Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Tour de Wallonie

Optakt: 3. etape af Tour de Wallonie

18. august 2020 15:48Foto: Sirotti

Efter to dage for de hurtige folk får vi tirsdag for første gang en ide om, hvem der kan vinde samlet, når løbet rammer Ardennerne. På 3. etape venter nemlig en stejl lille mur med knap 10 km igen, men en flad finale gør også, at holdbare sprintertyper tør drømme om en reduceret massespurt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Ruten

BEMÆRK: Af hensyn til et ønske om at begrænse tilskuermængden i det hårdt smitteramte Belgien er ruterne ikke offentliggjort. Jeg har gjort brug af det, der kan sammenstykkes fra forskellige kilder. Af samme grund offentliggør jeg heller ikke hverken profiler eller rutekort her, og det kan sagtens tænkes, at den angivne rutebeskrivelse ikke er specielt præcis.

 

Efter to dage for sprinterne rammer løbet endelig Ardennerne, hvor løbet skal afgøres med de sidste to etaper. Første slag i klassementet skal slås på en etape, der undervejs skal over kendte stigninger fra Liege-Bastogne-Liege som Rosier og Vecquee, inden det hel skal afsluttes på en kuperet rundstrækning, hvor en stejl stigning med top knap 10 km fra mål giver mulighed for at sætte de første angreb ind og skabe udskilning, inden en flad finale dog gør det sandsynligt, at en mindre gruppe skal spurte om sejren.

 

I alt skal der tilbagelægges 192,0 km, som fører feltet fra Plombieres til Visé. Fra start kører man mod sydvest ned til en rundstrækning, hvor der skal køres én omgang. Den er småkuperet og indeholder kategori 2-stigningen Cote de Teuven (1,2 km, 4,8%) efter 11,0 km, inden man afslutter omgangen. Herefter går det videre igennem småkuperet terræn mod sydøst og syd ned til Ardennerne.

 

Læs også
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte

 

Her tager etapen fat, når man skal over kategori 2-stigningen Cote de Cokaifagne (3,3 km, 4,5%), som har top efter 59,5 km. Umiddelbart herefter venter den første spurt på toppen af en bakke efter 63,0 km, inden man drejer mod syd for at køre op ad den kendte kategori 1-stigning Cote de Rosier (2,1 km, 6,0%), hvis top nås efter 71,5 km. Herfra leder en længere nedkørsel mod sydvest ned til forplejningen, som nås efter 82,5 km.

 

Efter frokosten fortsætter man mod sydvest og siden nordøst igennem terræn, der først stiger og siden falder, inden man drejer mod nord for at køre op ad kategori 1-stigningen Cote de la Vecquee (5,7 km, 5,1%), som har top efter 107,0 km. Nu falder det mod nord, inden man drejer mod vest for at køre op ad kategori 1-stigningen Cote de Mont-Theux (2,7 km, 5,7%), som har en stejl afslutning med 8,4% over de sidste 700 m frem til toppen, som rundes efter 126,5 km. Nu går der mod nord via en nedkørsel og en bakke (4,4 km, 3,4%), som leder op til den anden spurt efter 139, 0 km, inden det atter falder mod nordvest ned til den afsluttende rundstrækning.

 

Her lægger man ud med at køre en halv omgang, hvilket betyder, at man efter 155,0 km for første gang skal over kategori 1-stigningen Cote de Cheratte (1,0 km, 8,4%). Stregen krydses efter 164,0 km, inden etapen afsluttes med en hel omgang på den 28,0 km lange runde. Den får først mod syd via let stigende terræn, inden det falder mod vest og nord frem til bunden af Cote de Cheratte, der skal forceres for anden gang og er en delt sag med 12,8% over første 500 m og 3,5% over de sidste 500 m. Fra toppen resterer 9,5 km, som indledes med en kort nedkørsel og derefter er helt flade. Det er ikke muligt at se, hvor teknisk finalen er.

 

Visé har kun én gang i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i Belgien Rundt i 2005, hvor Jan Kuyckx sejrede i en massespurt.

 

Vejret

Det ustabile belgiske sommervejr fortsætter på en tirsdag, der kun byder på få skyer og en temperatur på 25 grader. Til gengæld vil der igennem hele etapen være 25% risiko for byger, og mod slutningen stiger risikoen til 40%, samtidig med at de bliver mere intense med risiko for torden. Vinden vil blot være let og komme fra sydvest. Det giver sidemod- og modvind på første halvdel af etapen og siden sidemedvind på anden del. På rundstrækningen vil der først være sidemodvind og siden medvind fra kørt før bakken og hele vejen hjem.

 

Favoritterne

Det afgørende slag om sejren skal først slås onsdag, men allerede nu får vi en klar indikation på, hvem der er løbets stærkeste. Rutebeskrivelsen skulle på baggrund af dagens informationer fra FDJ-lejren være korrekte, og eneste lille forbehold er, at det er uklart, hvor teknisk finalen er.

 

Det betyder imidlertid heller ikke så meget på denne etape som på de foregående sprinteretaper. Her er spørgsmålet i stedet, om det samles til en reduceret massespurt eller ej. Og hvis det gør, er det uklart, hvilke sprintere der vil overleve.

 

Selve bakken på rundstrækningen er meget stejl, men den er også meget kort. Vi så allerede i dag, at de bedste puncheurs kunne køre væk på en meget lettere stigning, og det synes givet, at det vil ske igen her. Til gengæld vil feltet og sprinterne ikke kunne nå at tabe meget, og det kræver godt samarbejde i front, hvis de skal holde sig fri. Samtidig er det værd at holde sig for øje, at den samlede etape er meget kuperet. Det kan godt være, at rundstrækningen samlet set er stort set flad, men forinden vil rytterne og specielt sprinterne være slidt ned til sokkeholderne.

 

Det er rigtigt angrebsterræn, og derfor bør starten være aggressiv. Jeg forventer dog, at Lotto og CCC vil kontrollere, og formentlig vil FDJ og NTT give en hånd med. Til gengæld tror jeg, at Deceuninck tager sig en fridag i lyset af de vanskeligheder, Sam Bennett havde i dag.

 

Læs også
Starttider: Enkeltstart i Romandiet Rundt 2024

 

Det bør være nok til at sikre samling, inden de rammer bakken sidste gang. Her forventer jeg, at CCC vil forsøge at gøre løbet så hårdt som muligt, og så kommer angreben på muren selv. Her kan vi forvente en gruppe med navne som Greg van Avermaet, Zdenek Stybar, Philippe Gilbert, Matteo Trentin, Andrea Vendrame, Oliver Naesen og Loic Vliegen, og de skal så forsøge at holde feltet stangen. Her kan man vente sig, at især NTT, FDJ og måske Sport Vlaanderen vil være toneangivende i jagten.

 

Vi så i dag, at de forreste fire samarbejdede godt, men feltet var for stort og stærkt, specielt fordi Van Avermaet havde været ude af position, hvilket tvang CCC til at jagte. I morgen burde der imidlertid være god chance for, at de store hold alle er med i front, og jeg tror, at der er en god chance for, at de kan holde hjem, hvis deres commitment er som i dag. Jeg udelukker ikke en reduceret massespurt - det er meget sandsynligt - men jeg tror, at etapen samlet set er hård nok til, at feltet bliver for svagt til at skabe samling.

 

Derfor peger jeg på Matteo Trentin som min favorit. Forud for løbet var han indstillet på at tage den med ro de første dage, men i dag så det ud til, at han faktisk ville have spurtet, hvis han havde fået plads. Han melder også om, at han det ganske glimrende, så nu er spørgsmålet bare, om Sanremo-skaderne har kostet for meget form. Selv lyder han optimistisk, og han var også i fremragende form forinden. Samtidig kan han i en gruppe have Van Avermaet til at sætte sig i scene. Derfor tror jeg, at han sikrer CCC sæsonens første sejr.

 

Min joker til etapen er Andrea Vendrame. Finalen passer ham storartet, og han burde på papiret være blandt de allerhurtigste i en flad spurt. Han har stadig til gode at køre med de bedste i dette selskab, men Giroen indikerer, at han er i stand til det. Han så fin ud i Strade og Sanremo, og nu kommer han endelig til et løb, der passer ham.

 

Hvis ikke han gør det, tror jeg, at Greg van Avermaet gør det. Trentin er den hurtigste, men Van Avermaet er den eneste, der er skadesfri. Det kan derfor sagtens være, at han bliver eneste CCC-rytter i front. I dag sov han i timen, men havde gode ben, og han slog sig ikke væsentligt i sit styrt. Med den udmærkede form, han har vist, bør han gå med de bedste, og af puncheurtyperne ligner han lige nu den hurtigste i en flad spurt efter en hård dag.

 

Det er dog meget tæt mellem ham og Philippe Gilbert. Belgieren viste med sit angreb i dag, at han langsomt får motoren i gang, selvom det var tydeligt, at Zdenek Stybar var stærkere. Til gengæld er Gilbert den hurtigste i en flad spurt, og han er snu som bare pokker, når der skal afsluttes. Han er ikke så hurtig som tidligere, men i dette selskab står han stærkt.

 

Zdenek Stybar så med sit angreb i dag meget overbevisende ud. Han gik let forbi Gilbert, selvom han havde et hul at lukke. Han bekræfter altså superformen, og det vil ikke undre, om han er stærkeste mand på bakken. Problemet er, at han i en flad spurt næppe er den hurtigste, men han har trods alt tidligere overspurtet Maximiliano Richeze i BinckBank Tour, så uden chance er han bestemt ikke.

 

Så er der Oliver Naesen. Fornemmelsen er, at belgieren, der er lidt af en dieselmotor, ikke helt har fundet formen endnu, og i forvejen kan stigningen her være lidt for stejl for en stor fyr som ham. En Naesen i storform kan imidlertid klare den, og i en flad spurt er han efterhånden lynhurtig, som podiepladserne i Sanremo og Wevelgem viser. Han risikerer at skulle køre for Vendrame, men er han alene, kan han vinde selv.

 

Til dette scenarium skal også nævnes Amaury Capiot, der sidste efterår endelig viste sit fulde potentiale i Danmark Rundt og kongeetapen i BinckBank Tour. I dag var han også med i gruppen, og som sprinter kan han gøre det færdigt. Jeg tror dog, at stigningen her er lidt for svær, men udelukkes kan han ikke. Og uanset hvad er han en skarp kandidat i tilfælde af en reduceret massespurt. Jeg forventer også, at Loic Vliegen igen kan køre med, men selvom han er hurtig, er der for mange, der er hurtigere end ham, og han skal således snige sig væk. Jhonatan Narvaez har også gode chancer for at være der, men i eb flad spurt er han overmatchet.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Samles det til en spurt er Trentin og Capiot kandidater, men jeg tror mest på Giacomo Nizzolo. Han har ikke fordums hurtighed, men han har vist sig meget holdbar i år, både Down Under og senest i Burgos, Getxo og Sanremo. I Kuurne viste han atter, at han er en god afslutter efter en hård dag. Jeg tror, at feltet bliver relativt lille, og uden de tre hurtigste vil Nizzolo være manden, der skal slås.

 

Jeg giver dog også Arnaud Demare en god chance. Franskmanden synes at være i fabelagtig form, hvilket var specielt tydeligt i Sanremo trods en kikset spurt. Som udgangspunkt klatrer han ikke så godt som Nizzolo, men en Demare i storform kan på en god dag sidde med hjem. Og lige nu synes han at være hurtigere end meget, meget længe, efter at han igen har bestemt sig for at være rigtig sprinter.

 

Jeg tror, at den bliver for hård for Caleb Ewan , men afskrives kan han ikke. Bakken i sig selv kan nok håndteres, men det samlede antal højdemeter er mange for australieren, der skuffede fælt i Sanremo. Hans speciale er imidlertid netop blevet at spurte efter relativt slidsomme dage, så han kan utvivlsomt gøre det færdigt, hvis han klarer den hele vejen. Og det er ikke umuligt for en rytter i Tour-form. Alternativet er den mere robuste John Degenkolb, men han synes at have tabt al sin fart.

 

Clement Venturini er en af de allermest holdbare sprintere, og han kan næppe få det hårdt nok. Det er dog svært at se, at et felt bliver så lille, at han i en flad spurt er hurtigst. Til gengæld har han Naesen og Vendrame til at sætte sig op, og derfor skal han tages seriøst som kandidat.

 

I dag stod Sam Bennett nærmest stille, og han ligner efterhånden en mand i krise. Man kan dog ikke helt udelukke, at han rejser sig, for han er altid rusten i starten af etapeløb, og forskellen på top- og bundniveau er til tider gigantisk. En Bennett i 2019-form er nærmest uhyggeligt holdbar og vil kunne vind e en sådan etape. Alternativt kan Florian Senechal igen spurte, men for at han skal vinde, skal vi af med de ”rigtige” sprintere.

 

Bryan Coquard bør også have en god chance for at klare sig, for han synes i fornem form. Til gengæld er han ikke længere så holdbar som tidligere, og jeg har svært ved at se ham sidde med hjem uden de allerhurtigste. Med den nuværende form har han dog en reel mulighed.

 

Sport Vlaanderen kan også spurte med den stadig mere spændende Edward Planckaert , men i dette selskab vinder han ikke. Andre ryttere, der kunne tænkes at spurte, er Anthony Turgis, Dries van Gestel, Alexander Krieger og Baptiste Planckaert, men sidsnævnte synes formsvag. Jeg tror til gengæld ikke, at Nacer Bouhanni og Tim Merlier kommer med hjem.

 

Feltet.dks vinderbud: Matteo Trentin

Øvrige vinderkandidater: Andrea Vendrame, Greg van Avermaet

Outsidere: Philippe Gilbert, Zdenek Stybar, Oliver Naesen, Giacomo Nizzolo, Arnaud Demare

Jokers: Caleb Ewan, Amaury Capiot, Clement Venturini, Sam Bennett, Florian Senechal, John Degenkolb, Bryan Coquard

Matteo Trentin
Andrea Vendrame, Greg van Avermaet
Philippe Gilbert, Zdenek Stybar, Oliver Naesen, Giacomo Nizzolo, Arnaud Demare
Caleb Ewan, Amaury Capiot, Clement Venturini, Sam Bennett, John Degenkolb, Florian Senechal, Bryan Coquard
Edward Planckaert, Loic Vliegen, Jasper de Buyst, Jhonatan Narvaez, Tim Merlier, Alexander Krieger, Baptiste Planckaert, Andreas Kron, Nacer Bouhanni, Anthony Turgis
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Wallonie 
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?