Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af Boucles de la Mayenne

Optakt: 2. etape af Boucles de la Mayenne

25. maj 2024 12:06Foto: Sirotti

Emilien Jeanniere imponerede stort og tog på overlegen maner karrierens første sejr på den første sprinteretape, og som Axel Zingle sikrede han sig dermed vigtige bonussekunder. Hvis han skal gøre sig forhåbninger om også at vinde samlet, skal han imidlertid overleve lørdagens kongeetape, hvor puncheurtyperne skal i offensiven, og som i år ser så svær ud, at der er en god chance for, at sprinterne kan komme til kort.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Bemærk: Grundet travlhed under Giroen har jeg ikke nået at skrive den klassiske detaljere rutebeskrivelse. Det bliver derfor en skitseagtig gennemgang af etaperne.

 

Lørdagen har oftest været dagen for kongeetapen, og det gælder også i år. Denne gang skal der tilbagelægges hele 208,8 km mellem Le Ham og Villaines La Juhel, og de byder på hele 3284 højdemeter. Det går op og ned det meste af dagen, og det hele slutter med fire omgange på en 20,9 km lang rundstrækning, der primært er flad, men byder på stigningen Cote des Egoulettes (2,3 km, 5,7%), der midtvejs har 1500 m med 6-8%. Fra toppen resterer 8,5 km, der er faldende ned til de sidste 4 km, der er let kuperede. På sidste kilometer stiger det ganske let over de sidste par hundrede meter. Finalen er teknisk, da man drejer i to rundkørsler med 2500 m og 1200 m igen, inden der venter to sving med 900 m og 500 m igen. Bemærk, at der er en potentielt vigtig bonusspurt på toppen af stigningen for sidste gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Efter en solrig dag venter en lørdag, der bliver overskyet, men heldigvis tør. Temperaturen vil være 17-19 grader, og der vil være en let vind (12-14 km/t), der under etapen vil dreje fra sydøst til syd. Det giver vind fra alle retninger på den ekstremt kringlede rute, men på rundstrækningen vil der være sidemedvind frem til bunden af stigningen, hvor der vil være først side- og så sidemodvind. Derefter får man sidemod- og -modvind, indtil man får sidevind over de sidste 500 m.

 

Favoritterne

Efter prologen er det altid kongeetapen, der giver den eneste reelle chance for at vinde tid, og derfor er det en nøgleetape. Det gælder særligt nu, hvor Axel Zingle, Emilien Jeanniere, Paul Penhoët og Marijn van den Berg er i en position, hvor de med lidt held kan vinde løbet alene via bonussekunder. Derfor kan heller ikke Benoit Cosnefroy køre etapen defensivt. Han er nødt til at vinde tid på sprinterne.

 

Kongeetapen har haft varierende sværhedsgrad. Sidste år var den meget let, men for to år siden kunne de bedste puncheurs køre væk. Denne gang er stigningen lidt lettere og marginalt længere fra mål, og chancen for en spurt er derfor større end dengang. Det skyldes også, at der er modvind på sidste halvdel af stigningen og hele vejen hjem.

 

Jeg tror dog alligevel, at de bedste kan gøre en forskel. 1500 m med 6-8% er relativt meget, særligt hvis man undervejs går gjort det hårdt. Cosnefroy er flyvende lige nu, og han har en klar allieret UAE. Hos EF er det lidt usikkert, når de også har Marijn van den Berg, men da det skal flaske sig, hvis han efter dagens nedtur skal vinde, vil jeg forvente, at Alberto Bettiol kan køre sin chance - og han har i hvert fald lov til at gå med i angrebene.

 

I dag kom udbruddet tæt på, men det gør det næppe i morgen. Der kan sagtens komme kamp om at ramme det, og det kan betyde, at den første spurt kommer i spil, men når det er kørt, vil jeg forvente, at Ag2r tager kontrol, og efter i dag giver de næppe megen snor. Jeg vil også forvente, at de undervejs får hjælp af UAE og EF, og derfor vil jeg blive overrasket, hvis de holder hjem.

 

Det skyldes også, at det formentlig kommer til at gå stærkt på rundstrækningen. UAE og Ag2r har en interesse i et hårdt løb, og de vil derfor formentlig lægge presset. Jeg tror også, at der er en god chance for, at UAE med deres mange kort vil angribe måske allerede tidligere, hvad andre hold også kan finde på, men Ag2r skal satse hele butikken på sidste omgang. Da der er langt mellem bakkerne, har jeg svært ved at tro, at tidlige angreb kan andet og mere end at gøre løbet hårdt.

 

Jeg vil derfor forvente, at det koges ned til sidste stigning. Her vil særligt Cosnefroy og Marc Hirschi formentlig angribe, og de vil formentlig skabe en lille gruppe. Herefter er spørgsmålet, om man tror, at de holder hjem som i 2022, eller om der bliver samling. Modvinden taler for det sidste, men det kan gå begge veje.

 

Mit bedste bud er, at de holder. Problemet er, at der jo kan gå taktik i den til sidst, men interessen i at komme af med sprinterne er ret stor. UAE og Ag2r kan også meget vel sidde med mere end én mand, og dermed har de en mand at ofre. Holder de hjem, bliver der næppe tid til taktik, og derfor ender det nok i en spurt mellem de bedste puncheurs. Bliver de hentet, er spurten meget teknisk med to sving med 900 m og 500 m igen, og dermed er det en spurt, der vil handle om holdbarhed og positionering. Endelig er det værd at huske, at der er bonussekunder på toppen af stigningen, og det kan blive meget vigtige.

 

 

Jeg går med Alberto Bettiol. Hans gode prolog bestyrker mig i troen på, at han er i form efter sin pause, og han ligner en mand, der er kommet for at vinde. Han bør køre med de bedste her, og han er ganske hurtig i en flad spurt. En kamp mellem ham, Cosnefroy og Hirschi er ret lige, men jeg giver ham en lille hånd, hvis de tre skal slås til sidst. Derfor tror jeg på, at han tager sin anden sejr.

 

EF står imidlertid pokkers godt. Bliver der samling, har de nemlig Marijn van den Berg. En god udgave af hollænderen kan endda være med i angrebene, men så god er han næppe efter en pause. Til gengæld er han den mest holdbare sprinter i feltet, og han elsker tekniske finaler. Der er endda ikke mange, der kan slå ham på fart, og derfor er han min favorit, hvis der bliver samling.

 

Det kan også blive Benoit Cosnefroy igen. Prologen bekræfter, at han er flyvende lige nu, og han vil formentlig være bedste mand på bakken. Han kører næppe alene hjem, men blandt de bedste puncheur har han en ret god chance i en spurt, også mod Bettiol. Det kan i hvert fald gå begge veje, hvis han og Bettiol spurter mod hinanden. Ag2r har imidlertid også Dorian Godon og Pierre Gautherat. Efter dagens styrt forventer jeg, at Gautherat er reduceret til hjælper. Spørgsmålet er så, om Godon kan gå med de bedste. Han er tungere end Bettiol, Hirschi og Cosnefroy, og han har ikke samme punch. Modvinden vil hjælpe, men efter en pause kan det blive svært. Derudover betyder prologen jo nok, at de vil køre spurten for Cosnefroy, men det kan godt give mening at spurte med Godon, hvis det er ham, de vurderer, kan slå Bettiol. Derudover vil han have en chance i en massespurt, men her han ikke samme fart som holdbare Van den Berg.

 

Jeg kan ikke finde ud af, hvad jeg mener om Axel Zingle. Denne stigning er måske lidt svær for ham i kamp mod ardennerspecialisterne, og han har skuffet mig i år. Hans flotte 2. plads i Morbihan giver mig dog en vis tro på, at han har en chance for at være med. Lykkes det at komme med, vil jeg vurdere, at han er den hurtigste i næsten enhver lille gruppe, og derfor er det store spørgsmål, om han overlever eller ej. I en større spurt har han også en god chance, men som udgangspunkt er der holdbare sprintere, der er hurtigere end ham i en flad spurt, når det ikke som i dag stiger. Jeg ser ikke Anthony Perez eller Nolann Mahoudo køre med de bedste på bakken.

 

UAE har Marc Hirschi. Han skuffede senest i Ungarn, men her bør han køre væk med de bedste på bakken. Derefter skal han vinde en spurt. Det er ikke umuligt, men som han har spurtet på det sidste, er han formentlig den lille i kampen mod Cosnefroy og Bettiol. UAE har imidlertid også andre bud. Sjoerd Bax var fremragende i Frankfurt og ligner en mand, der er i form. Kan han køre med de bedste, kan han vinde denne spurt mod alle, som han har vist med sine to sejre i Italien. Det kan Filippo Baroncini også. Han er et spørgsmålstegn, men han var meget stærk inden styrtet i Denain og lignede i Ungarn en mand, der er på vej tilbage. Til en større spurt har de Ivo Oliveira , men han slår ikke sprinterne.

 

I Dunkerque kørte Paul Penhoët med de bedste, men det gør han næppe på denne stigning og i dette selskab. Til gengæld viste han, at han har formen til at overleve bakken. Han har skuffet lidt på sin fart indtil nu, senest i dag, men i et reduceret felt vil han være en af de store favoritter. Jeg tvivler på, at Sam Watson kan gå med de bedste, og han synes ikke stærkere end Penhoët lige nu. Holdets klatrer er Thibaud Gruel, men han kører ikke med de bedste.

 

Emilien Jeanniere var vildt imponerende i dag, og han ligner en mand, der kan slå alle på sin fart. Spørgsmålet er, om denne etape er for hård. Han er ikke verdens mest holdbare sprinter, men han viste storform i Antwerpen forleden og kørte en god spurt i den hårde finale i Famenne. Det er bestemt inden for rækkevidde, og han har i hvert fald farten til at vinde igen. Total har Valentin Ferron til det hårde løb, men selvom han er ved at være i form, kører han næppe med de bedste.

 

Hos Arkea har de både Clement Venturini og Vincenzo Albanese, men efter dagens styrt er det nok Albanese, der satses på, selvom Venturini har vist storform og ikke helt kan afskrives. Albanese har skuffet i år, men selvom han ikke er der endnu, viste han stigende form i de seneste franske løb. Han vinder nok ikke en større spurt mode bedste her, men i en spurt i en lille gruppe vil han have en god chance. Jeg er bare ikke overbevist om, at han kan være med helt i front.

 

Lotto skal satse på en spurt med Milan Menten . Han har vist god form i Dunkerque og bør sidde med hjem. Han er også god i positionskampen, og han vil have en reel chance, men jeg vurderer, at Van den Berg og Penhoët bør slå ham på fart. En god Victor Campenaerts kan køre med de bedste på stigningen, men det er svært at se ham vinde, og han ligner en mand, der er her som hjælper.

 

 

Euskaltel har Jon Aberasturi. Klarer han positionskampen, har han vist, at han stadig har farten til at vinde i dette felt. En god Aberasturi klarer også disse bakker, men han har slet ikke samme holdbarhed som tidligere. Derfor er der ingen garanti for, at han overlever.

 

Movistar har en joker i Carlos Canal. Han kan ikke vinde en større spurt, men han har flere gange imponeret med sin holdbarhed. Er han i form, kan han måske overraske og køre med de bedste, og så kan han vinde en spurt. Holdet har også Ivan Romeo, der har klatret imponerende i år, men mangler punch og spurtstyrke.

 

Endelig vil jeg nævne Eduard Prades. Han er kommet fint tilbage, og en god Prades kunne køre med de bedste og vinde en spurt. Jeg havde dog ventet mig mere af ham i Morbihan, og når han ikke kunne være i top 10 der, kører han næppe med de bedste her.

 

Hos Jayco skal de satse på en spurt med Kelland O’Brien, som han ikke vinder, men de kan også prøve at se, om hurtige Anders Foldager kan klatre med de bedste. Hos Q36.5 er den for hård for Matteo Moschetti, og Giacomo Nizzolo er næppe formstærk nok endnu. Hos Burgos kan Aaron Gate, Jesus Ezquerra og Clement Alleno næppe gå med de bedste, og hos Polit bliver den nok for svær for Manuel Peñalver og David Martin, mens Javier Serrano mangler den sidste fart. Bingoal skal satse på en spurt med Kenneth Van Rooy. Hos Auber har de hurtige Alexandre Delettre, der senest viste form i Dunkerque, men Morbihan viste nok, at denne stigning er lidt for svær. Joris Delbove kan ikke gøre det færdigt. Roubaix skal håbe, at Emmanuel Morin overlever til en spurt, hvad der virker sandsynligt, mens det bliver vanskeligt for Paul Hennequin hos Nice. Nantes har ingen chance.

 

Feltet.dks vinderbud: Alberto Bettiol

Øvrige vinderkandidater: Benoit Cosnefroy, Axel Zingle

Outsidere: Marijn van den Berg, Marc Hirschi, Sjoerd Bax, Paul Penhoët, Emilien Jeanniere

Jokers: Vincenzo Albanese, Milan Menten, Filippo Baroncini, Jon Aberasturi, Dorian Godon, Clement Venturini, Carlos Canal, Eduard Prades, Alexandre Delettre, Ivo Oliveira, Pierre Gautherat

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Alberto Bettiol
Benoit Cosnefroy, Axel Zingle
Marijn van den Berg, Marc Hirschi, Sjoerd Bax, Paul Penhoët, Emilien Jeanniere
Vincenzo Albanese, Milan Menten, Filippo Baroncini, Jon Aberasturi, Dorian Godon, Clement Venturini, Carlos Canal, Eduard Prades, Alexandre Delettre, Ivo Oliveira, Pierre Gautherat
Emmanuel Morin, Manuel Peñalver, Matteo Moschetti, Javier Serrano, Giacomo Nizzolo, Victor Campenaerts, Anders Foldager, Joris Delbove,Sam Watson, Valentin Ferron, Ivan Romeo, Kelland O’Brien, Thibaud Gruel, Aaron Gate, Jesus Ezquerra, Clement Alleno, Anthony Perez, Kenneth Van Rooy, Lucas Hamilton, Nolann Mahoudo, Paul Hennequin, Jonas Rutsch, Owain Doull, Remi Cavagna, Stefan Bissegger, Lorrenzo Manzin, David Martin
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Boucles de la Mayenne
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger