Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 3. etape af Tour du Limousin

Lynoptakt: 3. etape af Tour du Limousin

17. august 2023 14:59Foto: Getty Images

Fra tirsdag til fredag køres det herlige puncheurløb Tour du Limousin, der altid byder på aggressivt og uforudsigeligt cykelløb og i år også på en historisk hård rute. I en uge med fire endagsløb og fire etapeløb tillader tiden desværre ikke store forkromede etapeoptakter, men vi vil hver dag give en hurtig oversigt over favoritterne i en lynoptakt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE VUELTA A BURGOS, TOUR DU LIMOUSIN OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Tour du Limousin er kendt som et puncheurløb med et hav af korte, eksplosive stigninger, men uden længere opkørsler. Derfor er det lidt af et særsyn, der venter på årets kongeetape, der også i år kommer om torsdagen, hvor den ofte er placeret. Her skal der nemlig sluttes på en ny stigning, der over mere end 5 km stiger med ca. 6% i snit, og dermed stilles der pludselig helt anderledes krav til klatreevnerne, end vi er vant til i det franske løb. Noget bjerg er der stadig ikke tale om, og da procenterne ikke er skræmmende, kan der sagtens skulle spurtes om etapesejren, men årets kongeetape vil sikre, at det denne gang er lettere folk, der skal slås både om etapesejren og måske også etapesejren denne torsdag eftermiddag.

 

I alt skal der tilbagelægges 195,5 km, der fører feltet fra Sarran til toppen af Le Plateau des Orgues i udkanten af byen Bort-les-Orgues. Starten er for løbet sjældent flad, når man lægger ud med at køre mod øst igennem fladt terræn frem til Elgletons, hvor man drejer mod syd og dernæst først ves og så sydvest for at fortsætte igennem det relativt flade terræn. Senere går det mod syd og dernæst mod øst, hvor det bliver en anelse mere kuperet, mens man kører forbi dagens første spurt efter 36,8 km. Senere drejer man mod nordøst, hvor der hurtigt kommer en ret teknisk nedkørsel, der leder direkte ned til bunden af Cote de la Chevalerie (3,4 km, 7,1%), der har top efter 60,0 km.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Den leder op til et let kuperet plateau, der nu følges mod først nordøst frem til Neuvic og senere mod nord, Man passer tæt forbi finalerundstrækningen, men fortsætter mod først nord og siden nordøst frem til det nordligste punkt, der nås i Lamazière-Haute. Her kører man kortvarigt mod øst, inden man kører mod syd igennem det let kuperede terræn. Her kører man efter 123,5 km dagens anden spurt, inden man efter 135,0 km når toppen af Cote de la Croix-Haute (3,8 km, 3,9%), hvorefter det gælder dagens tredje spurt efter 144,7 km. Derfra går det direkte mod syd ned til den afsluttende rundstrækning, som rammes efter 156,3 km.

 

Nu kører man den første del af denne, idet man kører ad en nedkørsel mod sydøst direkte ned til bunden af målbjerget Cote de Puy de Bort. Derfra går det mod sydvest og nord op ad stigningen, men man drejer ikke til højre ind til målstregen og fortsætter i stedet lidt længere op til en bjergspurt, der kommer efter 169,2 km. I alt giver det en 6,3 km lang stigning, der stiger med 5,9% i snit. Den første kilometer er meget let, hvorefter der venter en kilometer med 9,8%, inden den stiger jævnt med 5-7% over 3 km og flader ud med 4,8% over de sidste 1300 m.

 

Herfra resterer 26,3 km. En nedkørsel leder først mod nordvest og nord, inden det går ad flade veje mod vest, nordøst og sydøst frem til den nedkørsel, man allerede har kørt én gang, og som leder mod sydøst. Slutteligt kører man atter mod sydvest og nord op ad målbjerget, idet man denne gang drejer til højre lige inden toppen, så vi denne gang får en 5,8 km lang stigning, der i gennemsnit stiger med 6,0%, herunder med 5,7% over den sidste kilometer. Man drejer skarpt med 4,9 km igen, hvorefter en lige vej leder frem til to hårnålesving midtvejs oppe ad stigningen. Derefter er vejen næsten helt lige frem til et sving med 700 m igen, hvorefter vejen bugter sig kraftigt, indtil man rammer den 300 m lange opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 3164 højdemeter.

 

Hverken Le Plateau des Orgues eller selve byen Bort-les-Orgues har tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

 

 

 

SE VUELTA A BURGOS, TOUR DU LIMOUSIN OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Det varme vejr fortsætter på en næsten skyfri torsdag, hvor temperaturen vil toppe på 30 grader. Igen vil det tillige være næsten vindstille med bare en svag til let vind (4-6 km/t) fra sydvest. Det giver generelt forskellige former for medvind i starten og sidemodvind på det sidste stykke frem til rundstrækningen. Her vil der efter stigningen generelt være sidevind, mens man på selve stigningen vil have direkte modvind på den første halvdel og sidemedvind på den anden halvdel.

 

Favoritterne

Det er en usædvanligt lang og svær stigning, man har fundet til kongeetapen for dette løb, som ellers plejer at være for puncheurs. Jeg var slet ikke klar over, at man i Limousin kunne finde så lange stigninger, og selvom det måske er meget at kalde det for et bjerg, stiller det i hvert fald helt anderledes krav til klatreevnerne, end vi normalt ser det, når der skal klatres over 5,8 km.

 

Det er dog heller ikke verdens stejleste stigning. Den er stejl nok til, at vi ikke får en eller anden form for massespurt på toppen, men det er stadig for mere eksplosive folk, og en eller anden form for spurt mellem et par mand kan sagtens afgøre etapen. Den slags stigninger kan også blive lidt taktiske, hvis bedste mand ikke kan gøre en forskel, og så kan et overtal være en fordel

 

Man må forvente, at løbets favoritter skal slås om sejren. Resten af etapen er ikke alt for svær, og første passage af stigningen kommer en anelse for tidligt til, at det giver mening at angribe allerede her - særligt i et løb, der trods alt stadig er tæt. Vi vil formentlig for tredje dag i træk se en hård kamp om at ramme udbruddet, og med de forskelle, der er, kan vi sagtens få et udbrud, som FDJ har en interesse i at lade køre hjem. De andre hold kan imidlertid ikke undvære bonussekunderne, og derfor vil jeg forvente, at særligt Ag2r, men også Intermarché, Cofidis og måske Arkea vil sikre, at vi får samling. Jeg regner som sagt ikke med angreb ved første passage, men her vil de nævnte hold forsøge at gøre det hårdt.

 

Det vil derfor formentlig være et reduceret felt, der rammer den 5,8 km lange stigning. Det er de nævnte hold, der har en interesse i at gøre det hårdt, men FDJ har det stærkeste hold. Jeg udelukker bestemt ikke, at de selv tager teten og sætter et tempo, der afholder folk fra at angribe. Har Romain Gregoire selv benene, kan man sagtens se, at han selv åbner ballet. Med direkte modvind på den første halvdel vil jeg dog forvente, at alle venter til medvinden på den anden halvdel, selvom vinden kun er ganske svag.

 

Det er svært ikke at have Romain Gregoire som favorit. Han var klart stærkeste mand på 1. etape, og denne hårdere stigning passer ham i kamp med Benoit Cosnefroy endnu bedre. Det er klart, at han kan køre løbet defensivt, men i en spurt på toppen af så lang en stigning vil han formentlig også være manden, der skal slås. Han virkede dog så meget i overskud forleden, at jeg vil tro, at han tager endnu en solosejr. Faktisk tror jeg, at værste rival er Michael Storer.

 

Læs også
Lidl-Trek trodser styrt og vinder i dramatisk Vuelta-åbning

 

Vi ved fra Ain, at han er i fremragende form, og denne stejlere stigning passer ham endnu bedre end gårsdagens. Det er klart, at han er hjælper, men vi ved også, at Gregoire har sine offdays. Rammer han ind i en sådan, kan Storer tage sejren i stedet for ham. Til gengæld må Rudy Molard og Reuben Thompson være hjælpere.

 

Den værste rival er vel stadig Benoit Cosnefroy. Denne stigning er nok for lang for ham, men den er ikke meget vanskeligere end den, vi havde i går. Han synes ganske flyvende, og skal man tro ham selv, var det hans eget valg ikke at gå med Gregoire, fordi han troede, at han kunne lukke det med en spurt nær toppen. Han kører næppe fra Gregoire, men i en spurt burde han have en fair chance. Stigningen er for svær for en ellers udmærket Greg Van Avermaet.

 

Efter 1. etape må Lorenzo Rota være næste bud. Også han er bedre på lidt kortere stigninger, men i dette puncheurselskab har han nok fordel af en længere stigning. Også han er hurtig, men langsommere end Gregoire og Cosnefroy, og vi så i går, at han tydeligvis kun var fjerdestærkest. Jeg vil også forvente at se Laurens Huys, Rein Taaramae og måske Simone Petilli gøre det pænt - særligt Huys.

 

Jokeren er Kevin Vauquelin. Han er stadig ikke på toppen efter sit styrt, men han må være i fremgang. I kraft af sit topniveau er han en mand, der kan blande sig helt fremme, hvis han stille og roligt finder benene. Han er spurtstærk og passer godt til stigningen. Elie Gesbert bør også gøre det godt i dette felt, men det er svært at se ham vinde.

 

Vi fik på 1. etape bekræftet, at Jesus Herrada stadig ikke er sig selv, men han vil i dette selskab have fordel af en vanskeligere stigning. I Ain var han i hvert fald bedre på kongeetapen, og han bekræftede i dag, at han har genfundet lidt af sit punch til den spurt, han nok skal satse på. Det skal også blive spændende at se, om Remy Rochas endelig kan vise lidt takter, mens Ruben Fernandez efter sit styrt må være hjælper.

 

Jeg har også visse forventninger til den meget velkørende Jordan Jegat, ligesom også Luca Covili, Maxime Jarnet og Joris Delbove bør komme relativt langt. Andre navne er Yaël Joalland, Thomas Gachignard, Fabien Doubey, Alan Joussaume, Paul Ourselin, Paul Magnier, Adrien Boichis og Alex Tolio.

 

Feltet.dks vinderbud: Romain Gregoire

Øvrige vinderkandidater: Michael Storer, Benoit Cosnefroy

Outsidere: Lorenzo Rota, Kevin Vauquelin, Jesus Herrada, Elie Gesbert, Remy Rochas

Jokers: Laurens Huys, Rein Taaramae, Jordan Jegat, Luca Covili, Maxime Jarnet, Joris Delbove, Ruben Fernandez

 

SE VUELTA A BURGOS, TOUR DU LIMOUSIN OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Romain Gregoire
Michael Storer, Benoit Cosnefroy
Lorenzo Rota, Kevin Vauquelin, Jesus Herrada, Elie Gesbert, Remy Rochas
Laurens Huys, Rein Taaramae, Jordan Jegat, Luca Covili, Maxime Jarnet, Joris Delbove, Ruben Fernandez
Rudy Molard, Simone Petilli, Reuben Thompson, Thomas Gachignard, Fabien Doubey, Alan Joussaume, Paul Ourselin, Paul Magnier, Adrien Boichis, Alex Tolio Greg Van Avermaet, Axel Mariault, Jose Herrada, Francois Bidard, Mathis Le Berre, Oscar Rodriguez
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour du Limousin
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?