Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 1. etape af Boucles de la Mayenne

Optakt: 1. etape af Boucles de la Mayenne

24. maj 2024 13:26Foto: Q36,5

Benoit Cosnefroy indledte sin vilde genrejsning med en fornem sejr på prologen, og dermed har han taget et stort skridt mod den samlede sejr. Nu indledes imidlertid den intense jagt på bonussekunder, og sprinterne får fredag med det samme den første chance for at genvinde noget tid, når det gælder den første af løbets to sprinteretaper.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Bemærk: Grundet travlhed under Giroen har jeg ikke nået at skrive den klassiske detaljere rutebeskrivelse. Det bliver derfor en skitseagtig gennemgang af etaperne.

 

Fredag gælder det så den første af de to sprinteretaper. Her skal der køres 167,5 km mellem Renault Saint Berthevin og Ernée, og med 1678 højdemeter er det ikke helt fladt. Store stigninger er der dog ikke, og det hele slutter med to omgange på en relativt flad 9,8 km lang rundstrækning. Den er teknisk ukompliceret, og til slut går det ad en lige og faldende vej ned til en kurve og dernæst en rundkørsel med 1100 m igen. Det falder over de sidste kilometer, indtil de sidste 500 m er let stigende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Efter en prolog med ustabilt vejr venter en smuk, smuk fredag. Det vil være overskyet fra starten, men gennem næsten hele etapen vil det være solrigt med kun få skyer og en temperatur, der vil stige fra 16 til 18 grader. Der vil kun være en svag til let vind (5-9 km/t) fra først vestnordvest og siden nordvest, hvilket hovedsageligt giver mod- og sidemodvind i starten, indtil man kort efter sidste stigning får med- og sidemedvind frem til rundstrækningen. Her vil der værre sidemodvind på første del og sidemedvind på anden del, herunder på opløbsstrækningen.

 

 

Favoritterne

Med prologen ude af verden er løbets vigtigste etape overstået. Det var i hvert fald den bedste chance for at vinde ”rigtig” tid, men intet er afgjort endnu. Benoit Cosnefroy er kommet et godt stykke mod den samlede sejr, og han har en god chance på lørdagens kongeetape for at vinde mere tid på i hvert fald sprinterne, men han er langt fra ”home safe”. Dertil er der alt for mange hurtige folk, der kan slå ham på bonussekunder.

 

De får den første chance for at vinde nogle sekunder i morgen. Det gælder dog i første omgang primært for sprinterne. Som så ofte før lægger 1. etape op til en massespurt, og det er svært at se, at det ikke går sådan. Ganske vist snød Oier Lazkano alt og alle om fredagen for et år siden, men dengang var det også kongeetapen, der kom her. Denne etape er så flad, at det er svært at se, at vi ikke får en spurt, selvom sprinterfeltet er ret svagt for et løb, der er så sprintervenligt som dette.

 

Jeg vil forvente, at der bliver en vis kamp om at ramme udbruddet, men forinden er der en god chance for, at et hold - det kunne være EF eller Cofidis - vil holde det samlet frem til den første spurt. Derefter vil udbruddet køre, men der bør være mange hold til at kontrollere. Det er stadig tæt, så Ag2r er nødt til at køre dem ind, selvom de egentlig helst var fri for at bringe bonus i spil, og de vil formentlig få hjælp af EF, Lotto og FDJ. Jeg anser det også som sandsynligt, at Q36.5 og måske endda Euskaltel, Bingoal og Polti giver en hånd med, og på en dag uden vind burde spurten ikke være i fare. Det mest interessante bliver at se, om vi får bonussekunderne i spil, når den sidste spurt køres med 19,6 km igen.

 

I sidste ende bør det blive en spurt, og den er relativt enkel. Vi taler om et 1100 m langt opløb, hvor der er god plads til lade farten tale. Vejen ser dog ret smal ud, og i et felt med små hold og derfor ikke særligt store tog vil det næsten med sikkerhed blive kaotisk. Der kan derfor godt være en del tilfældighed, og positionering bliver sikkert alligevel vigtigere end fart. Det er også værd at bemærke, at de sidste 500 m er let stigende.

 

Jeg går med Matteo Moschetti. Han skuffede mig med sin fart i Veenendaal, men han er stadig en af de hurtigste i dette felt - på ren topfart vel nok også den hurtigste. Når jeg peger på ham, skyldes det dog mest hans tog. Med Szymon Sajnok, Nicolo Parisini og Giacomo Nizzolo ser de skræmmende ud, og det kan på den smalle vej være afgørende. Moschetti er også selv god i positionskampen, og når han samtidig er god til at spurte på en bakke, er han min favorit. Det er klart, at de også har Nizzolo, og det kan ikke udelukkes, at de begge spurter, som de - måske - gjorde i Limburg, men efter skaden må Moschetti stadig være plan A.

 

Derefter går jeg med Marijn van den Berg. Han er ikke verdens hurtigste, men i dette felt er han en af de hurtigste. Han har ikke Moschettis fart på flad vej, men i en stigende spurt kan han godt være en anelse hurtigere. Vigtigst af alt er han dog så forrygende i positionskampen, at han næsten altid sidder godt, og når hans tog med Owain Doull, Alberto Bettiol og Stefan Bissegger samtidig er godt, er chancen for en sejr stor.

 

Jeg var skuffet over Paul Penhoët i Dunkerque, hvor han manglede lidt fart. Han er dog også i opbygning efter sin skade, og i dette felt er han i hvert fald en af de hurtigste. Han har enorm fordel af, at opløbet er stigende, og ikke mindst har han et fremragende tog med Matthew Walls, Sam Watson og Marc Sarreau. De fungerede ikke helt perfekt i Dunkerque, men de bør sikre, at Penhoët sidder så langt fremme, at han kan spurte med om sejren.

 

Vi ved også, at Jon Aberasturi kan vinde i dette felt. Det så vi tydeligt i Loire, og chancen er kun større, når det stiger. Til gengæld er hans hold ikke det stærkeste, og derfor skal han have lidt held i positionskampen, men gør han det som i Ungarn går det ikke helt galt - og finalen er i hver fald enkel.

 

Bedre støtte har Manuel Peñalver. Han har i hvert fald David Martin og Javier Serrano ved sin side, og han har senest i Tyrkiet og Ungarn vist både fart og positioneringsevne. Det stiller ham godt i en formentlig ret kaotisk spurt, men desværre mangler han måske den allersidste fart mod de hurtigste.

 

 

Total har Emilian Jeanniere, der kommer til løbet med form efter 2. pladsen i Antwerpen. Han mangler det helt store resultat, mens han tre topplaceringer i Loire viser, at han bestemt ikke er uden chance i dette felt. Særligt er det vigtigt, at han synes at være god i positionskampen, men jeg kan godt frygte for, at han mangler den sidste fart og den sidste støtte fra et tog, der kun tæller Valentin Ferron og Lorrenzo Manzin.

 

Stiger det nok til, at Axel Zingle kan vinde. Det gør det nok ikke helt, men han har i det mindste god hjælp af sin positionering. Den mestrer han som få, og som vi så i Dunkerque, er Alexis Renard en af de absolut bedste lead-out men i dette felt. For at det skulle være rigtigt godt, skulle han dog nok have haft en mand mere.

 

Lotto kommer med Milan Menten . Vi fik i Dunkerque desværre bekræftet, at han mangler lidt fart, og han positionerede sig heller ikke helt så godt som ventet. Her hjælpes han klart af det stigende opløb, men han har et af de klart svageste hold. Han vil være alene i finalen, og derfor skal det flaske sig, hvis han skal vinde.

 

Endelig vil jeg nævne Ag2r. Normalt ville de køre for Pierre Gautherat, men efter de to sejre i Romandiet kan det også blive Dorian Godon . De kørte lige stærkt i dag, og derfor er der ingen, der har fordel af at være bedste bud i klassementet. Det kan gå begge veje, men de bør begge få svært ved at vinde en spurt i dette felt. De hjælpes dog af det stigende opløb og af et stærkt tog, der dog kun er stærkt, hvis de også får hjælp af Benoit Cosnefroy. Jeg tror ikke, at den stiger nok til, at de vil køre for den førende rytter.

 

Hos Arkea vil man køre for enten Vincenzo Albanese eller positioneringsstærke Clement Venturini, men det stiger ikke nok til, at de kan vinde. Hos UAE var der livstegn fra Alvaro Hodeg i Ungarn, men ikke nok til at tro på sejr. Hos Bingoal har Alexander Salby farten, men jeg tror, at de får det svært i positionskampen. Her står Auber bedre med Romain Cardis hos Jeremy Lecroq, men i Dunkerque manglede han lidt på farten.

Hos Movistar mangler Carlos Canal farten, og det samme gør Blake Quick hos Jayco. Tudor er uden sprinter, men vil måske prøve med Tom Bohli, mens Burgos har både Aaron Gate, Clement Alleno, Oscar Pelegri og Jesus Ezquerra, der dog ikke kommer hele vejen. Hos Caja Rural er eneste hurtige mand Eduard Prades. Endelig mangler den sidste fart hos Emmanuel Morin hos Roubaix, Paul Hennequin hos Nice og Enzo Boulet hos Nantes.

 

Feltet.dks vinderbud: Matteo Moschetti

Øvrige vinderkandidater: Marijn van den Berg, Paul Penhoët

Outsidere: Jon Aberasturi, Manuel Peñalver, Emilien Jeanniere, Axel Zingle, Milan Menten

Jokers: Giacomo Nizzolo, Dorian Godon, Pierre Gautherat, Jeremy Lecroq, Alexander Salby, Alvaro Hodeg, Clement Venturini, Vincenzo Albanese, Emmanuel Morin, Blake Quick, Paul Hennequin, Aaron Gate, Carlos Canal

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Matteo Moschetti
Marijn van den Berg, Paul Penhoët
Jon Aberasturi, Manuel Peñalver, Emilien Jeanniere, Axel Zingle, Milan Menten
Giacomo Nizzolo, Dorian Godon, Pierre Gautherat, Jeremy Lecroq, Alexander Salby, Alvaro Hodeg, Clement Venturini, Vincenzo Albanese, Emmanuel Morin, Blake Quick, Paul Hennequin, Aaron Gate, Carlos Canal
Benoit Cosnefroy, Alexis Renard, Marc Sarreau, David Martin, Javier Serrano, Nicolo Parisini, Lorrenzo Manzin, Tom Bohli, Clement Alleno, Oscar Pelegri, Jesus Ezquerra, Eduard Prades, Enzo Boulet, Stefan Bissegger, Owain Doull, Ivo Oliveira, Romain Cardis, Alberto Bettiol, Sam Watson, Andoni Lopez De Abetxuko, Iker Bonillo, Xavier Canellas, Kelland O’Brien, Thomas Bouat, Jeremy Leveau, Alexander Konijn, Jonathan Couanon
DEL
INFO
Boucles de la Mayenne
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Okolo Slovenska(2.1) 26/06-30/06

Okolo Slovenska(2.1) 26/06-30/06

Tour de France(2.UWT) 29/06-21/07

Tour of Austria(2.1) 02/07-07/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger