Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Lund Pedersen har store forventninger til OL: Det ypperste stævne

Lund Pedersen har store forventninger til OL: Det ypperste stævne

01. august 2021 08:00Foto: Argon 18 Denmark / Peter Ebro

Snart går det løs i den japanske velodrome, hvor Danmark har store forventninger til blandt andet 4000 meter-holdet, der skal forsøge at følge op på VM-guldet fra 2020. Rasmus Lund Pedersen glæder sig voldsomt meget til at komme i gang og fortæller om blandt andet konkurrenter og startformation til Feltet.dk .

Annonce

Mandag morgen ved en ti-tiden dansk tid begynder en af Danmarks bedste muligheder for OL-metal af den ypperste karat.

 

Her skal det danske 4000 meter-hold for første gang i aktion ved kvalifikationsrunderne, og for holdets startmaskine, Rasmus Lund Pedersen, bliver det noget helt særligt at komme i gang.

 

Det fortæller landsholdsrytteren, der er tilknyttet det danske kontinentalhold Restaurant Suri - Carl Ras, til Feltet.dk inden OL’s begyndelse.

 

”Det er ikke endnu et stort stævne, det er det ypperste stævne. Jeg tror, det er det, jeg glæder mig mest til at konkurrere i.”

 

De høje forventninger, der ligger på den træbeklædte bane for de danske drenge, er bestemt ikke urealistiske.

 

De stærke danskere var senest til start ved VM for knap halvandet år siden, hvor det dengang blev til både guldmedaljer og verdensrekord.

 

Troen på, at bedriften kan gentages, befinder sig i tankerne for de danske baneryttere på holdforfølgelseslandsholdet, der udover Lund Pedersen, også består af blandt andet Julius Johansen, der for et par måneder siden fortalte til Feltet.dk at, ”(…) vi kan slå vores egen verdensrekord til OL.”

 

De samme forventninger ligger Lund Pedersen heller ikke skjul på.

 

”Man ved, at det er OL, og man ved, at uanset hvad så vil det blive skrevet ned, og man vil altid kunne huske, hvem der har vundet OL, og det vil selvfølgelig være noget stort at kunne være med til at kæmpe om,” fortæller danskeren lidenskabeligt.

 

Det er ikke kun de store præstationsmæssige forventninger, som Lund Pedersen glæder sig til at indfri. Banerytteren ser også frem til selve OL-oplevelsen.

 

Som bekendt, vil den japanske velodrome dog desværre bestå af affolkede tribuner, men ikke engang det kan sætte en stopper for fynboens håbefulde tanker om det ekstraordinære stævne.

 

”Det bliver en stor oplevelse. Man kan sige, at corona sætter lidt en stopper for alt det der tilskuermæssige aspekt. Jeg tror ikke, man kommer til at kunne mærke på samme måde, at det er OL-omstændigheder, fordi det kommer til at være meget restriktivt,” lyder det fra Lund Pedersen, hvorefter han uddyber:

 

”Men til gengæld så ved man jo stadig godt, at det er højdepunktet på ens karriere, og det er her og nu, at man virkelig skal tage sig sammen og præstere. Så det er nok det indre pres, hvis man kan sige det.”

 

Det store indre pres, som danskerne lægger på deres egne skuldre, betyder også, at de fem rød-hvid-klædte baneryttere har kæmpet hårdt for at ramme den absolutte topform til legene i Tokyo

 

Lund Pedersen er dog også opmærksom på, at konkurrencen vil være hård, og at de øvrige mandskaber heller ikke har ligget på den lade side.

 

”Det er nu, man har opadarbejdet hele sin sæson på, og det har alle andre nationer også. Så jeg ved, at det bliver top of the pop, der kommer til at præstere og kommer til at konkurrere her til OL. Og det er det, som gør det lidt mere specielt, og det er det, der gør det fedt,” forklarer den 23-årige dansker, hvorefter hans lidenskab for de Olympiske Lege igen skinner frem:

 

”Fordi hvis man kan vinde der, så er man decideret den bedste i verden. Der er ikke nogen andre baneryttere, som ikke vil sige, at OL er det største. VM er selvfølgelig også stort, og det er også noget, man skal have med på vejen, men OL er bare lige en my større.”

 

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

 

Startformationen er ikke slået fast med syvtommersøm

Til holdforfølgelsesløbet er der udtaget fem ryttere, som skal forsøge at følge op på VM-guldmedaljen fra i fjor.

 

Ud over Lund Pedersen og førnævnte Johansen, er også Lasse Norman Hansen, Frederik Rodenberg og Niklas Larsen med til Tokyo.

 

Sidstnævnte var den eneste af de fem, der ikke var med til at sikre førstepladsen ved verdensmesterskaberne, men det betyder ikke, at han er med som reserve.

 

Adspurgt om holdet er bekendt med de fire startende, er Lund Pedersen afvisende, da alle bolde fortsat er i luften.

 

”Det ved vi sgu ikke endnu. Det kommer til at være, når vi kommer ind på banen. De sidste forberedelser hvor vi kommer til at køre i forskellige konstellationer nok, så lægger vi os fast på det.”

 

”Det bliver mellem os fem, som vi finder ud af, hvem der skal køre. Jeg tror først, at vi beslutter det, når vi tager til Tokyo,” fortæller den danske landsholdsrytter.

 

En af de åbenlyse grunde til, at startformationen ikke ligger fast på nuværende tidspunkt, er, at der kan ske uheld i cykling.


Uheld, som - 7,9,13 - kan sætte en stopper for en af rytternes deltagelse ved legene. Derfor skal det danske mandskab være forberedt på det værste, og alle skal kunne træde til, hvis uheldet er ude.

 

”Vi prøver at køre lidt rundt med alle muligheder, fordi man skal ligesom sørge for at være klar, hvis der skulle ske et eller andet. Det kunne være, at jeg for eksempel bliver skadet, eller nogle af de andre bliver skadet,” lyder det fra Lund Pedersen, hvorefter han uddybder:

 

”Så vi shuffler lidt rundt og sørger for, at vi har alle vores kort åbne. Som udgangspunkt bliver det nok mest i den formation, at jeg i hvert fald starter, vi arbejder i. Men det kan også være, at vi har en anden gruppe, som bliver lidt bedre.”

 

Noget kunne dog tyde på, at Niklas Larsen kommer til at være med inde på banen, når danskerne skal forsøg at kvalificere sig til de videre runder den 2. august.

 

Julius Johansen, der normalt er en sikker starter, har nemlig skrevet på sin Instagram, at han ikke kommer til at deltage i kvalifikationen, men at han håber på at være med senere i stævnet. Ud fra Feltet.dk’s oplysninger kommer landstræner Casper Jørgensen til at sætte alle fem ryttere i spil i Japan.

 

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

 

Artiklen fortsætter under billedet

Fra venstre: Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Rodenberg og Rasmus Lund Pedersen efter VM-sejren i 2020. Foto: Argon 18 Denmark / Peter Ebro

 

Stadig et homogent hold på trods af langvarig pause

Selvom det danske mandskab har virket tæt på usårlige i de seneste konkurrencer, hvor de har været til start, er der dog ingen garanti for succes ved OL.

 

Det er Lund Pedersen også klar over, og den kraftfulde banerytter er opmærksom på de små svaghedstegn, som det lille hold trods alt sidder inde med.

 

”Jeg tror, at vores største svaghed i hvert fald er, at vi ikke har kørt så meget sammen i den nye konstellation, og vi ligesom ikke har kørt holdløb i så lang tid, så det kan godt blive en lille faktor, men så igen så tror jeg også, altså vi har haft nogle tests, som er gået meget fint,” fortæller danskeren, der dog er mere positiv end negativ:

 

”Der kan man jo lidt se (i testene, red.), at vi trods alt stadig er et homogent hold, når vi står på banen. Så tror jeg bare det der med, at vi har nogle gode specialister i hver sin rolle på holdet. Det tror jeg bare, at det gør, at vi kommer til at køre homogent og forhåbentlig hurtigt.”

 

De fem ryttere har ventet længe på den store chance, som OL er for banerytterne. Endda længere end forventet da corona-pandemien udskød deres store mål et år ud i fremtiden.

 

Det tog de exceptionelle stærke baneryttere dog relativt let og fortsatte blot med de langvarige forberedelser frem mod det nye mål, der snart skal fuldføres.

 

”Der er sgu ikke sket så meget (siden VM, red.). Vi har bare taget et år mere i kalenderen, som går ud på at gøre sig klar til OL. Det var lige som det, da vi fik den nyhed, så var vi lidt alle sammen indstillet på, at vi lige må give det et ekstra år og så bare køre på samme rutine, som vi også var kommet i gang med,” fortæller danskernes starter stille og roligt.

 

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

 

Tre store konkurrenter

Da danskerne tog sejren ved verdensmesterskaberne, blev både Italien og New Zealand besejret i den succesrige jagt på det skinnende gyldne metal.

 

Netop de to nationer er også med i spillet om OL-guldet og er også to af de tre lande, som Lund Pedersen fremhæver som Danmarks største konkurrenter.


Det tredje mandskab er australierne, der dog ikke havde det bedste VM for halvandet år siden, men som danskeren fremhæver først, da han bliver adspurgt til deres største konkurrent.

 

”Der er jo helt klart Australien, som floppede lidt til VM, men de har bare en stærk core af personer, som godt kan komme ud og kunne præstere på et højt niveau, når vi kommer til OL.”

 

”Det er blandt andet en som Kelland O'Brien og Lucas Plapp, der også har øget niveauet, og de to kommer med i holdløbet samtidig med, at Sam Welsford og så videre, de stadig er der, så kan de godt hive en god tid hjem,” fortæller Lund Pedersen.

 

Hvis man går tilbage til VM i 2020, satte italienerne bedste tid ud over det danske mandskabs verdensrekorder, mens at New Zealand havde det lidt sværere mod de stærke danskere.

 

Derfor er Lund Pedersen også meget opmærksom på de to mandskabers niveau, evner og profiler.

 

”Så er der selvfølgelig også sådan nogle som New Zealand, som også bare generelt har kørt godt. Det ligner også, at ham, der hedder Corbin Strong, han er begyndt at køre lidt hurtigere - en ung rytter derfra.”

 

”Det var dem, der blev toer til VM, så de ligger tæt og ånder os i nakken, og det samme gør et land som Italien, som bare har Filippo Ganna. Der bare er en maskine..”

 

”De har i hvert fald noget, de kan bygge på (italienerne, red.). Ganna han kunne nok godt tage et par år endnu. Det er ikke fordi, han er så gammel,” fortæller danskeren grinende om den 25-årige italienske stjerne.

 

Spurgt ind til, om det danske mandskab har en ide om modstandernes tilstand, forklarer Lund, at det har været stort set umuligt at følge med på grund af de manglende stævner, som pandemien har været skyld i.

 

”Ikke de andre nationer. Det er guessing game og bare sidde at kigge på Instagram, hvis de ligger nogle opslag op med noget udstyr. Så vi har ingen måde at kunne vide, hvad for noget udstyr de kommer på, ud over at de skal være med i det der reglement, hvor alt skulle være kørt på en gang inden.”

 

”Så er der det der med, man har ikke været ude og køre cykelløb, så man har ingen anelse om, hvor man står i forhold til de andre, så det er vores egen optakt, vi selv kan styre og se på, om vi er på vej i den rigtige retning, og det føler jeg vi er uden at have været på banen endnu,” forklarer Lund Pedersen.

 

Det danske landshold i 4000-meter forfølgelsesløb har første kvalifikationsløb ved en 10-tiden mandag, hvorefter de øvrige runder og finalerne bliver afholdt de følgende dage.

 

Alle løbene kan ses eksklusivt på Discovery+.

Annonce

DEL
INFO
Rasmus Lund Pedersen
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

VM - Herrer (Enkeltstart)(CM) 19/09

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 19/09

Gooikse Pijl(1.1) 19/09

Grand Prix d'Isbergues(1.1) 19/09

Kampioenschap van Vlaanderen(1.1) 17/09

Memorial Marco Pantani(1.1) 18/09

Trofeo Matteotti(1.1) 19/09

Giro di Basilicata(2.1) 16/09-19/09

Keizer der Juniores(2.1) 18/09-19/09

Memorial Marco Pantani(1.1) 18/09

Keizer der Juniores(2.1) 18/09-19/09

VM - Herrer (Enkeltstart)(CM) 19/09

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 19/09

Gooikse Pijl(1.1) 19/09

Grand Prix d'Isbergues(1.1) 19/09

Trofeo Matteotti(1.1) 19/09

VM - U23 Herrer (Enkeltst...(CM) 20/09

VM - Kvinder (Enkeltstart)(CMW) 20/09

VM - Herre Junior (Enkelt...(CM) 21/09

VM - Dame Junior (Enkelts...(CMW) 21/09

Omloop van het Houtland M...(1.1) 23/09

Greek Monuments Tour(2.1) 23/09-26/09

VM - U23 Herrer(CM) 24/09

VM - Dame Junior(CMW) 24/09

VM - Herre Junior(CM) 25/09

VM - Kvinder(CMW) 25/09

VM - Herrer(CM) 26/09

Classique Paris-Chauny(1.1) 26/09

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger