Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Team RYTGER lancerer samarbejde med Servais Knaven

Team RYTGER lancerer samarbejde med Servais Knaven

05. februar 2020 06:55Foto: Team Rytger

Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk har indgået et samarbejde med det hollandske hold NXTG Racing, som ledes af Ineos-sportsdirektør Servais Knaven og Natascha Knaven.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Et spændende projekt har set dagens lys i dansk cykelsport. Det danske juniorhold Team RYTGER har indgået et samarbejde med Servais Knaven og hans hollandske junior- og U23-mandskab om fremtiden.

 

Mandskabet, som netop er kommet hjem efter en træningslejr på Gran Canaria, trapper deres veludviklede talentindsats op i den kommende sæson, hvor et internationalt samarbejde er stablet på benene. På træningslejren resulterede samarbejdet også i et møde med herrerrytterne fra Team Ineos.

 

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Feltet.dk har snakket med manager Morten Ravnkilde om projektet, som det første af sin skala på den internationale cykelscene. Ravnkilde selv fortæller, at de er langt foran andre konkurrenter på talentudviklingsfronten.

 

”Jeg synes ikke, at der findes noget lignende for piger på nuværende tidspunkt. Der findes heller ikke noget i Europa som dette. Vi er på denne front langt foran andre, når det kommer til at arbejde med talenter,” siger Morten Ravnkilde i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

 

Samarbejdet er allerede i gang
Samarbejdet har været længe undervejs. De to hold fortsætter i hver deres konstellation, men kommer til at sende ryttere på tværs af holdene i det omfang det giver mening. Allerede i år kører den tidligere RYTGER-rytter Julia Borgström for Knavens mandskab NXTG Racing Team.

 

Ligeledes var det oprindeligt meningen, at den nu tidligere Team RYTGER-rytter Wilma Olausson skulle køre for mandskabet, men samme dag som en aftale skulle lukkes, endte Team Sunweb med at kapre den svenske rytter, hvorfor hun altså nu kører for det hollandske mandskab i stedet.

 

 

Et samarbejde med det hollandske mandskab og Knaven-ægteparret er kommet i stand på baggrund af indstillingen til talentudvikling fremfor køb af store stjerner, som er modnet for lang tid siden.

 

”De har den samme indstilling som mig. De vil ikke købe gode ryttere, men arbejde med de unge ryttere, forme dem og sende dem videre,” siger han.

 

Netop de store stjerner er der ellers rigeligt af i de kommende år. Markedet for større kvindemandskaber har været foranderligt i en periode. Team Virtu Women og Wiggle High5 er eksempler på lukkede mandskaber, som efterlod flere stjerner uden hold.

 

”Jeg ved, at mange teams i år alene er lukkede. Amalie Dideriksens hold skal ud og finde en ny hovedsponsor til næste år, og lykkes det ikke, er mange stjerner ledige. Man har altså rigeligt med muligheder for at købe en færdig stjerne og lade dem køre løbene,” siger han.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Vil bygge fremtidens store stjerner
Talentudvikling er en hyppigt brugt frase i cykelsporten. At have fremtidens store ryttere er meget populært, men et projekt startende allerede med tilknytning af U17-ryttere i organisationen er sjældent, men dog en meget nøje valgt strategi.

 

Alternativet er, at man ellers som rytter kan komme på de store mandskaber for at blive hjælperytter eller kanonføde, som Ravnkilde betegner det.

 

”Vi vil gerne give de unge ryttere chancen og gøre dem til færdige ryttere. Ellers vil de kun komme ind på WorldTour-hold for at blive kanonføde, føre 80 hårde kilometer i starten af et løb og så trække ud og droppe tilbage,” siger han.

 

Til samarbejdet kommer Team RYTGER til at bidrage med et overblik over det skandinaviske og britiske marked, mens de to Knaven kan bidrage med et hollandsk-belgisk blik på sagerne.

 

”Vi er nogle af de få, som kigger på rytternes potentiale og ikke deres meritter, når vi handler ind. Det findes der ikke noget af ellers. Det bliver en platform for skandinaviske og europæiske talenter. Der er jo ikke nogen af disse piger nærmest, der er over 22 år,” siger han.

 

Dermed er der altså rigeligt med udviklingsmuligheder hos både Team RYTGER og Knavens juniormandskab APB Junior Development.

 

 

Grundstenen til et WorldTour-hold om tre år
Ambitionerne for projektet er ikke til at tage fejl af. Selvom det hollandsk-danske samarbejde ikke har et elitehold i folden, så er der potentiale for, at man kan besidde grundstenen til et WorldTour-hold om kun tre år.

 

På nuværende tidspunkt er Knavens ene mandskab på kontinentalniveau, og de ligger dermed lige under sportens WorldTour. Rytterne bliver aflønnet på niveau med WorldTour-rytterne og har fast base og også bopæl i Watersley Talent Park i Holland, hvor Team Sunweb og de amerikanske ryttere også har base. Watersley samarbejder også med Team RYTGER.

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

”Der er en klar plan for strukturen. Det første er, at vi har talentet fra Skandinavien og Storbritannien, hvor jeg har mine bedste egenskaber, når det kommer til at spejde ryttere. De dækker så det belgiske og hollandske marked. Alt sammen kan bygge grundstenen til et WorldTour-hold om tre år,” siger han.

 

”Vi har kigget på vores sponsorer og struktur. Jeg kan se, at der i Skandinavien er et hul i markedet for juniortalenter. Vi kan alle starte et stort WorldTour-hold og så løbe tør for penge til projektet inden for et år. Det er jeg ikke interesseret i,” siger han.

 

Til gengæld kan det ikke afvises, at der i fremtiden kommer til at være et samarbejde med et WorldTour-hold om at aftage nogle af de mange talenter, som er i folden på de to mandskaber.

 

”Jeg er interesseret i en tryg base for vores personale og ryttere, og der vil jeg finde vores DNA i fremtiden også. Et samarbejde med et WorldTour-team kan i fremtiden give gode vilkår for vores piger,” siger han.

 

Pigerne skal bevise deres værd
Feltet.dk har tidligere snakket med Ravnkilde om sammensætningen af truppen til den kommende sæson. Han fortæller efter deres træningslejr, at mandskabet er sultent. Det skal pigerne bruge til at bevise deres værd, når det gælder.

 

”I løbet af sæsonen kommer vi til at have en tæt dialog om vores andenårsjuniorer, så de kan komme ned og teste sig af i nogle UCI løb. De hollandske hold og rytterne kan så se hinanden an, inden de træffer nogle beslutninger,” siger han.

 

Han fortæller, at det handler om at være en holdspiller. Hvis man ikke er det, kan man være svær at hjælpe videre. Manageren fortæller dog, at det ikke bliver noget problem med truppen til 2020.

 

”Det kan være, at man skal være holdrytter den ene weekend, og køre for sig selv en anden gang. Hvis pigerne har deres egen agenda, kan det derfor blive svært at hjælpe dem videre,” siger han.

 

Ydermere nyder de allerede nu gavn af den knowhow og de kontakter fra mændenes cykelverden, som de kan få igennem samarbejdet med Servais Knaven.

 

Læs også
Lund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?

 

”Servais er overordnet inde over holdet og har sindssygt mange kontakter. Deres hold kommer også til at køre Pinarello, og det er den slags fordele, som vi får gavn af. Hans kone Natascha tager sig af den daglige drift,” siger han.

 

 

Selvom samarbejdet er kommet i stand og ligeledes er kommet godt fra start, betyder det dog ikke, at der kommer til at falde vennetjenester af i de løb, hvor de to juniorhold støder sammen, tværtimod.

 

”Vi kører det som to separate teams og vi kommer til at være konkurrenter. Der kommer ikke til at være nogle vennetjenester undervejs. Det handler om at vinde for dem også,” siger han.

DEL
INFO
Team Rytger-Carl Ras
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?