Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 8. etape af Tour de Langkawi

Optakt: 8. etape af Tour de Langkawi

18. oktober 2022 09:07Foto: Sirotti

Sjoerd Bax fortsatte sit eget vilde efterår og Alpecins drømmeløb ved at vinde den modificerede næstsidste etape, og måske kan han endda gøre det igen. Dagens etape endte grundet den sene ruteændring med praktisk talt at blive en kopi af afslutningsetapen, og dermed har vi en god ide om, hvad vi skal forvente, når cykelsæsonen tirsdag rundes af på samme kuperede rundstrækning på øen Langkawi.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM TOUR DE LANGKAWI UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Løbets er traditionelt sluttet med en stor massespurt, i gamle dage næsten altid i Kuala Lumpur, og det er også sandsynligt, at det bliver sådan i år. For tredje gang i træk skal der sluttes med en tur rundt på øen Langkawi og en afslutning i hovedbyen Kuah, men her er det ikke helt så enkelt, som det ofte er i løbet. En ganske stejl bakke på den afsluttende rundstrækning ligner nemlig noget, der måske kan stikke en kæp i hjulet på de hurtige folk, men selvom den barberede cirka halvdelen af felterne væk i 2019 og 2020, forhindrede den ikke også ret tunge sprintere i at spurte om sejren. Det vil de håbe at gøre igen, men rundstrækningen vil give angriberne en mulighed for at skabe en lille overraskelse, inden den samlede vinder skal krones.

 

Med en distance på 115,9 km er der tale om endnu en kort etape, der har både start og mål i Kuah og skal inddeles i tre dele. Den første del består af en første rundstrækning omkring Kuah, inden man kører endnu en rundstrækning, som mest af alt består af en tur rundt langs kysten af øen Langkawi, inden der sluttes med tre omgange på en rundstrækning i byen.

 

Læs også
Optakt: Eschborn-Frankfurt

 

Den første rundstrækning er 30,8 km lang og er pandekageflad. Her kører man et kort stykke mod vest ud til en næsten rektangulær rundstrækning i området sydvest for byen, hvor det er helt fladt, og hvor man bare kører ad lange, lige veje næsten helt uden sving. Efter en omgang her kører man ad samme vej som tidligere mod øst tilbage til Kuah, hvor stregen krydses i forbindelse med den første spurt efter 30,8 km.

 

Den anden rundstrækning er 58,7 km lang og består af en tur rundt om øen, hele tiden igennem fladt terræn. Først kører man mod øst hen langs vandet og ud gennem Kuah, inden man drejer mod nordøst for at køre ud af byen. Herefter følger et langt stykke helt uden sving, hvor man følger den store vej, der fører rundt om øen. Først går det mod nordøst, siden nord og dernæst nordvest frem til det nordligste punkt. Her sætter man kursen mod sydvest for at køre ned til det vestligste punkt, stadig ad lige veje uden sving, inden man snor sig lidt mere mod øst tilbage mod Kuah. Slutteligt rammer man en lige vej, der leder mod sydøst, indtil man tilbage i målbyen krydser stregen for anden gang efter 89,5 km i forbindelse med den anden spurt.

 

Etapen afsluttes nu med tre omgange på en 8,8 km lang rundstrækning. Umiddelbart efter målstregen drejer man mod nord for at køre op ad kategori 3-stigningen Raya Langkawi (1,0 km, 6,5%), der stiger med 8,0% over de første 500 m og 4,8% over den anden halvdel frem mod toppen, som rundes med 7,3 km til mål. Herfra følger man en let faldende vej mod nordvest, idet der undervejs kommer en lille kontrabakke med top ved 4-km mærket, inden det igen begynder at falde, denne gang mod sydvest og sydøst tilbage til vandet. De sidste to sving kommer med 3100 m og 2100 m igen, hvorefter det går ad den helt lige og helt flade kystvej frem til stregen. Den sidste spurt køres ved målpassagen efter første omgang, dvs. efter 98,3 km.

 

Etapen byder på i alt 1046 højdemeter.

 

Kuah har tre gange tidligere været mål for et stort cykelløb, alle gange i dette løb. Det var i 2020, hvor Max Walscheid vandt sidste etape i en massespurt, i 2019, hvor Marco Benfatto gjorde det samme, samt i 2011, hvor Andrea Guardini åbnede løbet ved at spurtsejre i byen.

 

 

 

 

 

Læs også
Giro d'Italia: Hovedudfordrerne (****)

 

 

STREAM TOUR DE LANGKAWI UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Vi tager en sidste dag med en næsten identisk vejrudsigt. Igen vil der være tale om skyet vejr med fugtig varme og en temperatur på 28 grader. Risikoen for tordenbyger vil denne gang være 50-60%, og det vil være en smule mere blæsende med en let vind (12-13 km/t) fra vest. Det giver vind fra alle retninger på de tre rundstrækninger, men på den store rundstrækning vil der hovedsageligt være forskellige former for mod- og medvind. På den lille rundstrækning vil der være sidevind på stigningen og derefter mod- og sidemodvind, indtil man med 3,1 km igen får sidemedvind og med 2,1 km igen direkte medvind.

 

Favoritterne

Med det ærgerlige jordskred og aflysningen af den sidste bjergetape er det nu næsten en kendsgerning, at Ivan Ramiro Sosa har sikret sig sin anden etapeløbssejr i år, og at Hugh Carthy vil ende som nr. 2. Til gengæld er den sidste plads på podiet stadig i spil, for det lærte vi i dag, hvor Torstein Træen kuppede Einer Rubio og bragte sig op på den samlede 3. plads.

 

Vi fandt nemlig ud, at sidste etape sagtens kan skabe forskydninger. De første to gange, rundstrækningen i Kuah blev benyttet, nemlig i 2019 og 2020, endte det ellers i massespurter vundet af hhv. Marco Benfatto og Max Walscheid, men i dag så vi, at det måske endda må betegnes som usandsynligt, at det vil ske igen i morgen. Med nødbeslutningen om at afvikle 7. etape som en kopi af 8. etape - minus én af de tre omgange på rundstrækningen - kom dagens etape nemlig til at fungere som en generalprøve for morgendagens etape, og den gav både os og rytterne ganske interessante svar på, hvad vi kan forvente.

 

Vi fik nemlig at se, at ingen sprinterhold turde satse på, at deres sprintere kunne overleve stigningen. Kun Movistar tog ansvar, og det handlede vist mere om rollen som førerhold end en ambition om at spurte med Max Kanter. Ingen af de øvrige sprinterhold havde modet til at stole på deres sprinterevner, og det er stærkt tvivlsomt, om de vil have det i morgen.

 

Der var nemlig mange sprintere, der ikke kom med over. Det gjaldt for tre tidligere etapevindere i form af Gleb Syritsa, Erlend Blikra og Craig Wiggins, og i det lys virker det svært usandsynligt, at de vil gå efter en spurt i morgen. Alpecin tror næppe heller på Jakub Mareczko, selvom han klarede den i dag, og UAE, der kunne føre for Sebastian Molano, er nede på tre mand, hvoraf den ene skal beskyttes, da han ligger nr. 4 i klassementet. Det efterlader os vel med Movistar, EF og Drone Hopper som potentielle sprinterhold, og det vil undre mig stærkt, hvis ikke de to førstnævnte vil jagte udbrud. Vi har endda set, at Movistar også gerne sender folk afsted i jagten på etapesejr.

 

I det lys tror jeg ikke på en spurt. Alene udfaldet af dagens etape vil formentlig føre til, at alle vil forsøge at ramme udbruddet. Det er meget muligt, at vi igen vil få etableret et svagt udbrud, men så vil løbet formentlig blive genåbnet, enten før rundstrækningen eller på bakkerne til sidst. Mit gæt vil være, at der enten tidligt bliver etableret en stor gruppe med stort set alle de store hold, som vi så det på 5. etape, eller en gentagelse af dagens scenarium, hvor der senere på etapen etableres et udbrud, der vil holde hjem.

 

Naturligvis kan en spurt ikke afvises. Movistar vil formentlig gerne spurte med Max Kanter, og hvis de misser udbruddet, er det bestemt muligt, at særligt EF, Alpecin og Drone Hopper vil jagte. Læg dertil, at vi i dag så, at klassementet kan komme i spil og sende andre hold til fronten, måske særligt Uno-X, der har en podieplads at forsvare, og dermed kan der potentielt set opstå en situation, hvor mange hold vil arbejde for at skabe samling. Jeg tror bare, at det bliver svært, for meget taler for, at vi igen vil få et udbrud, hvor de relativt få stærke hold, der kan skabe samling, vil have en mand med i front.

 

Læs også
Fransk sprinter sagsøger løbsarrangør for tocifret millionbeløb

 

Jeg tror altså på endnu en udbrudssejr, og det gør det altid til et lotteri. Det er et lotteri alene at ramme udbruddet i den flade start, og derefter kan finalen ende i et lotteri, som vi så det ved afgørelsen på 5. etape og delvist også i dag, hvor Sjoerd Bax måske ikke nødvendigvis var den stærkeste, men kom de andre i forkøbet. Vi så dog, at bakken er ret svær, og at udbruddet splittedes så meget, at end ikke Torstein Træen kom med de bedste, og derfor er visse klatreevner en betydelig fordel, ligesom det i en flad afslutning meget vel kan blive vigtigt at være hurtig på stregen.

 

Hvem har så den rette kombination af de evner? Et godt bud er Gianni Moscon . Det er ret åbenlyst, at han fortsat er et stykke fra sit bedste niveau, men han har bestemt nået et konkurrencedygtigt niveau. Han har været med i begge de udbrud, der har kørt om sejren, og det viser en næse for at ramme rigtigt. Læg dertil, at han var med de bedste på stigningen til sidst og er hurtig i en spurt, hvad han også viste i dag, og det står klart, at han er skabt til at vinde denne etape. Naturligvis skal det flaske sig, hvis det skal lykkes, men han synes efterhånden at have nået et niveau, der før det realistisk at tro på, at han kan runde sin katastrofale sæson af med en sejr. Derfor er han mit vinderbud.

 

En anden meget god kandidat er Ryan Gibbons. Sydafrikaneren må være UAEs mand til et udbrud, da Sebastian Molano vil satse på en spurt, og George Bennett nu er låst af podiekampen. Han er alene om at skulle dække udbrud, så han skal have lidt held for at ramme rigtigt, men lykkes det, kan han blive svær at slå. Han er ganske klatrestærk, som vi har set mange gange, senest med hans top 30 på bjergetapen i torsdags, og han kan slå alle i en spurt, som han gjorde, da han endda slå Kanter i spurten bag de tre forreste ved det sejrende udbrud i lørdags. Fanges han ikke i det taktiske spil, er det sandsynligt, at han an tage revanche for nederlaget forleden.

 

Jeg vil også fremhæve Sjoerd Bax igen. Naturligvis er det sjældent, at samme rytter vinder to udbrudssejre i et ugelangt løb, men hvis han er frisk på at prøve igen, er der ingen grund til, at han ikke kan gøre det igen. Han passer nemlig ganske sublimt til denne finale, da han er en af feltets bedste puncheurs og tillige er lynhurtig på stregen. Med to nylige sejre og en UAE-kontrakt i baglommen har han al den selvtillid, han skal bruge, for at gribe ud efter lykken igen.

 

I det hele taget har Alpecin et hav af gode muligheder. En anden er Lionel Taminiaux, der jo også allerede har vundet fra et udbrud. Belgieren er måske lidt for tung til at komme med de bedste over bakken, men når man ser på de evner, han har vist på korte stigninger i Binche, er det ikke helt umuligt. Rammer han et udbrud, er der ingen, han ikke kan slå på stregen, og Alpecin kan endda sidde i overtal. Dermed kan også han tage sin anden sejr. Et tredje kort er brølstærke Jason Osborne, der vil elske denne bakke og i mindre belgiske løb har vist en vis hurtighed. Han kan mangle den sidste fart, men han er bestemt en vinderkandidat. Endelig har holdet også David van der Poel, der også kan slå næsten alle på stregen. Egentlig havde jeg regnet bakken som værende for svær, men det modbeviste han jo i dag.

 

Vi har set, at Movistar ikke er bange for at sende folk i udbrud, og det åbner døren for Max Kanter, der har været med i de to vindende udbrud i dette løb. I dag kom han til kort på bakken, men han begik måske også en fejl ved at angribe på det flade inden stigningen og herefter ramme den i rød zone. Der er en risiko for, at han vil være oppe mod bedre klatrere, men det burde ikke være umuligt for Kanter at få den sejr, han ikke var alt for langt fra i dag. Som alternativ har holdet Matteo Jorgenson, der også var med i dagens udbrud og passer storartet til denne finale, da han også er hurtig. Som vi så i dag, er der dog folk, der er hurtigere end ham, men han har til gengæld et taktisk alibi for at kunne sidde på hjul. Et tredje kort er Mathias Norsgaard, der virker formstærk og godt kan afslutte, men selvom han synes at klatre godt nu, skal han nok have et forspring inden bakken.

 

Jeg har også god fidus til Anthon Charmig , men jeg kan være bekymret for, om han får lov. Uno-X har både en mission med at sikre Erlend Blikras pointtrøje og ikke mindst med at sikre Torstein Træens podieplads, og i lyset af dagens udvikling kan man frygte, at holdet med kun fem mand i truppen vælger den defensive taktik for at sikre sig de to mål. Skulle danskeren få friheden, står han imidlertid stærkt. Måske er han ikke helt på toppen, men disse eksplosive bakker passer ham, og vi så i Tjekkiet, at han også er hurtig på flad vej. Holdets andet kort er Niklas Eg, men som spurtsvag skal han have lidt held i det taktiske spil for at vinde.

 

EF må nok sande, at Uno-X vil forhindre Esteban Chaves i at gå i udbrud, men de har et godt kort i Marijn van den Berg. Hans kørsel i GP de Wallonie vidner om, at han kan være svær at sætte på bakker som disse, men det er lidt uklart, om han har samme form nu. Han kan slå alle i en spurt, og hvis han overlever stigningen, står han således stærkt. Han bør vide, at han får svært ved at vide en massespurt, og derfor håber jeg, at han vil gribe etapen offensivt an. En anden kandidat er halvhurtige Julius van den Berg , der allerede var tæt på i lørdags, men han skal nok have et forspring inden bakken.

 

Lotto har to interessante kandidater i Carlos Barbero og Reinardt van Rensburg. Begge er lynhurtige og relativt holdbare, men de risikerer at være oppe mod mere klatrestærke folk. Særligt Van Rensburg synes ikke så klatrestærk som tidligere, men til gengæld har Barbero på det seneste fundet lidt af fordums holdbarhed. Det gør særligt spanieren til en fin kandidat. Til gengæld synes Thomas de Gendt nok for formsvag, selvom man aldrig helt kan afskrive ham, da han også er hurtig, mens bakken nok er for hård for Jarrad Drizners, som den var det i dag, mens det skal flaske sig meget, hvis spurtsvage Sylvain Moniquet skal vinde.

 

Læs også
Nu skal det være: Optimistisk O’Connor vil på podiet i en Grand Tour for første gang

 

Man bør også nævne Jambaljamts Sainbayar . Den mongolske rytter har imponeret stort i dette løb, og med de ben, han havde på kongeetapen, bliver han meget svær at sætte på denne bakke. Hurtig er han også, men han har to problemer. Han er placeret godt i klassementet og kan få svært ved at få frihed, og skulle han ramme udbruddet, vil han formentlig have mere fokus på at vinde tid end på at vinde etapen.

 

Man kan også nævne Cofidis, der skal forsøge at ramme udbruddet med enten Ion Izagirre, Sander Armee, Ruben Fernandez og Hugo Toumire, hvoraf de tre allerede har ramt udbruddet én gang. Alle er de dog ret spurtsvage, og derfor skal det virkelig flaske sig, hvis de skal vinde. Til det taktiske spil er det nok Izagirre, der er det bedste bud, men som vi så i dag, er det bare svært, når man ikke er hurtig.

 

Skulle det ende i en spurt, vil min favorit være Sebastian Molano. Han klarede bakken i dag og ser ud til at have fundet de klatreben, han ikke tidligere havde, ligesom han sammen med Jakub Mareczko er hurtigst. Mit næstbedste bud er Lionel Taminiaux, for han vil formentlig få sin chance, da det bliver vanskeligt for Jakub Mareczko at overleve igen, selvom han gjorde det i dag. Vi skal nemlig tre gange over stigningen, og jeg regner med benhård jagt og hårdt tempo, hvis vi skal have en spurt. Det tredjebedste bud er Max Kanter, der har skuffet på fart, men er den mest holdbare sprinter. Den næstmest holdbare er Marijn van den Berg, men jeg vil tro, at han vil være oppe mod hurtigere folk. Med de ben, de havde på 1. etape, må man også regne Gleb Syritsa og Erlend Blikra som kandidater, men da de faldt af i dag, vil de formentlig også gøre det i morgen, og jeg vil regne Rüdiger Selig som værende for tung. Det er sandsynligt, at Eduard Grosu og Manuel Penalver måske kan overleve, men jeg har lidt svært ved at se dem vinde, og det samme gælder for de holdbare Reinardt van Rensburg og Ryan Gibbons¸ der i hvert fald skal have et meget hårdt løb for at have en chance.

 

BEMÆRK: Da løbet ikke tæller med i Cykelduellen, kan der af tekniske årsager ikke stemmes nedenfor.

 

Feltet.dks vinderbud: Gianni Moscon

Øvrige vinderkandidater: Ryan Gibbons, Sjoerd Bax

Outsidere: Lionel Taminiaux, Jason Osborne, Max Kanter, Matteo Jorgenson, Anthon Charmig

Jokers: Marijn van den Berg, Carlos Barbero, Jambaljamts Sainbayar, Reinardt van Rensburg, Thomas de Gendt, David van der Poel

 

Kandidater til en spurt (i prioriteret rækkefølge): Sebastian Molano, Lionel Taminiaux, Max Kanter, Marijn van den Berg, Reinardt van Rensburg, Gleb Syritsa, Erlend Blikra, Eduard Grosu, Rüdiger Selig, Manuel Penalver, Ryan Gibbons, Jakub Mareczko

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Sjoerd Baxs sejr fra 2022 og Max Walscheids sejr fra 2020.

 

STREAM TOUR DE LANGKAWI UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Gianni Moscon
Ryan Gibbons, Sjoerd Bax
Lionel Taminiaux, Jason Osborne, Max Kanter, Matteo Jorgenson, Anthon Charmig
Marijn van den Berg, Carlos Barbero, Jambaljamts Sainbayar, Reinardt van Rensburg, Thomas de Gendt, David van der Poel, Sebastian Molano, Gleb Syritsa, Erlend Blikra
Eduard Grosu, Rüdiger Selig, Manuel Penalver, Jakub Mareczko, Julius van den Berg, Mathias Norsgaard, Ion Izagirre, Yevgeniy Gidich, Ander Okamika, Sylvain Moniquet, Niklas Eg, Diego Camargo, Sander Armee, Hugo Toumire, Ruben Fernandez, Jarrad Drizners, Anatoliy Budyak, Kent Main, Carter Bettles
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Langkawi
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?