Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af O Gran Camiño

Optakt: 4. etape af O Gran Camiño

26. februar 2023 12:00Foto: A.S.O. / Alex Broadway

Jonas Vingegaard fortsatte sin totale dominans med endnu en overlegen etapesejr, og med aflysningen af løbets sprinteretape har han nu mulighed for at gøre rent bord. Løbet afsluttes nemlig med en kuperet enkeltstart, der burde passe ham som fod i hose, og hvor det ligner et spørgsmål, om det er ham eller Rohan Dennis, der skal sikre, at Jumbo i hvert fald får fuld plade.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM O GRAN CAMIÑO, UAE TOUR OG KUURNE-BRUXELLES-KUURNE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Det har været en tradition, at de fleste spanske etapeløb byder på en enkeltstart, og sådan var det også i den første udgave af Galiciens nye cykelstolthed. Sådan skal det naturligvis også være i år, og ligesom i 2022 ville det ikke være rigtigt galicisk, hvis man havde designet en flad rute, hvad man bestemt heller ikke har denne gang. Over den relativt lange distance 18,1 km skal der således klatres 308 højdemeter, som først og fremmest findes på fire korte bakker og en halvlang stigning, og dermed er det de mere alsidige blandt de tempostærke, der skal slås om den sidste etapesejr, samtidig med at det endelige slag om den samlede sejr skal slås.

 

I alt skal der tilbagelægges 18,1 km - 2,3 km mere end i 2022 - som fører feltet fra Noco Milladoiro til storbyen Santiago de Compostela. Startbyen er en forstad til målbyen, og derfor skal man ud i det kuperede terræn mod syd, inden man kører mod nord ind til målet. Man indleder med igennem en relativt teknisk fase at sno sig mod syd igennem terræn, der generel er let faldende, inden man drejer mod øst for ad mere lige veje at køre igennem stigende terræn, herunder op ad en bakke (600 m, 4,1%), der har top efter ca. 5 km.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Efter 7,9 km drejer man mod nord, og nu går det mod nord ad en lige og ganske let faldende vej frem til udkanten af målbyen, hvor man drejer mod nordøst for at køre op ad en bakke (1,8 km, 6,2%), der har top efter ca. 10 km. Herfra begynder det at falde mod nordvest ad lange, lige veje ind mod centrum af målbyen, men undervejs skal man over to bakker med toppe med hhv. 3,5 km (600 m, 5,0%) og 1,5 km (300 m, 9,3%). Efter den sidste af disse bliver det igen let faldende, når man kører en runde rundt om centrum, idet det hele slutter med en bakke (300 m, 6,2%), der leder op til stregen. Finalen er teknisk med skarpe sving med 1300 m og 900 m igen, hvorefter der er et dobbeltsving med 600 m igen og slutteligt et skarpt højresving med 400 m til stregen.

 

Etapen byder på 308 højdemeter.

 

Santiago de Compostela er blevet besøgt af Vueltaen tre gange i dette årtusinde. Det skete senest i 2021, hvor Primoz Roglic vandt den afsluttende enkeltstart foran Magnus Cort og Thymen Arensman. Forinden skete det ved den regnvåde sidste enkeltstart i 2014, hvor kun de først startende kørte i tørvejr, og hvor Adriano Malori vandt foran Jesse Sergent og Rohan Dennis. Tidligere var det i 2007, hvor Oscar Freire vandt 2. etapes massespurt foran Paolo Bettini og Leonardo Duque. Vuelta a Castilla y Leon var mærkeligt nok forbi i 2010, hvor Sergio Riberio vandt en spurt foran Jose Alberto Benitez og Angel Vicioso. Derudover var det nu hedengangne Vuelta a Galicia forbi i sin sidste udgave i 2000, hvor Andrey Teteriuk tog en solosejr. Det lille Volta da Ascension bestod i 2008 af tre etaper med start og mål i byen, og det gav sejre til Jonas Ljungblad, Pablo de Pedro Garcia og Jose Antonio Baños Ballester.

 

 

 

 

 

STREAM O GRAN CAMIÑO, UAE TOUR OG KUURNE-BRUXELLES-KUURNE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret                                                                                                             

Efter denne mareridtsuge slutter det hele heldigvis på smukkeste vis. Søndagen bliver solrig med kun få skyer og en fin temperatur på op til 12 grader. Der vil være en let til jævn nordøstlig vind, der gennem etapen vil tiltage fra en styrke på 9 km/t til 16 km/t. Det giver kortvarigt sidemedvind i starten, men derefter vil der være uafbrudt mod- og sidemodvind, indtil man får sidevind på det sidste stykke ind mod centrum og slutteligt igen lidt sidemodvind på de kringlede sidste 2 km, dog med sidemedvind på de sidste 400 m.

 

Læs også
Starttider: Enkeltstart på 3. etape af Romandiet Rundt

 

Favoritterne

Med endnu en magtdemonstration på en forkortet etape, der ellers ikke passede ham ideelt, har Jonas Vingegaard sat en fed streg under, at han er i særklasse i dette felt. Nu står han endda med mulighed for at vinde alle de etaper, der rent faktisk gennemføres, for også den sidste etape passer ham aldeles storartet.

 

Ligesom sidste år slutter løbet nemlig med en enkeltstart, og det er noget helt andet end sidste år, hvor der var lagt op til en spændende duel om den samlede sejr mellem Alejandro Valverde og Michael Woods. Denne gang sidder den gule trøje sikkert på Vingegaard, og spørgsmålet er derfor alene, om han også vinder etapen. Det er der en god chance for. Det synes nemlig næsten givet, at kampen om etapesejren i dette meget temposvage felt står mellem danskeren og Rohan Dennis.

 

Enkeltstarten minder meget om den, der blev brugt sidste år. Det er en ganske varieret sag, der byder på mange rytmeskift på de mange småbakker, særligt i finalen, og den lange bakke midtvejs stiller også pæne krav til klatreevnerne. Der er dog også to strækninger, hvor man kan træde nogle watt i fladere og mere enkelt terræn, og ruten har derfor lidt af det hele, også tekniske elementer mod slutningen. Det er derfor ikke nogen ringe enkeltstart for en klatrer at forsvare sig på, men der er også plads til, at specialisterne kan træde til. Dermed er det alsidige specialister, der vil dominere, når løbets sidste etapevinder skal findes.

 

Ligesom sidste år er det et felt nærmest renset for specialister. Sidste år var der nærmest ingen, og det gav derfor en choksejr til Mark Padun, der vandt foran Jesus Herrada og Alejandro Valverde - to ryttere, der tidligere kørte gode enkeltstarter, men i de senere år har været langt fra toppen. Noget lignende kan vi forvente i morgen. I dette felt skal man bestemt ikke være tempogigant for at være med fremme. Vi så sidste år, at man grundet ruten og feltets beskaffenhed kommer langt, hvis man er en formstærk klatretyper, selvom tempoevnerne dog ikke helt fornægtede sig, når man ser på, hvordan en ellers formstærk Ivan Ramiro Sosa blot blev nr. 51. Til gengæld er det mildt sagt et særsyn at se Michael Woods i top 10 på en enkeltstart.

 

En joker i år er vejret. Denne gang er det ikke sne og kulde, men vind, der kan spille en rolle. Den vil nemlig tiltage ikke uvæsentligt igennem etapen, og da der vil være mere mod- end medvind, vil en sen starttid være en ulempe. Det er dog kun de allerførste ryttere, der får en markant fordel. Allerede efter en halv times tid vil rytterne kun have en vindstyrke, der er ca. 3 km/t lavere end for de først startende, og blandt de tidligt startende er der ikke mange, der har en chance på denne kuperede rute.

 

I år er feltet tempomæssigt stærkere end sidste år, og det skyldes stort set udelukkende tilstedeværelsen af specialistholdet Jumbo. Som sagt er det også alene et spørgsmål, om sejren skal gå til Rohan Dennis, men faktisk ville jeg have peget på Vingegaard, hvis jeg troede, at han ville vinde. Vi så dog i Touren, at han gav sejren til Wout van Aert, og da han kører som sidste mand, kan han formentlig selv bestemme, hvem af de to, der skal vinde. Vingegaards beskedne væsen vil formentlig tilsige, at han gerne giver sejren til en holdkammerat, der har hjulpet ham meget de seneste dage.

 

Det kan dog også godt være, at Dennis vinder af egen kraft. Han kørte desværre generelt skuffende enkeltstarter sidste år, blandt andet i Vueltaen, men i Paris-Nice og ved Commonwealth Games viste han klassen. I dette løb har han været hjælper, men han viste god form i Australien. Den kuperede og eksplosive rute passer ham som fod i hose, og vigtigst af alt starter han halvanden time før Vingegaard. Det er ikke en afgørende forskel i vinden, men det kan være nok til at tippe balancen. Først og fremmest tror jeg dog, at Vingegaard giver Dennis sejren.

 

Hvis han gør, kan det dog også sagtens blive Jonas Vingegaard igen. Han har nu selv indrømmet det åbenlyse, nemlig at han gav Van Aert sejren i Touren, og det fortæller alt om de tempoevner, han nu har, at han reelt burde have vundet en Tour-enkeltstart. Det er klart, at han står ringere på en kort distance på denne tid af året efter bare tre dage end sent i en grand tour, men denne rute passer ham storartet, og distancen er ikke alt for kort. Har han ikke for megen ulempe af vinden, ville jeg tro, at han ville kunne slå den Dennis, vi ser i dag, men grundet særligt hans sandsynlige lidt til at give en gave, men også vinden tror jeg, at han ender som nr. 2.

 

I det hele taget kan det godt blive en Jumbo-fest. Attila Valter kørte ikke specielt gode enkeltstarter tidligere, men han blev nr. 31 i Giroen. I dette felt fører det langt på en rute, der passer ham, og han viste i dag, at han som alle andre har forbedret sig voldsomt efter et skifte til Jumbo. Den slags gælder altid særligt på enkeltstarter, og jeg tror, at han i dette felt kommer meget langt. Jeg tror også, at Johannes Staune-Mittet kommer meget langt og kan gå i top 10, for han viste fornemme tempoevner i Slovakiet og Algarve sidste år. Det samme har Loe van Belle vist med en 4. plads på prologen i Slovakiet sidste år, og også Lars Boven har gjort det godt på prologer, men ingen af dem over længere distancer. Jeg forventer, at alle seks fra Jumbo er med helt i front.

 

Læs også
Hollænder vinder kongeetape - Tobias Lund mister førertrøjen

 

Hvem kan blande sig? Vi skal vel pege på Will Barta. Han er i hvert fald pludselig blevet genfødt, og så kan man drømme om, at det også gælder på enkeltstarten. Han var som bekendt bare et sekund fra at vinde en Vuelta-enkeltstart foran Primoz Roglic. Det har vi intets et til siden dengang, men i dette felt burde han være en af de bedste, særligt med den form, han har vist nu.

 

Jeg vil også forvente at se en god enkeltstart fra Ruben Guerreiro. Sidste år blev han nr. 34 i både Dauphiné og Baskerlandet. Det gør ham ikke til specialist, men det betyder, at han kommer meget langt i dette felt, særligt på denne kuperede, eksplosive rute, der virkelig passer ham. Formen er i hvert fald glimrende. Til gengæld plejer formstærke Antonio Pedrero at have det meget svært på enkeltstarter.

 

Astana har en slags specialist i David De La Cruz . Han var tidligere en storartet temporytter med sejr i Andalusien, 5. plads i Baskerlandet og top 10-placeringer i Giroen, Touren og Vueltaen. I 2022 kørte han dog slet ingen gode enkeltstarter, men hans niveau var også milevidt fra det, vi kender. Det har det også været i år og igen i dette løb, men han er trods alt blevet konkurrencedygtig. På denne kuperede rute bør han med sin nuværende form være med helt fremme, selvom de tekniske elementer passer ham dårligere.

 

Astana har også en superspecialist i form af Gianni Moscon , men hans form rækker næppe. Han brækkede kravebenet i Australien, og de seneste dage har vist, at han mangler rigtigt meget. Denne rute er så hård, at man ikke kommer helt frem, hvis ikke man har form. Spørgsmålet er, hvor langt han i det svage felt kommer alene på tempoevner.

 

Sidste år blev Jesus Herrada nr. 2. Han var tidligere en god temporytter, men det er han bestemt ikke længere. Alligevel kunne han på en kuperet rute i et svagt felt køre med om sejren. Det kan han ikke mod Jumbo-drengene, men med en bedre form end sidste år bør han komme langt.

 

Cofidis har også en anden tidligere semispecialist. I gamle dage kørte Simon Geschke gode enkeltstarter, men det er længe siden. Han har dog heller ingen grund til at give den gas længere, men det har han i morgen. På denne rute og i dette felt bør han være med helt fremme.

 

Så er der naturligvis Ion Izagirre . Hans tempoevner er helt forsvundet, men det var de også sidste år, hvor han alligevel blev nr. 4 i dette løb. Ruten passer ham som fod i hose, og han er mere formstærk end sidste år. Dagens styrt gør dog, at det er svært at tro meget på ham. Jeg har ikke kunnet finde information om status på ham, men han ligner en tvivlsom starter - og på toppen er han i hvert fald ikke. Sidste år blev Ruben Fernandez nr. 15, og mon ikke han ender nogenlunde samme sted denne gang?

 

I dag viste Gianluca Brambilla, at han efter sin sygdom er på vej tilbage. Han har ikke kørt gode enkeltstarter i mange år, men han er tidligere gået i top 3 i Giroen på en rute, der kunne minde om denne. I dette felt bør han kunne gøre det pænt, selvom han ikke er på toppen, for Q36.5 har også godt materiel. Det kan måske også hjælpe den tidligere specialist Joey Rosskopf , men han har ikke kørt gode enkeltstarter i en menneskealder. Måske kan det også hjælpe temposvage Mark Donovan i sit forsvar.

 

Euskaltel har en ret spændende kandidat i Mikel Azparren. Han er en af de bedre temporyttere i dette felt med blandt andet en 3. plads ved de spanske mesterskaber. Han kører ganske fint opad, og ruten passer ham således glimrende.

 

Læs også
Spansk mester står foran stor beslutning

 

Det baskiske hold har også en anden kandidat i Txomin Juaristi . Han viste sidste år i Portugal, Poitou-Charentes og Luxembourg helt nye tempoevner, der i dette ret svage felt bør føre langt. Til gengæld har han været formsvag, men i dag viste han endelig takter. Den kuperede rute passer ham også.

 

Endelig har de Carlos Canal. Han har ikke nogen stor tempohistorik, men sidste år blev han en uventet nr. 9. Han har gjort enorme fremskridt og er lige nu bedre end nogensinde. Den kuperede og eksplosive rute burde også passe ham perfekt.

 

Human Powered Health har den tidligere specialist Chad Haga. Hans tempoevner er forsvundet, som vi senest så det i Algarve, men sidste år blev han trods alt nr. 11 i dette løb. Det er milevidt fra fordums styrke, men han bør gå i top 20 i dette felt.

 

Også Bart Lemmen kan gøre det godt. Han har vist god form i dette løb. Specialist er han ikke, men han blev nr. 15 i Slovakiet sidste år. Det bør kunne føre et stykke i dette felt. Gage Hecht har kørt stærkt i USA, men ikke i Europa, og ruten må være for kuperet.

 

Hos Efapel kan Joaquim Silva forsvare sig. Han er i glimrende form og blev nr. 42 i Algarve. Den præstation bør føre ganske langt i dette felt, særligt fordi ruten passer ham bedre. Tiago Antunes og Henrique Casimiro køres også pæne enkeltstarter, men har ikke formen.

 

Endelig skal det hos Trinity blive interessant at følge sensationen Lukas Nerurkar. Han har ingen forudgående resultater, men det havde han heller ikke i bjergene. Det har derimod Max Walker og Oliver Rees, der har kørt pæne enkeltstarter i mindre løb, og særligt Rees har i Portugal vist, at han kommer et stykke i et felt som dette.

 

Hos APHotels har Delio Fernandez tidligere været en hæderlig temporytter, og nu hvor han har fundet noget form, kan han gøre det pænt, selvom han lider under materiellet. Hos Burgos bør særligt Victor Langellotti grundet terrænet og formen gøre det pænt, men han har ingen historik i disciplinen, og det samme gælder i mindre grad for Pelayo Sanchez. Eric Fagundez er national mester i Uruguay, men det siger næppe noget som helst i dette felt. Hos Caja Rural er Jefferson Cepeda vicemester i Ecuador, men han har ikke kørt gode enkeltstarter i Europa og har skuffet de seneste to dage efter det lovende Andalusien. Mere spændende er Abel Balderstone, der var uventet god i Slovakiet, men ikke helt på toppen efter sin skade. Hos Eolo har Lorenzo Fortunato lidt hjælp af ruten og formen, men han er for temposvag. Mirco Maestri og særligt Samuele Rivi en udmærkede temporyttere, men ruten er nok lidt for hård. Hos Kern Pharma blev Urko Berrade sidste år nr. 8, men han er slet ikke i samme form. Hos Corratec bør ruten være for kuperet for Charlie Quartermann, der ellers har kørt pæne enkeltstarter. Endelig har Alex Molenaar, der er i form, vist hæderlige evner i et svagt felt i Portugal.

 

Feltet.dks vinderbud: Rohan Dennis

Øvrige vinderkandidater: Jonas Vingegaard, Will Barta

Outsidere: David De La Cruz, Attila Valter, Jesus Herrada, Johannes Staune-Mittet, Ruben Guerreiro,

Jokers: Simon Geschke, Ion Izagirre, Gianluca Brambilla, Gianni Moscon, Loe van Belle, Lars Boven, Mikel Azparren, Txomin Juaristi, Carlos Canal, Chag Haga, Joey Rosskopf, Ruben Fernandez, OIiver Rees

 

Tidligere udgaver af etapen

Du finder starttiderne her.

 

STREAM O GRAN CAMIÑO, UAE TOUR OG KUURNE-BRUXELLES-KUURNE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Rohan Dennis
Jonas Vingegaard, Will Barta
David De La Cruz, Attila Valter, Jesus Herrada, Johannes Staune-Mittet, Ruben Guerreiro
Simon Geschke, Ion Izagirre, Gianluca Brambilla, Gianni Moscon, Loe van Belle, Lars Boven, Mikel Azparren, Txomin Juaristi, Carlos Canal, Chag Haga, Joey Rosskopf, Ruben Fernandez, OIiver Rees
Joaquim Silva, Samuele Rivi, Mirco Maestri, Alex Molenaar, Abel Balderstone, Max Walker, Delio Fernandez, Victor Langellotti, Bart Lemmen, Mark Donovan, Antonio Pedrero, Lukas Nerurkar, Urko Berrade, Charlie Quartermann, Lorenzo Fortunato, Pelayo Sanchez, Jefferson Cepeda, Henrique Casimiro, Tiago Antunes, Gage Hecht, Eric Fagundez
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Gran Camiño
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?