Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye

Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye

12. oktober 2023 12:45Foto: Sirotti

Jasper Philipsen fortsatte sin successtime med sin anden sejr i Marmaris, og hvis alt går vel, kan han torsdag tage sin fjerde sejr ud af fem mulige. Denne gang kommer hans hold dog voldsomt på arbejde, hvis de skal kontrollere den lange og hårde etape til Bodrum, der med en hård start i den grad lægger op til angreb og dermed også en sandsynlig udbrudssejr.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE PRESIDENTIAL TOUR OF TÜRKIYE UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Løbet har i de senere år forsøgt at variere lidt i den megen genbrug, der har kendetegnet det, og det kommer delvist til udtryk på torsdagens etape. Egentlig er der tale om genbrug, da man har designet en etape, der minder meget om etaper, der blev brugt i de to første år efter opgraderingen af løbet, dvs. i 2008 og 2009. Det sker med en ganske interessant rute, der byder på næsten 3000 højdemeter og en benhård første halvdel, inden den sidste halvdel er lettere, men byder på et par småbakker i finalen. For mere end ti år siden så vi både en udbrudssejr, der vendte op og ned på klassementet, og en reduceret massespurt, og selvom etapen denne gang næppe ændrer på det klassement, der blev sat på kongeetapen, er der lagt op til en uforudsigelig dag, hvor både holdbare sprintere og udbrydere kan drømme om sejren.

 

Med en distance på 180,6 km er der tale om den første lidt længere etape, og den fører feltet fra Marmaris til Bodrum. Starten er benhård, da man lægger ud med at køre mod nord den modsatte vej op ad onsdagens finalestigning (her 4,7 km med 5,3%), inden toppen rundes efter 4,7 km. Derfra går det mod nordøst op og ned ad den første af den foregående dags finalestigninger, inden man når tilbage til dalen, der kortvarigt følges mod nord.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Den forlader man imidlertid næsten med det samme, når man fortsætter mod nord op ad en kategori 1-stigning (8,7 km, 7,0%), der er en meget jævn og svær stigning med top efter 36,3 km. Den leder op til et meget kuperet plateau, der følges videre mod nord og byder på en bakke (1,6 km, 6,8%) med top efter 46,5 km, inden en nedkørsel fører videre mod nord ned til dagens spurt, der er placeret efter 53,6 km.

 

Her bliver det lettere, når man drejer mod nordvest for at køre ad en helt lige og faldende vej, inden man i byen Bozarmut efter 75 km drejer mod sydvest for at følge en let kuperet vej et ganske kort stykke, inden det går videre mod sydvest op ad en kategori 3-stigning (5,1 km, 5,1%), der er en ujævn sag med 2 lette kilometer og tre km med 6-9%. Toppen rundes efter 90,6 km, hvorefter det fortsætter med at stige mod vest ad en lige vej over ca. 10 km.

 

Derefter er de sidste ca. 80 km meget lettere. En meget enkel nedkørsel fører mod vest ned til dalen, hvor man efter en lille bakke drejer mod sydvest for at køre frem til dagens Treasures of Türkiye-sput, der er placeret efter 126,3 km. Herfra går det videre mod sydvest ad en næsten helt flad og lige vej, der undervejs går langs kysten.

 

Den forlader man efter 158,2 km i byen Torba, hvorefter det går mod nordvest, sydvest og igen nordvest ad en vej, der er betydeligt mere kuperet og byder på flere mindre bakker. Den sidste af disse er 500 m lang og har top med bare 2,3 km igen, hvorefter det falder ned mod de sidste 300 m, der er stort set flade. Finalen er teknisk ukompliceret, da det går ad en let snoet vej uden sving over adskillige kilometer, men over den sidste kilometer har vejen en del blødere kurver.

 

Etapen byder på i alt 2852 højdemeter.

 

Bodrum blev senest besøgt i 2009, hvor André Schulze vandt en reduceret massespurt foran Giuseppe Palumbo og Daryl Impey, og i 2008, hvor Mirco Lorenzetto som hurtigste mand fra et udbrud på 19 mand slog Tiziano Dall’Antonia og Francesco Ginanni og således sikrede sig både etapesejr og førertrøje. I årene inden opgraderingen var byen relativt fast målby, og det gav senest sejre til Maros Kovac (2007), Ghasder Mizbani (2006), Svetoslav Tchanliev (2005), Viktor Rapinski (2004) og Frank Kowatschitsch (2002).

 

 

 

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

 

 

SE PRESIDENTIAL TOUR OF TÜRKIYE UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

De sommeragtige betingelser fortsætter på en helt skyfri torsdag, hvo temperaturen vil være 27-28 grader. Igen vil der være en vind, der kan mærkes, idet det vil blæse med en let til jævn styrke (10-16 km/t) fra først sydsydvest, siden sydvest og slutteligt vest. Det giver sidemedvind frem til dagens spurt, hvorefter der kortvarigt vil være sidevind og derefter sidemodvind stort set resten af vejen, dog med et længere modvindsstykke til allersidst, indtil man får sidemodvind på de sidste kilometer ind mod Bodrum, herunder på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Ikke helt uventet har Jasper Philipsen gjort rent bord på de tre af de fire første etaper, han kunne vinde, men skal tendensen fortsætte, kommer hans hold på helt anderledes voldsom en arbejdsmængde torsdag. Også 5. etape er nemlig en oplagt sag for en holdbar sprinter som belgieren, og atter synes det næsten givet, at han vil vinde, hvis det lykkes at få det samlet. Det store spørgsmål er bare, om netop det vil lykkes, og dermed afhænger hans sejrschancer i højere grad af holdet end af ham selv.

 

Det er efterhånden en del år siden, vi har besøgt Bodrum, og dengang fik vi en reduceret massespurt i 2009 og en ret afgørende udbrudssejr i 2008. Det var dog også i tiden før bjergetaperne, og derfor var etapen langt vigtigere. Nok skabte kongeetapen ikke helt de forskelle, man kunne have ventet, og nok er Astana ikke alt for bjergstærke, men det er svært at tro, at denne etape kan glide dem helt af hænde. Det bør Alexey Lutsenko og Harold Tejada samme være stærke nok til at forhindre, og de har trods alt relativt få, de skal holde øje med i den indledende og svære fase. Holder de bare Boras angreb under kontrol, bør de have en allieret til føringsarbejdet, hvis klassementet skulle være truet, og vi vil derfor næppe se en gentagelse af 2008-scenariet.

 

Alligevel er der lagt op til en gedigen angrebsfest fra start. Begyndelsen er nemlig benhård, ikke mindst med den lange stigning, og dermed taler meget for, at vi får etableret et brøl- og klatrestærkt udbrud. Det vil formentlig skulle holdes lidt i snor af Astana, der også gerne vil spurte, men deres prioritet vil være at spare sig lidt til kongeetapen. Alpecin kan derfor være de eneste, der helt målrettet går efter en spurt, og alle andre vil formentlig gå efter at få en mand i udbrud.

 

Det er til gengæld ikke sikkert, at det vil lykkes. Starten er svær, og man skal klatre godt for at ramme rigtigt. Det er derfor meget sandsynligt, at Alpecin måske kan finde allierede, når udbruddet engang er kørt, og med modvind over etapens anden og knap så vanskelige sidste halvdel, kan det bestemt ikke udelukkes, at der kan skabes samling.

 

Denne gang vil jeg dog forvente, at udbruddet vil tælle ryttere fra mange af de stærke hold. Derfor vil Alpecins allierede være færre og svagere, og da udbruddet samtidig vil være stærkt, hælder jeg til, at gruppen vil holde hjem. Det kan ske efter en hård jagt, hvor feltet aldrig giver op, men det kan også ske, at Alpecin relativt tidligt erkender, at det bliver for svært, og at det bliver overladt til Astana og eventuelt Bora at holde lidt snor i gruppen, så den ikke truer trøjen.

 

Læs også
Lidl-Trek trodser styrt og vinder i dramatisk Vuelta-åbning

 

Jeg hælder altså til en udbrudssejr, og da udbruddet formentlig kører på den anden stigning, der er benhård, skal man formentlig klatre ret godt for at have en chance. Til gengæld kan en god spurt være vigtig for at gøre det færdigt. Skal der jagtes hele vejen, vil der ikke blive tid til taktik, og så kan det meget vel ende i en spurt til sidst. De sidste bakker er også så hårde, at gruppens bedste mand kan køre alene, men det bliver vanskeligt med den ret hårde modvind. Modvinden kan også være lidt dræbende for det taktiske spil, der ellers meget vel kan blive tid til i en lettere finale som denne.

 

Med udsigt til en sandsynlig udbrudssejr peger jeg på Patrick Konrad. Vi har fået bekræftet, at han ikke er i storform, men han viste md sit arbejde for sit hold på kongeetapen, at han trods alt i dette felt er en af de bedre klatrere. Han har altid været god til at ramme udbrud, og den hårde start taler for, at det kan lade sig gøre på denne etape. Samtidig er han blandt klatrerne en af de allerhurtigste i en flad spurt, ligesom han er ganske stærk på korte bakker. Modvinden vil hjælpe ham med at holde styr på tingene, og med sin fart liver han derfor et oplagt vinderbud.

 

Bora har dog også et andet oplagt bud. Jeg frygter, at Nico Denz er for formsvag til at ramme udbruddet, hvis det kører på stigningen, men selv når han ikke virker flyvende, kan han ofte levere nogle ret utrolige ting i udbrud. Han forsøgte sig allerede i dag, og lykkes det ham trods den hårde start i morgen, ved vi fra Giroen, at han med sin gode spurt er en mester i at gøre det færdigt.

 

Det er også en helt oplagt chance for Ryan Gibbons. Sydafrikaneren viste på kongeetapen, at han ikke er uden form, og han ligner en af de mere klatrestærke i dette felt. Han kan være oppe mod bedre klatrere på stigningen fra start, men uden chance for at komme væk, er han bestemt ikke. Lykkes det, vil han med stor sandsynlighed være den allerhurtigste.

 

UAE står i det hele taget stærkt. De har nemlig også Finn Fisher-Black. Egentlig burde han være et selvindlysende bud, fordi han er klatrestærk og hurtig, men hans klatring på kongeetapen gør ham mindre oplagt. Han virker i hvert fald lidt træt efter Vueltaen. Et tredje bud er unge Gal Glivar, der viste god form i Kroatien, hvor han også viste en uventet fart. Endelig er der en god chance for, at Jay Vine rammer udbruddet, men selvom han måske kan komme væk på bakkerne til sidst, gør modvinden det svært for ham at gøre det færdigt.

 

Et andet godt bud er Fabio Christen. Schweizeren måtte som ventet sande, at denne kongeetape blev for svær, men han bør være et godt bud på en rytter, der kan ramme udbruddet. Han har på det seneste ved EM og i Vallonien vist sit fornemme punch til bakkerne til sidst, og selvom han ikke er rasende hurtig på flad vej, vil han være hurtigere end mange i dette felt. Der burde også være en god chance for, at Carl Fredrik Hagen eller Pavel Novak kan ramme udbruddet, men de får svært ved at gøre det færdigt

 

Et andet bud er Xandro Meurisse. Jeg vil forvente, at Alpecin satser hele butikken på Philipsen, men skulle de alligevel vælge at forsøge at undgå at ende i defensiven, er Meurisse et oplagt bud. Han har nok tabt lidt for meget tid til, at Astana vil elske at lade ham køre, men helt umuligt er det ikke i en hård start - og lykkes det, er han hurtig på stregen.

 

Bingoal har Lennert Teugels , der bestemt ikke er i sin bedste form, men måske alligevel kan ramme udbruddet. Han er ganske hurtig og vil derfor ikke stå ringe i forhold til at gøre det færdigt. Bingoal har også den hurtigere Kenneth Van Rooy, men selvom han klarede kongeetapen godt, er han nok en anelse for tung.

 

Jeg vil også fremhæve unge Giacomo Ballabio. Han er ikke bjergrytter, men han er en af de bedre klatrere i dette felt. Han har også dokumenteret sin fart, og det gør ham til den ideelle kandidat. Han mangler dog noget erfaring i at køre finaler på dette niveau.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Overraskelsernes schweiziske holdeplads

 

Hos Burgos har Victor Langelotti en ganske god chance for at ramme udbruddet. Sker det, vil han formentlig være en af de stærkeste, og han er god på bakker til sidst. Selvom han har et punch, vil det dog undre, hvis han er hurtigste mand i et udbrud. Det kan Clement Alleno til gengæld være, men selvom han klarede kongeetapen godt, vil det undre mig, hvis vi ser ham i udbrud efter denne hårde start.

 

Hos Eolo har man Miro Maestri, der er brølstærk og lynhurtig. Det gør ham til et oplagt bud på en mand, der kan gøre det færdigt i finalen, men jeg tror, at han få svært ved at ramme et udbrud i den hårde start. Det kan til gengæld meget vel lykkes for Alex Martin, Fernando Tercero eller Andrea Pietrobon, men det vil knibe med at få det gjort færdigt.

 

Andre ryttere, der kan ramme udbruddet i den hårde start, er Maximilian Stedman, Natnael Berhane, Oliver Mattheis, Alessio Martinelli, Alessandro Santaromita, Alessio Nieri, Edgar Cardena, Vicente Rojas, Jannis Peter, Valentin Darbellay, Yeison Reyes, Lucas Bauge og Javier Ernesto Jamaica, men de få svært ved at gøre det færdigt. Det vil være lettere for Aldemar Reyes, der dog synes for formsvag, samt Victor Ocampo, der dog nok kan finde starten for hård.

 

Ender det alligevel i en spurt, vil jeg forvente, at det vil være efter en hård jagt. Det vil stille visse krav til holdbarheden til sprinterne, og vi skal således se i retning af de sprintere, der overlevede i dag. Bakkerne til sidst er også hårde nok til at favorisere de stærkeste yderligere, selvom modvinden vil sænke kravene til holdbarheden. Det er derfor helt klart, at Jasper Philipsen vil være den helt store favorit, mens hans værste rival ligner Cees Bol, der både er robust og hurtig. Timothy Dupont imponerede med sin holdbarhed og fart i dag, men morgendagen kan være for svær. Jeg vil også forvente, at Luca Colnaghi, Giovanni Lonardi og Matyas Kopecky sidder med hjem, mens det er mere på grænsen for Alvaro Hodeg og Attilio Viviani , selvom de begge viste fremragende form i dag.

 

Feltet.dks vinderbud: Patrick Konrad

Øvrige vinderkandidater: Ryan Gibbons, Finn Fisher-Black

Outsidere: Fabio Christen, Gal Glivar, Jay Vine, Lennert Teugels, Giacomo Ballabio

Jokers: Victor Langellotti, Xandro Meurisse, Clement Alleno, Vicente Rojas, Victor Ocampo Aldemar Reyes, Kenneth Van Rooy, Mirco Maestri,

 

Kandidater til en spurt (i prioriteret rækkefølge): Jasper Philipsen, Cees Bol, Timothy Dupont, Luca Colnaghi, Giovanni Lonardi, Alvaro Hodeg, Matyas Kopecky, Attilio Viviani, Matteo Malucelli, Matteo Moschetti, Gleb Syritsa, Ryan Gibbons, Kenneth Van Rooy, Giacomo Ballabio, Clement Alleno, Antonio Angulo

 

SE PRESIDENTIAL TOUR OF TÜRKIYE UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Patrick Konrad
Ryan Gibbons, Finn Fisher-Black
Jasper Philipsen, Fabio Christen, Gal Glivar, Jay Vine, Lennert Teugels
Giacomo Ballabio, Victor Langellotti, Xandro Meurisse, Clement Alleno, Vicente Rojas, Victor Ocampo Aldemar Reyes, Kenneth Van Rooy, Mirco Maestri
Cees Bol, Timothy Dupont, Luca Colnaghi, Giovanni Lonardi, Alvaro Hodeg, Matyas Kopecky, Attilio Viviani, Matteo Malucelli, Matteo Moschetti, Gleb Syritsa, Alex Martin, Fernando Tercero, Andrea Pietrobon, Pavel Novak, Sinuhé Fernandez, Mario Aparicio, Maximilian Stedman, Natnael Berhane, Oliver Mattheis, Alessio Martinelli, Alessandro Santaromita, Alessio Nieri, Edgar Cardena, Jannis Peter, Valentin Darbellay, Yeison Reyes, Lucas Bauge, Javier Ernesto Jamaica
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Turkey
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?