers, og således vil ruterne variere kraftigt fra gang til gang.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Deltagerne vil her ikke blot kæmpe om etapesejre men også den samlede triumf, som vil blive afgjort af et pointsystem. Tidsforskelle i de enkelte afdelinger har dermed ingen betydning for klassementet.

 

Løbsserien vil have flere løb i løbet, da fire styrkebaserede kategorier (og en klasse forbeholdt kvinder) vil give alle deltagere chancen for at komme først over målstregen og finde vej til toppen af resultatlisten, som hver uge publiceres på Feltet.dk.

 

For alle kategorier vil det være muligt at stille sig op på startstregen 30 minutter før start, og de forreste pladser uddeles efter først til mølle-princippet, så det kan være en god idé at være tidligt på den.

 

Vi dækker naturligvis løbet tæt med livestream, kommentering, referat og resultater.

 

Aftenens løb vil blive livestreamet på Feltet.dk samt på vores Facebook-profilTwitch-profil og Youtube-kanal fra klokken 20.00. Løbet vil desuden også kunne ses på DBR Lives Facebook-side.


Det er igen Zwift-ambassadør Alex Rasmussen og Feltet.dk-ejer Jesper Johannesen, som sidder bag mikrofonerne, og de vil selvfølgelig være klar til både at guide seerne gennem løbet og svare på spørgsmål undervejs. Der vil være præmier til brugerne med de bedste spørgsmål.

 

Referat og resultater vil offentliggøres her på Feltet.dk i de kommende dage.

 

Gør dig helt klar til 5. afdeling med Alex Rasmussens bedste løbstips.
 

Ruten

Tirsdag aften lægger Feltet.dk Race Series for første gang vejen forbi Yorkshire, når det gælder den såkaldte Royal Pump Room 8-rute.

 

I alt skal der tilbagelægges 27,7 kilometer med start og afslutning i VM-målbyen Harrogate, hvor Mads Pedersen sidste år kunne lade sig krone som verdensmester.

 

Som navnet indikerer, er ruten formet som et 8-tal, hvorfor rytterne undervejs vil køre samtlige veje af VM-rundstrækningen i begge retninger.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

De første 3,7 kilometer slår en sløjfe i udkanten af byen gående i modsat retning af VM-løbet 2019 og inkluderer en mindre bakke på 700 meter á 2,8 %. På toppen af denne er løbets første indlagte spurt placeret efter 2,7 kilometer.

 

Efter sløjfen skal feltet op ad VM-rutens stejle målrampe (150 m á 8 %) i den ”normale” retning og videre mod målstregen, som passeres efter 4,7 kilometer.

 

Herfra er ruten ganske velkendt for mange. De næste 13 kilometer foregår nemlig på VM-rundstrækningen i den normale retning frem til det punkt, hvor rytterne efter 3,7 kilometer holdt til venstre mod målstregen.

 

Det betyder, at den lange, lige og stabilt stigende vej ud af Harrogate (1,3 km á 3,6 %, maks. 5 %) vil være på menuen efter fem kilometer.

 

Efter rutens længste bakke følger fem-seks kilometer, som byder på både nedkørsler, et 1,5 kilometer langt falsk plateau og en bakke på 800 meter á 3,2 %, maks. 6 %. Bakken kommer efter ti kilometer og er værst på dens første halvdel.

 

Fra toppen leder vejen ned til rundstrækningens største bakke, Yorkshire KOM (1,2 km á 5,5 %). Bakken ligger relativt stabilt på omkring 7 %, kun afbrudt af et fladt stykke 600-450 meter fra toppen, som rundes efter 13,4 kilometer.

 

Efter 1,1 kilometers nedkørsel vil rytterne skulle tackle en ny bakke, som starter stejlt efter et venstresving i bunden af nedkørslen. Bakken (600 m á 3,5 %, maks. 8 %) flader dog hurtigt ud.

 

Bakken er samtidig indledningen på den sløjfe, som rytterne kørte indledningsvis i løbet. Nu køres der dog, i modsætningen til tidligere, ikke i den modsatte retning af VM-løbet.

 

Sløjfens 2,1 kilometer efter toppen af bakken er næsten flade og er således en af rutens længste sektioner uden hverken reelle bakker eller nedkørsler. Undervejs på sløjfen passeres den indlagte spurt for anden gang efter 15,6 kilometer.

 

Læs også
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat

 

Den fladere del af ruten får dog en brat ende, når rytterne efter 17,7 kilometer i stedet for at dreje til venstre mod målstregen fortsætter lige ud og op ad den samme nedkørsel, som de netop er kommet ned ad fra toppen af Yorkshire KOM.

 

Bakken starter stejlt med en kort rampe på 11-15 %, men flader derefter ud, inden de sidste 500 meter mod toppen stiger med 5,5 % i snit. Bakken er i alt på 1,1 kilometer á 4,5 %.

 

Fra toppen, som rundes efter 18,9 kilometer, fortsætter ruten i den modsatte retning af VM-ruten hele vejen tilbage til målstregen i Harrogate.

 

Det betyder, at de sidste godt otte kilometer byder på tre bakker.

 

Den første kommer efter nedkørslen fra Yorkshire KOM og er på 800 meter á 4,7 %, maks. 8 %. Fra toppen falder det kun svagt frem mod løbets stejleste bakke, som indledes efter 22,5 kilometer.

 

Denne er opgjort til 700 meter á 8 %, men de første 300 meter er brutale med over 12 % i snit og et maksimum på 21 %.

 

Igen bliver der ikke meget mulighed for at komme sig, da de efterfølgende 1,7 kilometer kun falder svagt, inden en bakke på 500 meter á 6 % og et maksimum på 9 % vil udgøre klatrernes sidste mulighed for at skabe udskilning.

 

Toppen nås efter 25,7 kilometer, og der resterer dermed blot to kilometer til målstregen. Disse er først faldende med 2-4 %, inden et venstresving leder ind på det helt flade og 300 meter lange opløb.

 

I alt byder løbet på 490 højdemeter, og du finder rundstrækningens højdeprofil lige her.

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Løbet forventes at tage mellem 36 og 38 minutter for A-rytterne.

 

Ruten er med sine utallige bakker et sandt paradis for angrebslystne ryttere, og de mange højdemeter vil utvivlsomt give et hårdt løb, hvor udskilningen, især i de lavere klasser, vil være stor fra start.

 

I A-løbet vil den første reelle udskilning formentlig finde sted på Yorkshire KOM efter 12,5 kilometer, og derfra vil en stærkt reduceret gruppe kun blive mindre og mindre hele vejen til målstregen.

De indlagte spurter er placeret ved spurtbanneret efter henholdsvis 2,7 og 15,6 kilometer samt ved KOM-banneret på toppen af Yorkshire KOM efter henholdsvis 13,4 og 18,9 kilometer.
 

Hvor vigtigt er det at kende ruten på Zwift?

Morten Jarlunds dom
Royal Pump Room 8 er ikke ofte brugt i løbssammenhæng, hvilket er lidt af en skam, da det er en fed rute.

 

Ud af boksen køres der modsat af, hvad man normalt er vant til. Der er kun tre kilometer til de første sprintpoint skal deles ud, så det må forventes, at tempoet allerede er højt fra start.

 

Efter en nok hektisk sprint køres ud på en normal omgang. De folk, som er gået for dybt i spurten, vil få det meget svært, da man skal over rutens første stigning.

 

Efter et par kilometer, hvor rytterne nok søger lidt pause, rammes KOM fra den normale retning. Her vil vi igen se ryttere grave dybt for enten bare at hænge på eller for at score point.

 

Kommer man væk hen over toppen, har man god mulighed for endda at score ekstra i den anden sprint, som følger kort efter. Kommer en gruppe afsted, kan det nemt være her, at vinderen skal findes.

 

Efter spurten vendes der og køres modsat hjemover. Efter KOM rammes rutens sidste reelle, men også stejleste stigning med procenter langt over 15. Det er nok sidste chance for at lave et angreb.

 

Fra toppen går det nedad mod mål. De afsluttende kilometer er nedad. Ruten har dog været så hård, at eventuelle sprintere godt kan være helt færdige. Vinderen vil være den, som har sparet sig bedst.

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

Reglerne

- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og powermeter (og ikke zPower) anvendes.


- Kører man over sin kategoris øvre grænse i watt pr. kilo eller kører i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat heller ikke godkendt.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Powerups vil ikke være til rådighed.


- Der køres med separate starter, men alle kategorier kører samme rute og distance.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E.


- Løbets uofficielle resultater vil kunne ses på Zwiftpower.com, mens de officielle resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk senest to dage efter løbet.


- Tjek dit resultat på Zwiftpower.com for at sikre, at du ikke har overtrådt din kategoris grænser for watt pr. kilo i sidste uges 1. afdeling. I så fald SKAL du rykke en kategori op til denne afdeling.


Styr på det praktiske? Vi har rådene parat.
 

Kategorierne (inddelt i FTP)

A-klassen: 3,99 < W/kg            Løbsstart: 20.15


B-klassen: 3,20-3,99 W/kg       Løbsstart: 20.16    


C-klassen: 2,50-3,19 W/kg       Løbsstart: 20.17


D-klassen: 2,50 W/kg            Løbsstart: 20.18


E-klassen: Kvinder                   Løbsstart: 20.19

 

Pointsystemet

Det samlede klassement vil for samtlige kategorier blive baseret på et pointsystem.

 

Etapevinderen i hver kategori vil modtage 35 point, nummer to 30, nummer tre 28, nummer fire 27 og så fremdeles ned til 30. pladsen, som får to point. Alle øvrige gennemførende ryttere får et enkelt point.

 

Er der færre end 30 ryttere i en kategori, vil den dårligst placerede rytter modtage to point, den næstdårligste tre point og så videre.

 

Undervejs vil der være point til de fem bedst placerede ryttere ved hvert sprint- og KOM-banner. Førstepladsen modtager fem point, andenpladsen fire og så videre. Det er de første ryttere over stregen, som får spurtpointene. Hurtigste segmenttid alene betyder dermed ingenting.

Som angivet i rutebeskrivelsen byder 5. afdeling på i alt fire indlagte spurter.
 

Løbsserien vil også inkludere en holdkonkurrence, hvor pointene til hvert mandskabs tre bedst scorende ryttere ved den enkelte afdeling vil tælle i den samlede stilling.

 

Er du ikke med på et hold endnu, kan du let tilmelde dig et eller oprette et selv under ”Teams” på Zwiftpower.com.

 

BEMÆRK, at det nu er hver rytters seks mest pointgivende afdelinger (og ikke længere samtlige syv), som vil tælle i det samlede pointregnskab, hvilket gælder for både det individuelle og holdklassementet.

Rykker man som rytter op i kategori undervejs i serien, vil man ikke få sine point med over i sin nye kategori.

Ovenstående pointsystem og regler gælder for samtlige klasser.

Undrer du dig over, hvordan et elitehold egentlig fungerer på Zwift?

Favoritterne
Ruten har ingen bjerge eller kilometer lange bakker, men med lige så mange højdemeter pr. kilometer som en bjergetape i en Grand Tour, vil kun feltets absolut stærkeste ryttere være i spil til sejren.

Med den flade afslutning og bakkernes beskedne længde bliver det dog svært at køre alene hjem, som Morten Vaeng gjorde det i sidste uge. Spurtevner er således ikke uden betydning, når afgørelsen skal falde efter et forventeligt benhårdt og meget selektivt løb.

Startlisten er som altid relativt ukendt dagen inden løbet, men af de "sædvanlige" starter peger vi på Johan Wigforss som favorit.

Svenskeren er trods kun at have kørt tre af de fire løb placeret på den samlede andenplads, og ved alle tre løb har han vist stor holdbarhed. SZ-rytteren bliver derfor ikke nem at komme af med, og da han med en tredje-, anden og senest sjetteplads ved en stærkt besat 4. afdeling har spurtet godt, tror vi på, at Wigforss denne gang kommer først over stregen.

Wigforss får solid opbakning fra landsmanden og holdkammeraten Martin Ohlsson, som netop er sluttet på en samlet fjerdeplads i den prestigefyldte Kalas Cup. Svenskeren er et totalt ubeskrevet blad i Feltet.dk Race Series, men med en af startlistens bedste Zwiftpower-rangeringer er Ohlsson en mand, som man skal regne med.

En af svenskernes største konkurrenter er Nicklas Pedersen fra Team Poauto. Danskeren leverede et flot leadout til Casper Folsach ved 3. afdeling, og i sidste uge blev han nummer otte. Pedersen fulgte favoritterne på den hårde Richmond-rute, og da opløbet denne gang ikke er stigende, kan 5. afdeling meget vel blive den 80 kilo tunge danskers dag.

Poauto bringer også Martin Hammer Larsen, der er sluttet i favoritgruppen i samtlige af seriens hidtil tre hårdeste løb, og som med stor sandsynlighed igen vil blande sig med fremme undervejs i 4. afdeling. I en spurt er danskeren imidlertid overmatchet, så han skal bruge et hårdt løb for at gøre sig gældende i front.

Nordmændene er nok engang godt repræsenteret, og blandt favoritterne er naturligvis seriens samlede etter, Haavard Gjeldnes, og hans holdkammerat Brage Bergeng. Vikings-rytterne er utvivlsomt nogle af feltets absolut stærkeste, men er indtil videre kommet til kort i spurterne. Afgørelsen i denne uge vil dog i langt højere grad handle om friskhed end spurtevner, og det kan måske tippe løbet i nordmændenes favør. 

Udover Gjeldnes og Bergeng har Vikings som minimum også de stærke Vegard Hedalen og Kjetil Farup med. Begge vil utvivlsomt igen spille deres rolle undervejs, og særligt Hedalen har med en femteplads ved 3. afdeling vist potentiale til noget stort.

Naturligvis skal sidste uges vinder, Morten Vaeng, også nævnes. Kalas-rytteren er ikke spurtstærk og får med 5. afdelings flade afslutning svære betingelser for at gentage sit uges solonummer. Den bare 59 kilo tunge Vaeng er ikke desto mindre brølstærk, og skal en enkelt mand skille sig ud på de sidste bakker, er nordmanden et godt bud.

Martin Mortensen måtte som så mange andre opgive at følge det hæsblæsende tempo på Governor Street, men man skal aldrig afskrive den rutinerede dansker. I onsdags besejrede han Zwift-profiler som Brett Boniface og Leandro Messineo, og den kuperede rute passer den tidligere WorldTour-rytter. 

Foruden Mortensen stiller DBR også med navne som Troels Abildskov, Jens Thøgersen og Peter Houkjær, som alle kan forventes at gøre det godt.

Efter at have været fraværende i sidste uge har Jesper Attermann meldt sin tilbagevenden til serien. Fusion ECT-rytteren har kun foreløbigt deltaget i 3. afdeling, men med en imponerende tredjeplads efter Folsach og Wigforss er det værd igen at holde øje med danskeren.

Kristoffer Kjul blev i sidste uge bedste dansker som nummer syv, og han bekræftede dermed, at femtepladsen ved 2. afdeling ikke var nogen tilfældighed. Kjul fandt imidlertid 3. afdelings tre passager af Leg Snapper for hård, og spørgsmålet er, om han denne gang vil sidde med til mål. Gør han det, er han en farlig outsider.

Af andre spændende navne kan nævnes Kristian Nøhr (Fusion Dev), Andreas Theil (SZ), Morten Holt (ReC1910), Nikolaj Lysholm Larsson (Poauto), Gustav Heby Pedersen (Fusion Dev) og Jeppe Tolbøll (Fusion ECT).

Mange flere A-ryttere forventes at tilbage sig inden løbet i morgen aften, hvorfor at adskillige navne vil blive tilføjet optakten indenfor de næste 24 timer.

Fra seriens samlede top 20 er følgende hidtil ikke-nævnte ryttere: Simon Nielsen (Fusion ECT), Anders Moustgaard (Poauto), Casper Folsach (Poauto), Jeppe Falk (Fusion Dev), Stian Lersveen (Vikings), Odd Erlend Hansen Berg (Kalas) og Kristian Oftedal (Kalas).

Derudover har følgende prominente navne tidligere deltaget i mindst en af de fire foreløbige afdelinger: Stefan KirchmairJames Phillips, Ingo Reichart, Leandro Messineo, Brian Hodges, Søren Bay, Aleksej Calmann, Martin Røste Omdahl, Mathieu Dedock og Thomas Maaløe.

Tirsdag eftermiddag har 75 A-ryttere, 94 B-ryttere, 75 C-ryttere, 12 D-ryttere og tre E-ryttere tilmeldt sig løbet.

Opdatering tirsdag middag
Den stærke Poauto-duo Kristian Sobota og Joakim Lisson, sidste uges nummer ni Mattias Lundqvist og nordmanden Øivind Løining Bjerkseth har alle meldt sig til løbet.

Også Fusion ECT´s Tom Frøhling og hollandske Joost van den Bosch er klar til aftenens ræs.

Opdatering tirsdag eftermiddag
Den svenske profil Samuel Brannlund har tilmeldt sig. Brannlund er rangeret som nummer seks i verden på Zwiftpower.com og er naturligvis blandt løbets tunge favoritter. Skotske Christopher Aston vil også være at finde på startstregen - kun otte ryttere på startlisten er bedre rangeret på Zwiftpower.com end Aston.

Opdatering tirsdag aften
Den tidligere danske mester Søren Bay og 2. afdelings nummer tre, Henrik Öijer, har sluttet sig til det profilrige felt. Alexander Wetterhall bliver en del af et uhyggeligt stærkt SZ-hold.

*Favoritlisten vil blive opdateret løbende, efterhånden som flere deltagere tilmelder sig op til løbet.

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?