Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af Tour de Slovaquie

Optakt: 2. etape af Tour de Slovaquie

15. september 2022 14:31Foto: LaPresse

Ethan Vernon fortsatte sin og Quick-Steps dominans ved at vinde for anden gang på to dage, men han skal næppe regne med et hattrick. Torsdag gælder det nemlig løbets kongeetape med næsten 3000 højdemeter, men også kun bløde bakker, der lægger op til et uhyre uforudsigeligt cykelløb og ikke mindst krig mellem Quick-Step og Jumbo.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Sidste år var løbet et rent sprinterløb, men sådan bliver det ikke i år, hvor man udnytter noget af det terræn, landet byder på. Torsdag gælder det således kongeetapen, der byder på næsten 3000 højdemeter, som primært er koncentreret i løbets sidste del, hvor der går op eller ned hele tiden. Stigningerne er dog også alle relativt bløde, og det gør det til en ret åben og måske taktisk affære, hvor det i hvert fald ikke er givet, at de bedste bare kan kører væk på det, der sammen med prologen utvivlsomt er løbets vigtigste etape.

 

I alt skal der tilbagelægges 186,3 km, der fører feltet fra Hlohovec til Banska Stiavnica. Startbyen ligger i det helt flade område, hvor 1. etape fandt sted, mens målbyen ligger i bakkerne længere mod øst, og derfor er det en etape i to dele. Man lægger ud med at køre mod øst op ad den ganske lille kategori 3-stigningnTeplicky (2,4 km, 3,0%), der har top allerede efter 4,6 km, men derefter er det helt fladt, mens man snor sig mod nordøst forbi dagens første spurt, der kommer efter 38,5 km og frem til dagens anden spurt, der er placeret efter 59,5 km.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Sidstnævnte er placeret lige på kanten af det kuperede område, og herfra kører man mod sydøst, syd og igen sydøst op ad kategori 2-stigningen Penhybel (5,4 km, 4,1%), der er en let og jævn stigning med top efter 79,6 km. En lidt kringlet nedkørsel leder nu videre mod sydøst, inden det med det samme går mod syd op ad kategori 2-stigningen Kostivrch (2,5 km, 5,7%), der er relativt jævn, men slutter med 500 m med 6,9% frem mod toppen, som rundes efter 93,5 km.

 

Herfra bliver det kortvarigt lidt lettere. En enkel nedkørsel leder mod syd ned til dalen, som kortvarigt følges mod nordøst og øst. Derfra går det imidlertid igen ind i bakkerne, når man kører mod nordøst op ad kategori 1-stigningen Cervena Studna (6,4 km, 6,2%), der er en todelt sag med først 3 km med stigningsprocenter under 6, men derefter 3,4 km på mellem 7 og 10% frem mod toppen, som rundes efter 127,8 km. En enkel nedkørsel leder nu mod øst og syd ned til målbyen, hvor man kører mod nordvest og sydvest op ad kategori 1-stigningen Stiavnicke Bane (8,2 km, 2,7%), idet målstregen kommer 1700 m oppe ad stigningen, hvor dagens tredje spurt køres efter 134,9 km på en rampe, som stiger med 5,0% i snit.

 

Nu kører man en omgang på en 43,7 km lang rundstrækning, der altså indledes med den sidste del af Stiavnicke Bane, som efter den indledende 5% ramte stiger med 3-5% over 3 km, inden der følger tre flade kilometer og slutteligt 1200 m med 5,4% frem mod toppen, som rundes efter 141,4 km. Nu følger et langt og faldende stykke, der leder mod syd ned til det sydligste punkt, inden det går mod nordøst op ad en bakke (3,0 km, 5,6%), der har top efter 157 km. En nedkørsel leder nu videre mod nordøst ned til byen Prencov, der nås efter 166,3 km. Herfra stiger det næsten hele vejen. Man kører nemlig mod nordøst og nordvest ad en lang og let stigende vej ind mod målbyen, hvor man rammer kategori 1-stigningen Banska Stiavnica (3,3 km, 4,5%), der bare er første del af Stiavnicke Bane. Det betyder, at man igen kører den 1700 m lange 5%-rampe op til stregen, som krydses efter 178,6 km.

 

Etapen afsluttes nu med en omgang på en 7,7 km lang rundstrækning. Første del af består af den sidste del af stigningen, der samlet set er ganske jævn med stigningsprocenter på 4-5%. Toppen rundes efter 181,0 km, hvorefter de sidste 5,3 km indledes med en relativt enkel nedkørsel, som leder mod nordøst og sydøst tilbage til målbyen. Her drejer man mod nordvest for at køre ad en let stigende vej frem til målrampen, som altså køres for tredje gang og stiger med 5,0% over 1700 m. Der er et venstresving med 2,4 km, inden man skal igennem en rundkørsel ved rampens begyndelse.

 

Etapen byder på i alt 2956 højdemeter.

 

Banska Stiavnica har tre gange tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb, alle gange i dette løb. I 2006 var byen vært for to etaper, hvoraf den første blev vundet af danske Søren Nissen, og den sidste var en kort enkeltstart, der blev vundet af Radoslaw Romanik. Også i 2003 var løbet forbi, og her vandt Cezary Zamana en tremandsspurt.

 

 

 

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da det arabiske tempomirakel fortsatte

 

 

 

 

 

 

 

 

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Efter en flot start på løbet går det galt torsdag. Det er formentlig tørt ved starten, men gennem næsten hele etapen vil der være en 70-80% risiko for kraftige tordenbyger. Temperaturen vil fra start være 22 grader og 19 grader i målbyen, og fra start vil det være ret blæsende med en jævn til frisk vind (20-22 km/t) fra vest, men den vil være mindre kraftig i bjergene (12-14 km/t). Det giver med- og sidemedvind hele vejen frem til rundstrækningerne. Her vil der bære sidemodvind på de to kategoriserede stigninger, men derudover hovedsageligt sidevind. Efter sidemodvind på sidste stigning får man medvind på nedkørslen og slutteligt sidemodvind på den let stigende vej samt målrampen.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

Favoritterne

For første gang siden 2018 går vi i det meget sprintervenlige løb ind til en etape, der ikke lægger op til en massespurt eller er en enkeltstart. Dengang var det hele imidlertid noget lettere, da løbets kongeetape sluttede på en længere stigning, hvad der bestemt ikke er tilfældet her. Her har vi nemlig noget terræn, der ikke er let at læse.

 

Etapen har ganske mange højdemeter og kan således gøres relativt hård, men vi taler også om bløde 5%-stigninger. Havde vi talt om et WorldTour-felt, var vi endt med en spurt i en ret stor gruppe, men i dette felt med enorm niveauspredning vil vi få ret stor udskilning. Der er kun ganske få stærke hold.

 

Det ligner en magtkamp mellem Quick-Step og Jumbo, og det vil være en meget stor overraskelse, hvis ikke et af de to hold løber med sejren. Som i dag får vi sikkert en aggressiv start, men med den flade indledning kan Quick-Step og Jumbo få et udbrud, de kan kontrollere. Det vil bestå af ryttere fra små hold, og dem kan de nemt hente til sidst.

 

Når vi rammer bakkerne, vil jeg tro, at Jumbo vil lægge presset. Quick-Step er som udgangspunkt i pole position med Zdenek Stybar, og det er Jumbo, der har det mest klatrestærke hold med hele fire regulære klatrere. Det er således dem, der har en interesse i at gøre det hårdt.

 

Derefter vil de formentlig udvikle sig til en taktisk magtkamp. Jeg vil tro, at Jumbo vil forsøge at angribe med deres bredde, mens Quick-Step som udgangspunkt er defensive. Det kan dog sagtens være, at de sender Mauri Vansevenant eller James Knox med i et angreb, og etableres der en gruppe, begge hold er tilfredse med, vil de formentlig holde. Bakkerne er så bløde, at det kan blive afgjort via taktik, men det sker kun, hvis vi får en gruppe, begge hold er tilfredse med.

 

Alternativet er, at de markerer hinanden, og at vi får en samlet gruppe til sidst. Den vil formentlig være relativt lille, da niveauet i løbet er ganske lavt, og så skal der spurtes på bakken til sidst. 1,7 km med 5% er ikke meget, men det er så lang en bakke, at man kommer langt på form, hvis man er lidt eksplosiv. Modvinden er dog til klar fordel for dem, der mere puncheurs end klatrere.

 

Som sagt bliver jeg forundret, hvis ikke et af de to store hold vinder. Da vi ikke er blevet meget klogere siden i mandags, bliver nedenstående i vidt omfang en gentagelse af det, jeg skrev i den store optakt.

 

Havde jeg været sikker på formen, havde jeg ikke tøvet med at pege på Koen Bouwman, men nu gør jeg det med stor tvivl. Hollænderen missede Vueltaen med en skade, og siden Giroen har han kun kørt Bretagne, hvor han arbejdede for Van Aert og førte tidligt. Han er helt sikkert ikke på toppen, og han kan sagtens ende med at falde igennem, særligt fordi han plejer at skulle bruge mange løb for at finde formen. Han er dog utvivlsomt den rytter, der passer bedst til løbet. Han dokumenterede igen sin fart i Giroen, hvorfor han vil være den naturlige favorit til denne puncheurfinale, og han ledsages af et stærkt hold. Han har altså hele pakken, men formen kan betyde, at han falder igennem eller mangler lidt for meget. Heldigvis hjælper modvinden, og i dette felt og på denne lidt lette rute tror jeg på, at formen og farten rækker.

 

Jumbo har dog også andre optioner. Det gælder vel særligt Gijs Leemreize, men han viste bestemt ikke storform i Tyskland og er slet ikke eksplosiv. Det er på taktik, han skal vinde. Holdet har også både nr. 2 og 4 fra Tour de l’Avenir, nemlig de meget lovende Johannes Staune-Mittet og Archie Ryan, der med samlede placeringer som nr. 5 og 6 i Tjekkiet viste, at de kan være med på dette niveau, særligt nordmanden Femte bud er Loe van Belle, der chokerede sig selv med sine klatreevner i l’Avenir, hvor han endte som nr. 9 samlet. Han ligger bedst i klassementet, men nogen skal jo føre. Jeg vil tro, at han bliver ofret.

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

Jumbos store rival er Quick-Step, hvis bedste bud må være Mauri Vansevenant. Belgieren viste fremragende form med 3. pladsen på kongeetapen i Tyskland, og med sit punch er han den naturlige favorit til denne spurt, hvis Bouwman svigter. Han ligner en oplagt vinderkandidat, selvom den svage kørsel i Montreal og det efterfølgende jetlag skaber en usikkerhed. Det gør det også for den anden kandidat, James Knox, der i Tyskland ellers viste form igen. Til gengæld er han uden punch, og han er næppe løbets stærkeste.

 

Rangeret på vinderpotentiale tror jeg derfor mere på Zdenek Stybar, der i god form vil kunne vinde denne puncheuretape. Efter en god start efter sommeren har han dog skuffet på det sidste, og han skal i hvert fald have forbedret sig, hvis han skal være bedst over 3000 højdemeter. Bløde bakker og modvind gør det dog ikke umuligt, og hans opgave er alene at følge med og derefter bruge sit punch, der gør det muligt at slå alle på stregen. Jokeren er Josef Cerny. Han har klatret skidt i år, men når han rammer dagen, som vi har set i udbrud i Baskerlandet sidste år og Coppi e Bartali i år, kan han altså godt forsvare sig i dette terræn. Han får dog ingen frihed af Jumbo, og derfor er det ret umuligt at vinde. Ethan Vernon siger, at han vil forsøge at forsvare trøjen, hvilket ser svært ud. Han kan i hvert fald ikke vinde etapen.

 

Astana har en oplagt kandidat i Stefan de Bod , der kan klatre. Punch har han dog ikke, og hans klatreevner er dog mildt sagt svingende. Værst er det, at den gode form, han endelig fandt i juli i Rumænien og San Sebastian, må antages at være væk, da dette er første løb siden styrtet i Burgos, og det antydede enkeltstarten også. Derfor er optimismen begrænset. Det er et godt løb for eksplosive Valerio Conti , men han har floppet fælt i år og var helt væk i Bretagne, hans første løb siden den tidlige exit fra Giroen, ligesom prologen var uhyre skuffende. Derfor kan unge Igor Chzhan, der blev nr. 9 på kongeetapen i Norge vise sig bedst, men han har ikke punch. Løbet er nok for hårdt for Gleb Syritsa, der ellers viste fremragende puncheurevner i Norge.

 

Caja Rural kommer med Jonathan Lastra. Han har et vist punch og står godt til denne etape. Han var i hæderlig form i Burgos og San Sebastian, men desværre udgik han med sygdom i Rumænien i sidste uge. Det skaber stor usikkerhed, da det var hans første løb i en måned. Han ledsages af Jefferson Cepeda og Michal Schlegel, der gjorde det fint i Rumænien, men i et meget svagt felt, og som generelt har skuffet på det sidste. Cepeda ligner det bedste bud, da han ikke var helt ringe i Polen. De har også Mikel Nieve, der ikke synes i storform og er helt uden punch.

 

Eolo kommer med Lorenzo Fortunato. Han manglede meget i Burgos, men hans mål er de italienske efterårsløb, hvorfor han bør være bedre nu. Han plejer dog at skulle bruge mange løb på at finde formen, og dette løb passer ham dårligt. Han har ikke megen punch. Han skal vinde via taktik. Han ledsages af lottokuponen Diego Rosa, der seneste viste hæderlig form i Tjekkiet i sidste uge, men som generelt har skuffet i år. Han er mere eksplosiv end Fortunato, men en vinder ligner han bestemt ikke. Holdet har også den eksplosive Martin Dina, men han har skuffet stort i år.

 

Human Powered Health kommer med en lidt interessant kandidat i Nickolas Zukowsky. Han er en tung fyr, men han har klaret sig godt på stigningerne i Tjekkiet og Danmark. På disse blødere bakker kan han bestemt forsvare sig, men det virker umuligt for ham at vinde. Holdet er dog meget svagt, da Keegan Swirbul og Tyler Stites slet ikke har vist form.

 

Israel-PT er det fjerde og sidste WorldTour-hold, men de får det svært. De skal satse på Sebastian Berwick, der viste så lovende takter tidligere i år, men han mangler punch og skuffede stort i sine seneste løb. Topniveauet fører dog langt.

 

Bardiani kommer med Alex Tolio, der oftest er langt fra noget som helst, men hans 4. plads på kongeetapen i Slovenien vidner om et vist potentiale. Han har kørt hæderligt i nylige U23-løb og kan være i fin form, men han har ikke meget punch. Han er også helt alene på et svagt hold. En formstærk Alessandro Tonelli kan være med i dette terræn, men han har slet ikke vist form efter pausen. Måske kan Giulio Pellizzari gøre det hæderligt.

 

Kern Pharma kommer med nyerhvervelsen Giovanni Carboni, men han kan næppe være i storform grundet den store usikkerhed om fremtiden. Han har også skuffet i en længere periode og er slet ikke eksplosiv. Det samme gælder om den anden klatrer, Igor Arrieta, der har været en skygge af sig selv efter pausen. Hector Carretero har skuffet i år, og Carlos Garcia Pierna skuffede fælt på prologen. Jon Agirre og Jordi Lopez er formentlig de mest formstærke klatretyper, men hans potentiale er begrænset.

 

På kontinentalholdene kan det være værd at holde øje med Bart Lemmen, Kristjan Hocevar, Jan Barta, der har klatret skidt i år, Jakub Otruba, der vandt samlet i Rumænien i sidste uge og bekræftede formen på prologen, Adam Toupalik, Andrea Garosio, Riccardo Ciuccarelli, Tomasz Budzinski, Andrea Debiasi og Davide de Cassan.

 

Feltet.dks vinderbud: Koen Bouwman

Øvrige vinderkandidater: Mauri Vansevenant, Zdenek Stybar

Outsidere: James Knox, Gijs Leemreize, Johannes Staune-Mittet, Jonathan Lastra, Lorenzo Fortunato

Jokers: Sebastian Berwick, Archie Ryan, Loe van Belle, Igor Chzhan, Valerio Conti, Jefferson Cepeda, Stefan de Bod, Giovanni Carboni, Diego Rosa, Alex Tolio, Nickolas Zukowsky

 

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Koen Bouwman
Mauri Vansevenant, Zdenek Stybar
James Knox, Gijs Leemreize, Johannes Staune-Mittet, Jonathan Lastra, Lorenzo Fortunato
Sebastian Berwick, Archie Ryan, Loe van Belle, Igor Chzhan, Valerio Conti, Jefferson Cepeda, Stefan de Bod, Giovanni Carboni, Diego Rosa, Alex Tolio, Nickolas Zukowsky
Jakub Otruba, Michal Schlegel, Mikel Nieve, Igor Arrieta, Jon Agirre, Jordi Lopez, Garclos Garcia Pierna, Hector Carretero, Andrea Garosio, Riccardo Ciuccarelli, Davide de Cassan, Jan Barta, Adam Toupalik, Tomasz Budzinski, Andrea Debiasi, Bart Lemmen, Kristjan Hocevar, Gleb Syritsa, Marton Dina, Keegan Swirbul, Tyler Stites, Josef Cerny, Ethan Vernon
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Okolo Slovenska
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?