Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Danske konkurrenter satte DBR til vægs i C og D

Danske konkurrenter satte DBR til vægs i C og D

11. juni 2020 16:00

Martin Hald og Arnar Ingi Sigurdsson sikrede to danske sejre, da henholdsvis C- og D-klassen duellerede i Yorkshire ved 6. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk. Den store e-løbsserie fortsætter på tirsdag med 7. afdeling.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Se afslutningen på C-løbet i ovenstående video. D-rytterne kan følges fra 1.17.42.

C-klassen

Martin Hald tog sin første sejr ved Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, da danskeren triumferede i C-løbet ved 6. afdeling.

 

Hald angreb den samlede stillings nummer to og tre, henholdsvis Kenneth Larsen og Michael Weber-Hansen, med en håndfuld kilometer til mål, og den forcering havde de to klassementsfavoritter ikke noget svar på.

 

Hald nåede målstregen 22 sekunder foran Weber-Hansen, mens Larsen var yderligere 18 sekunder efter.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Desværre var både C- og D-løbet præget af en række diskvalifikationer, og vi henviser derfor til seriens regler.


I den samlede C-stilling er der dødt løb. Larsen har overtaget føringen, men har bare to point ned til Weber-Hansen, mens Oscar Just blot er et enkelt point yderligere bagud. Hald er med sejren oppe som nummer syv.

 

D-klassen

I D-løbet snuppede Arnar Ingi Sigurdsson (eCKD) sejren med over halvandet minut til klassementets nummer ét Niels-Ove Nielsen (DBR). Svenske Jonas Ekergarn blev nummer tre.

 

Sigurdsson fik dog ikke den bedste start på løbet, da Remi Nielsen (DBR) og Niels-Ove Nielsen kørte væk på de indledende kilometer, hvor Remi Nielsen tog sig af de første indlagte point efter godt tre kilometer.

 

Ikke desto mindre nærmede Sigurdsson sig frontduoen på løbets første reelle bakke Yorkshire Reverse KOM kort efter, og på toppen havde han overhalet Remi Nielsen, mens Niels-Ove Nielsen blot var fem sekunder op ad vejen.

 

eCKD-rytteren fortsatte sin solide kørsel, og på de efterfølgende bakker både hentede han og satte sin landsmand fra DBR.

 

Sigurdsson øgede sit forspring til over ét minut ved afslutningen på den første af i alt to omgange på VM-rundstrækningen, og den afstand bibeholdt han på hele anden omgang.

I klassementet har de to gange Nielsen gang i en større duel. Niels-Ove Nielsen fører nu med 12 point til sin holdkammerat. Sigurdsson er nummer syv.

 

Feltet.dk modtager gerne videooptagelser af løbene. Disse kan sendes til Frese@feltet.dk.

 

Der resterer fortsat to etaper af Uno-X Cuppen. En sprintervenlig 7. afdeling på den flade London Classique efterfulgt af den store bjergfinale på Big Loop Reverse i Watopia.

 

Det er hvert holds og rytters seks bedste resultater, som til slut vil tælle til den samlede stilling. 

 

Læs også
Starttider: Enkeltstart på 3. etape af Romandiet Rundt

 

Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk fortsætter på tirsdag den 16. juni med 7. og næstsidste afdeling (tilmeld dig lige her), og vi livestreamer igen fra klokken 20.00 med løbsstart et kvarter senere.
 

Hvis du ikke fik læst om herrernes tætte A-løb, kan du finde det her - mens damernes seværdige og rekordhurtige ræs kan findes lige her.

 

Etapereferat (C-løbet)

Tirsdag aften var det igen blevet tid til ræs fra hometraineren, da 6. afdeling af Uno-X Cup sendte rytterne ud på to omgange af VM-rundstrækningen fra 2019.

 

Der skulle dog køres i modsat retning sammenlignet med det landevejs-VM, som Mads Pedersen sensationelt vandt. Det ændrede imidlertid ikke på det faktum, at ruten var kendetegnet ved konstante små bakker og dermed kun få muligheder for hvile undervejs.

 

88 C-ryttere var trods det gode danske sommervejr mødt frem, og kørelysten var særdeles stor hos de startende.

 

Således var åbningstempoet så højt, at feltet med det samme blev strakt, og efter kun to kilometers kørsel var næsten halvdelen af deltagerne allerede sat af.

 

Dette førte frem til løbets første indlagte spurt, som Michael Weber-Hansen (DBR) tog sig af foran Martin Hald (TMF) og Michael Matsson.

 

Sammen med Kenneth Larsen (DCU) og Thomas Høg (eCKD) dannede de tre en tidlig frontgruppe, som ramte Yorkshire KOM Reverse (1,2 km á 4,4 %, maks 15 %) med et spinkelt forspring.

 

På bakken blev udbryderne dog hurtigt hentet, eftersom tempoet fortsat var placeret solidt på den store klinge.

 

Over toppen var det Hald, som rundede først med Weber-Hansen, Mattson og Søren Jensen (DBR) tæt efter sig. Larsen, Høg og engelske HS (OVB) var yderligere nogle få sekunder bagude.


Frontkvartet dannes

Nedkørslen skabte imidlertid samling, hvorfor Weber-Hansen, Mattson, Jensen, Larsen, Høg og Hald etablerede en frontgruppe efter seks kilometer.

 

Læs også
Spansk mester står foran stor beslutning

 

En gruppe med blandt andre danskerne Søren Høberg Holm (eCKD) og Martin Trenter (ACR) samt irske Simon Ward (LCRC) havde dog ikke givet op, og på den stejle Pot Bank efter otte kilometer nærmede de sig igen fronten.

 

Her trykkede Hald igennem, og det bragte Jensen og Mattson i problemer. Faktisk kunne ingen rigtig følge Hald, som kørte væk på bakken.

 

Weber-Hansen og Høg var de nærmeste rivaler på toppen, mens Larsen kæmpede for at holde snor i sine landsmænd. Holm, Trenter, Jensen, Mattson og Ward udgjorde den næste gruppe.

 

Rundstrækningen sluttede med to kilometer let faldende vej, og det udnyttede Weber-Hansen, Høg og Larsen til at få fat i Hald, hvorfor de fire færdiggjorde første omgang som de første.

 

Forfølgergruppen med de fire danskere og irske Ward var omkring 15 sekunder efter halvvejs i løbet.


Anden omgang

Ved anden passage af spurtbanneret lancerede Hald en lang spurt, og det virkede til at overraske konkurrenterne. I hvert fald tog TMF-rytteren de fem point foran Weber-Hansen og Larsen.

 

Derefter fulgte endnu en opstigning af Yorkshire KOM Reverse, og her satte Larsen sig i front. Det var dog igen Hald og Weber-Hansen, som kørte om de indlagte point på toppen, og denne gang var DBR-rytteren stærkest.

 

Høg fulgte bare to sekunder efter, mens Larsen atter var kommet i vanskeligheder på de stejle procenter. Jensen, Holm og Trenter rundede bakken 17-22 sekunder efter de førende.

 

Fronttrioen samlede sig på nedkørslen, men trioen blev hurtigt igen til en duo, da Høg virkede til at have et drop out på det helt forkerte tidspunkt.

 

På den næste bakke med syv kilometer igen fortsatte Hald presset, men han kunne ikke vriste sig afgørende fri af Weber-Hansen. I stedet fik de to selskab af Larsen.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Pot Bank fem kilometer fra mål viste sig imidlertid at være den perfekte rampe for endnu et angreb fra Hald, og denne gang havde han held med at smide sine to rivaler.

 

Weber-Hansen kæmpede, men afgørelsen var faldet. Hald var stærkeste mand, og på de sidste par kilometer udbyggede han sit forspring, som på målstregen endte med at blive til en sejrsmargin på 22 sekunder.

 

 

Samtlige resultater fra 6. afdeling af Uno-X Cup kan ses her - her kan du også tjekke, om dit resultat er blevet registreret.

De respektive klassementer i Uno-X Cup finder du lige her.

 

*Husk, at hvis du IKKE kan finde dig selv i resultatlisten, kan det skyldes regelbrud, manglende sammenkobling af dine Zwift- og Zwiftpower-profiler  eller manglende medlemskab af DCU e-cykling.


**Referatet har ikke taget hensyn til eventuelt senere diskede ryttere. Eventuelt ikke-registrerede ryttere blandt de ti første over stregen på løbsdagen vil blive angivet under nedenstående resultatliste.

 

Resultat af 6. afdeling af Uno-X Cup (C-klassen)

1. Martin Hald 45.55
2. Michael Weber-Hansen+ 22
3. Kenneth Larsen + 40
4. Martin Trenter + 57
5. Søren Jensen + 59
6. HS  + 1.19
7. Søren Høberg Holm + 1.27
8. Aaron Z  + 1.38
9. Michael Mattsson + 1.40
10. Simon Ward + 1.46


Steffen Outzen, Tim Claes og Jan Dons Bjerre (alle forkert kategori) samt Ciara K (for mange watt pr. kilo) sluttede alle i top ti, men kan ikke fremgå af resultaterne.

Samlet stilling

1. Kenneth Larsen 188 p
2. Michael Weber-Hansen186
3. Oscar Just 185
4. Jesper Bechmann Olsen116
5. Dennis Ladefoged 112
6. Martin Trenter 110
7. Martin Hald 107
8. Brian Borgen Larsen 104
9. Søren Jensen 90
10. Michael Mattson 89
10. Thomas Høg 89



Resultat af 6. afdeling af Uno-X Cup (D-klassen)

1. Arnar Ingi Sigurdsson 53.29
2. Niels-Ove Nielsen + 1.32
3. Jonas Ekergarn + 3.41
4. Remi Nielsen + 6.24
5. Andy Thomson + 10.50
6. Carsten Steffensen + 17.26


Nick Vernon, Jørgen Lindemann og James O´Dowd (alle for mange watt pr. kilo) samt Mathias Brøndum-Nielsen og Elo Andersen (begge forkert kategori) sluttede alle i top ti, men kan ikke fremgå af resultaterne.

Samlet stilling

1. Niels-Ove Nielsen 237 p
2. Remi Nielsen 225
3. Michael Mortensen 157
4. Jonas Ekergarn 142
5. Mick McMahon 130
6. Søren Mathiassen 107
7. Arnar Ingi Sigurdsson 103
8. Flemming Sørensen 102
9. Jørgen Lindemann 72
10. Valdas Zabulionis 71


Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmatonGarmin og P. O. Auto.

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?