Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Tour of Britain

Optakt: 4. etape af Tour of Britain

07. september 2022 15:12Foto: Sirotti

Kamil Bonneu tog en yderst overraskende sejr på den første oplagte sprinteretape, mens Corbin Strong med en sand feberredning forsvarede sin førertrøje. Dermed er det fortsat ham, der er i pole position, når det onsdag går løs med det, der vel kan kaldes løbets kongeetape, da man i finalen skal over en sand mur, men med et relativt langt, nemt stykke efterfølgende er der lagt op til et åbent og uforudsigeligt løb, hvor taktik kan spille en lige så stor rolle som gode ben.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM VUELTA A ESPANA OG TOUR OF BRITAIN UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Årets Tour of Britain hører bestemt ikke til de vanskeligste, og derfor skal man slå til, når chancen byder sig, hvis man vil skabe splittelse. Måske venter der en mulighed om onsdagen. Igen har vi ellers en hovedsageligt flad etape, men med små 30 km igen venter en regulær mur, der er oplagt til et angreb. Efterfølgende er terrænet igen let, hvilket giver plads til en regruppering, men også en meget taktisk finale, og slutteligt vil en lille stejl bakke kunne bruges som afsæt til nye angreb, hvis man skal undgå en spurt i en reduceret gruppe af de mest klatrestærke.

 

Med en distance på 149,5 km er det en meget kort etape, der fører feltet fra Redcar til Duncombe Park i Helmsley. Startbyen ligger ude ved den engelske østkyst, og man lægger ud med at sno sig mod sydøst hen langs vandet igennem terræn, der kun er let kuperet. Efter 44,4 km kommer dagens første spurt på toppen af en lille bakke (800 m, 5,7%), inden man fortsætter videre hen langs havet.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Herefter forlader man imidlertid havet på ganske brutal maner. Man drejer nemlig mod sydvest for at køre op ad kategori 1-stigningen Robin Hood’s Bay (1,5 km, 10,3%), der midtvejs endda stiger med 13,6% over 500 m. Toppen rundes efter 55,2 km, hvorefter det går mod sydvest, nord og sydvest, først ad et plateau, siden via en nedkørsel og slutteligt igennem fladt terræn. Herefter drejer man mod nordvest for at passere kategori 2-stigningen Egton Bank (1,8 km, 8,4%), der stiger med 9-11% over de første 1500 m, inden den flader ud frem mod toppen, som rundes efter 74,2 km.

 

Herefter bliver det betydeligt lettere. Man snor sig nemlig mod vest igennem terræn, der kun er ganske let kuperet, inden det falder let ned mod dagens anden spurt, som er placeret efter 116,3 km. Herfra drejer man mod sydvest for at køre et kort fladt stykke, inden finalen indledes.

 

Det sker, når man drejer mod sydøst for at køre op ad kategori 1-stigningen Carlton Bank (1,9 km, 10,2%), der efter 500 m med 7,0% byder på tocifrede procenter hele vejen, herunder hele 13,1% over de sidste 400 m. Herfra resterer 25,9 km, og efter toppen er der ingen nedkørsel, men derimod blot en let faldende vej, som leder mod sydøst og sydvest frem til en lille bakke (1,3 km, 7,3%), på hvis top dagens sidste spurt kommer efter 141,1 km. De sidste 8,4 km er nu næsten alle let faldende, når det går ad en lige vej mod sydøst ned til Helmsley. Her drejer man med 800 m igen, hvorefter det begynder at stige ganske let frem mod mål. Undervejs skal man yderligere dreje i en rundkørsel med 700 m igen, inden der er et skarpt sving med 500 m igen og et blødt sving med 400 m igen.

 

Etapen byder på i alt 2215 højdemeter.

 

Duncombe Park har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb, men Helmsley var i 2008 vært for de britiske mesterskaber i linjeløb, hvor Robert Hayles kørte hjem til en solosejr foran Peter Kennaugh og Dean Downing.

 

 

 

 

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

 

 

STREAM VUELTA A ESPANA OG TOUR OF BRITAIN UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Efter dagens regnvejr bliver det ikke spor bedre i morgen. Det burde dog start med solskin og en temperatur på 20 grader, men gennem det meste af dagen vil der være en nedbørsrisiko på 55-70%, voksende til 80% i finalen. Der vil være en jævn vind (18-19 km/t) fra syd, hvilket giver sidemodvind frem til første stigning og derefter sidevind frem til anden spurt. Herefter får man mod- og sidemodvind hele vejen. Efter sidste spurt vil det være sidemodvind, og efter svingene inde i byen vil der også være sidemodvind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Dagens etape sørgede for, at traditionen om, at der altid er mindst ét udbrud, der holder hjem i Tour of Britain, blev holdt i hævd, og klassementsrytterne skal prise sig lykkelige for, at der gik så meget taktik i udbruddet til sidst, at de ikke gav sig selv en større opgave, end de allerede har på en rute, som i år gør det svært at gøre forskelle. Skal de forskelle gøres, er det med nogen sandsynlighed i morgen, at det skal ske, for 4. etape ligner den bedste chance.

 

Den lette rute tvinger favoritterne til at udnytte den stejle mur. Her vil det formentlig eksplodere til atomer, og etapen minder mig om den, der lagde grunden til Stephen Cummings’ samlede sejr. Her udnyttede han efter en lignende stigning det taktiske spil til at køre væk, og på tilsvarende vis er det en afslutning, hvor taktik i en gruppe af isolerede kaptajner kan komme i spil. En eller anden regruppering må dog også forventes, inden den sidste bakke kan bruges til nye angreb. Det kan således ende i en spurt i en formentlig relativt lille gruppe, men det kan også ende med, at den sidste bakke og/eller taktik gør det muligt at gøre lidt større forskelle. Med andre ord: det giver mange potentielle vindere.

 

Jeg regner ikke med en ny udbrudsoverraskelse. I dag havde Ineos ikke regnet med at tage ansvar, for de regnede med sprinterholdene. De svigtede totalt, og derfor måtte briterne frem til sidst. I morgen er imidlertid en nøgledag, og derfor kan der ikke være tvivl om, at det store hjemmebanehold er sig sit ansvar voksent. Sammen med Israel-PT må de ventes at kontrollere.

 

I dag blev der kørt om at ramme udbruddet, og det vil der formentlig blive igen i morgen. Israel-PT drømmer om et udbrud, der kan køre væk og stjæle bonussekunderne, men da halvdelen af feltet er inden for to minutter, sker det næppe. Efter dagens forskrækkelse regner jeg også med, at Ineos vil køre med stram snor, og med udsigt til hjælp fra israelerne bør udbruddet ikke have en chance i morgen.

 

Det vil igen være ganske blæsende med en styrke, der er på grænsen til at kunne skabe noget. Der er også et langt sidevindsstykke undervejs, men selv hvis det er åbent, tror jeg ikke på det helt store drama. Mine erfaringer med sidevind i løbet er ringe, men efter at have set dagens meget åbne terræn tør jeg ikke helt udelukke det. Det vil dog forbavse mig, hvis det sker.

 

Læs også
Lidl-Trek trodser styrt og vinder i dramatisk Vuelta-åbning

 

I stedet må nøglepunktet være muren. Det er ret givet, hvad der sker. Ineos sætter Michal Kwiatkowski og Richie Porte frem for at lægge det hårdest mulige pres, og herefter vil jeg tro, at Tom Pidcock, Magnus Sheffield og Omar Fraile også skal angribe. Det er en gave til løbet, at Corbin Strong er foran og spurter så godt, for det tvinger briterne til at gøre det så hårdt som muligt.

 

Stigningen er modbydeligt stejl og vil få feltet til at eksplodere. Desværre er der en hård modvind, som gør det svært for bedste mand bare at køre væk, men den burde være så svær, at vi på toppen bare kan have en håndfuld. Strong vil næppe være der, og så er det interessant, hvad Israel-PT gør med Dylan Teuns og Michael Woods, der bør være der. Det logiske vil være, at de sætter sig på hjul og slår udbruddet ihjel, men vi så i går, at Teuns angreb i finalen. Det ser ikke ud til, at de bare satser hele butikken på Strong, og særligt hvis han er langt efter, vil det være i deres interesse at køre med rundt. Ellers risikerer de, at vi får samlet en stor gruppe, men hvor det er muligt, at Strong er sat af.

 

Problemet er, at der er en knaldhård modvind i hele finalen igen. Det gør det dels ret svært at gøre de største forskelle på selve muren, men det gør det også svært at undgå en regruppering. Hvis israelerne sætter sig på hjul, kan Ineos ikke slæbe dem afsted i modvinden, medmindre de ofrer Fraile og Sheffield, hvis de sidder med, og dermed satser hele butikken på Pidcock. Chancen for en eller anden regruppering er således ret stor, og grundet modvinden kan det også blive en større gruppe, end man ville forvente efter så stejl en stigning.

 

Det må dog stadig være i Ineos’ interesse, at Strong ikke kommer tilbage, og de bør kunne regne med, at Sheffield og forhåbentlig også Fraile klatrer bedre end newzealænderen. I det tilfælde er de nødt til at ofre dem, hvis de vil undgå en større regruppering. De kan også håbe, at de får hjælp, hvis andre hold sidder med mere end én mand. I det tilfælde kan det sagtens lade sig gøre at få en mindre gruppe, men hvis først Strong er tilbage, vil jeg tro, at vi får en ret stor gruppe.

 

Uanset om gruppen bliver stor eller lille, bør det taktiske spil starte, men grundet modvinden vil det nok starte ret sent. Den sidste bakke op til spurten er bestemt ikke let, og udover at der vil blive kæmpet om bonussekunder er det den oplagte chance for rytterne til at angribe. Her er modvinden imidlertid igen et problem, og de forskelle, man normalt kunne gøre, vil vi næppe se. Efterfølgende er der dog stadig god plads til taktik. I går var der også modvind, og her kom Teuns og Sheffield alligevel med et lovende fremstød i finalen. I morgen kan det måske lykkes, når feltet er mindre, selvom den lange, lige og let faldende vej klart favoriserer feltet.

 

Jeg vælger at tro, at Ineos kan omsætte overtallet til en sejr, og det er trods alt mest sandsynligt, at det bliver med Tom Pidcock. Chancen for en spurt er grundet modvinden ret stort, og selvom han spurtede lidt svagt i går, vil han stå stærkere efter et hårdt løb. Det stigende opløb passer ham også bedre, og han har i den kringlede finale en klar fordel af et tog, der tæller Magnus Sheffield og Omar Fraile. I en spurt vil han således i de fleste tilfælde være et godt bud, hvis ikke gruppen bliver for stor. Han er dog også helt oplagt at spille ud i det taktiske spil. Det er klart, at hans form er usikker, men han melder ud, at han føler sig god nok til at vinde, og i dette felt bør han være en af de stærkeste på bakker som disse. Ineos-overtallet er en fordel, og dermed har han to veje til sejr. Jeg vælger at tro, at det vil lykkes.

 

Sheffield og Fraile er dog også gode bud. Særligt den formstærke Sheffield er med sine tempoevner helt perfekt at spille ud i det taktiske spil, og han har også en fin spurt. Problemet er modvinden, der gør taktik knap så sandsynlig. I det taktiske spil kan de også bruge Fraile, hvis han endelig har fundet gode klatreben. Det er dog også muligt, at de kører spurten for ham. Jeg tror det ikke, men det er trods alt ham, der har fået bonus tidligere. Den stigende spurt burde han kunne vinde.

 

Jeg har ret meget fidus til Gonzalo Serrano. Han har skuffet i år, men han er i klar fremgang, og hans spurt på 1. etape var meget lovende. Gruppen skal ikke være særligt stor, før han sidder der på en stigning som denne, og med modvind bør han i hvert fald komme tilbage. Han har en god chance for at slå alle, også Pidcock, i denne let stigende spurt, der passer ham ganske perfekt, og han vil have Matteo Jorgenson som en sandsynlig lead-out man. Kan Oscar Rodriguez også endelig vise lidt af sine klatreben, bør de slå sig sammen med Ineos i et forsøg på at forhindre Strong i at komme tilbage, da Serrano vil have en fremragende chance for at vinde løbet og etapen. Jorgenson, der selv er halvhurtig, er også et godt bud i det taktiske spil, men han er et usikkert kort, fordi han gør comeback efter en pause.

 

Jeg peger på Corbin Strong som nr. 3. Det er en svær stigning for ham, men som han har klatret i år, burde han med modvind have en chance for at komme tilbage, særligt hvis hans to holdkammerater sætter sig på hjul i front. I en spurt vil han stå ganske stærkt. Han slog Pidcock på 2. etape, og han var ganske overbevisende i puncheurspurten på 1. etape, ligesom han vil have en stærk mand i Dylan Teuns til at holde sig fremme.

 

Læs også
Se Lotto-stjernes knusende sejr

 

Hvis Israel-PT kører med samme åbne taktik som i går, eller hvis Strong ikke kommer tilbage, vil Dylan Teuns og Michael Woods være der. Begge kan køre en let stigende spurt, men jeg ser dem ikke slå Pidcock. Til gengæld kan de slå mange andre, og i det taktiske spil står de stærkt, når de udgår en duo, særligt hvis de har siddet på hjul undervejs. Teuns ligner en mand, der har fundet lidt af den form, han ikke havde efter pausen, og Woods melder om gode ben trods styrtet i Vueltaen.

 

Hvad med Jake Stewart? Som udgangspunkt er stigningen for svær, men modvinden hjælper ham i den grad. Som han har spurtet på det sidste, vinder han formentlig en spurt, hvis han overlever og kan klare sig i positionskampen, der ikke er hans styrke. Spørgsmålet er, om han kan komme tilbage. Han klatrede chokerende godt på 2. etape i Ain, og han klatrede også godt i Vueltaen. Sygdommen kan dog have sat ham lidt tilbage, for han blev trods alt slået af folk som Strong og Fiorelli på 1. etape. Jeg er også spændt på, om Samuel Watson kan overleve, men han vil skulle køre spurt for Stewart. Connor Swift mistede tid i dag og har heller ikke været formstærk i optakten.

 

Egentlig burde denne etape også være lidt for svær til Filippo Fiorelli, men med modvind er han i spil. Han viste nemlig storform med sin 5. plads i Bretagne, og overlever han, vil han være en af de helt tunge favoritter til at vinde denne let stigende spurt. Også hans spurt på 1. etape bekræftede formen, og det gør ham til en spændende kandidat. Under alle omstændigheder bør formstærke Filippo Zana sidde der, men selvom han godt kan spurte lidt, vinder han ikke en spurt. Han skal slå til i det taktiske spil, og her kan det være en fordel, at han i dag sov i timen og smed nogle sekunder i spurten. Det tredje kort er Davide Gabburo, men han har ikke vist form i optakten.

 

DSM har en ret spændende kandidat i unge Oscar Onley. Han viste med 2. pladsen i Tjekkiet, at han er hurtig, og det så vi også på 1. etape. Han vinder nok ikke en spurt i en større gruppe, men med de klatreben, han viste i Tjekkiet, vil han sidde der i en lille gruppe, og så skal Pidcock passe på med at undervurdere ham. Også Chris Hamilton bør sidde der til sidst, men han skal alene hjem i det taktiske spil. Det tredje kort, Max Poole, er hurtigere, og han bør også sidde der i en relativt lille gruppe.

 

Så er der Bora. Felix Grossschartner var i katastrofal form i Tyskland, men han melder, at hans ben er meget bedre nu. Det skulle være mærkeligt, om han pludselig er en af de bedste på stigningerne, men han bør sidde med, når der er samlet også en ret lille gruppe. Han bør kunne køre en god spurt, når det stiger, men jeg ser ham ikke slå Pidcock. Han skal nok vinde via taktik. Nils Politt klatrede skidt i Tyskland, og jeg tror kun, at han kan være med, hvis gruppen er relativt stor. Her kan han spurte, men det vil ikke give sejr. Han skal væk i det taktiske spil, men det er sværere, hvis gruppen er større.

 

Uno-X har et ret stærkt kollektiv med Anders Johannessen, Anthon Charmig og Anders Skaarseth. Johannessen er den hurtigste og bør have en god chance i en spurt. Han har dog klatret ganske skidt i år, og han skal have forbedret sig en del, hvis han skal sidde med i så lille en gruppe, hvor han vil kunne vinde en spurt. Det bør formstærke Charmig gøre, men selvom han kan spurte, slår han næppe Pidcock. Han skal væk i det taktiske spil. Skaarseth er tungere end Charmig, men har klatret bedre end Johannessen på det sidste. Han er relativt hurtig, men også han skal væk via taktik.

 

Caja Rural har Eduard Prades, der altid er en lottokupon. Han bør have en reel chance for at vinde en spurt, men jeg frygter, at han ikke er på toppen. Han skuffede i hvert fald på 1. etape, og derfor vil han formentlig kun være med i en gruppe, der er lidt for stor til, at han kan vinde spurten. Holdet har også hurtige Fernando Barcelo, men han skuffede igen fælt på 1. etape. Joel Nicolau har klatret godt i år, men skal alene hjem i det taktiske spil.

 

Sport Vlaanderen møder med Kenneth van Rooy. Også han vil finde stigningen stejl, men modvinden hjælper. Han har i dette løb spurtet ganske godt, men det er svært at se ham vinde en spurt. Til gengæld kan han forsøge at angribe i det taktiske spil, måske i selskab med Julian Mertens, der dog ikke synes i storform. Normalt er holdets klatrer Kamil Bonneu, men selvom han vandt i dag, har han klatret horribelt i dette løb.

 

Jeg tror ikke rigtigt på de øvrige hold. Bingoal skal satse på Dimitri Peyskens eller formstærke Matthijs Paasschens, men de er ikke hurtige nok og kommer nok kun med i en ret stor gruppe. Human Powered Health har Kristian Aasvold, men også han skal stramme sig an for at komme med hjem. Trinity har stortalentet Thomas Gloag, men det bliver ret umuligt for ham at vinde, og jeg vil tro, at det bliver for hårdt for ellers hurtige Oliver Rees. ViW har dagens helt Ben Perry, der kan komme langt, men får svært ved at vinde, mens Rory Townsend efter den lovende start er faldet sammen. De øvrige kontinentalhold er uden chance.

 

Feltet.dks vinderbud: Tom Pidcock

Øvrige vinderkandidater: Gonzalo Serrano, Corbin Strong

Outsidere: Magnus Sheffield, Jake Stewart, Filippo Fiorelli, Dylan Teuns, Omar Fraile

Jokers: Michael Woods, Oscar Onley, Felix Grossschartner, Anthon Charmig, Matteo Jorgenson, Eduard Prades, Nils Politt, Anders Johannessen, Kenneth van Rooy, Filippo Zana

 

STREAM VUELTA A ESPANA OG TOUR OF BRITAIN UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Tom Pidcock
Gonzalo Serrano, Corbin Strong
Magnus Sheffield, Jake Stewart, Filippo Fiorelli, Dylan Teuns, Omar Fraile
Michael Woods, Oscar Onley, Felix Grossschartner, Anthon Charmig, Matteo Jorgenson, Eduard Prades, Nils Politt, Anders Johannessen, Kenneth van Rooy, Filippo Zana
Anders Skaarseth, Chris Hamilton, Max Poole, Oscar Rodriguez, Davide Gabburo, Fernando Barcelo, Joel Nicolau, Julian Mertens, Dimitri Peyskens, Matthijs Paasschens, Kristian Aasvold, Thomas Gloag, Oliver Rees, Ben Perry, Samuel Watson, Connor Swift
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Britain
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?