Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 6. etape af Tour de Langkawi

Optakt: 6. etape af Tour de Langkawi

15. oktober 2022 23:13Foto: Tour of Antalya

Lionel Taminiaux drog fordel af, at et udbrud også i år lykkedes med at snyde sprinterne, men de hurtige folk kan heldigvis se frem til en umiddelbar chance for revanche. Søndag gælder det nemlig en af den slags meget korte og lette etaper, som løbet er så kendt for, og her vil det være en overraskelse, hvis ikke en massespurt skal afgøre slaget.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM TOUR DE LANGKAWI UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Efter en lidt mere udfordrende lørdag venter en meget, meget let søndag, der er helt klassisk Tour de Langkawi. Her gælder det nemlig en etape, der både er ultrakort og pandekageflad og i alt væsentligt består af lange lige veje. Mest spektakulært er det, at man tidligt på etapen skal over en bro, der leder væk fra den ø, hvor startbyen er placeret, men der skal ske mærkelige ting, hvis det skulle forhindre, at sprinterne skal til fadet endnu engang.

 

Med en distance på bare 120,4 km er der tale om en typisk kort Langkawi-etape, der fører fra Georgetown til Alor Setar. Startbyen ligger som sagt på en lille ø ud for den malaysiske vestkyst, og her kører man kortvarigt mod sydøst ned ad den flade kystvej, inden man drejer mod øst for at køre over broen tilbage til fastlandet. Midtvejs på broen er der en lille ø, Jambatan Pulau Pinang, hvor dagens første spurt køres allerede efter 7,8 km, hvorefter man når fastlandet i den store by Permatang Pauh. Her kører man mod nordvest og nord op langs den flade kyst frem til den anden spurt, som efter 25,5 km kommer i byens udkant, hvorefter man fortsætter mod nord op langs vandet.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Kort efter drejer man dog ind i landet, nå man snor sig i en generelt nordøst retning lige uden om den store by Sungai Petani, i hvis nordlige udkant den sidste spurt kommer efter 63,9 km. Umiddelbart herefter rammer man en lang, lige og helt flad vej, hvor man kører med nordvest over ca. 50 km helt uden sving frem til målbyen. Her følger der to sving i rap med hhv. 3400 m og 2600 m igen, inden det går ad en lang, lige og flad vej frem til stregen.

 

Etapen byder på i alt bare 170 højdemeter.

 

Alor Setar har oftest ageret startby - endda to gange for hele løbet - men kun to gange har der været mål i byen. Det var i 2020, hvor Muhammad Harrif Saleh vandt en massespurt i byen, samt i 2019, hvor Matteo Pelucchi gjorde det samme. Jelajah Malaysia var forbi i 2017, og her vandt Muhammad Harrif Saleh også en massespurt.

 

 

 

 

 

STREAM TOUR DE LANGKAWI UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Vejrmæssigt vil alt være, som det plejer. Søndagen bliver endnu en skyet dag med en lidt lavere temperatur på kun 28 grader og denne gang meden meget stor risiko på 90-95% for kraftige tordenbyger. Vinden vil igen være svag til let (6-12 km/t) og komme fra nordvest, hvilket giver næsten hel dag med sidemodvind og endda næsten ren modvind på den 50 km lange og lige vej frem mod målbyen. Her vil der være sidemodvind også over de sidste 5 km.

 

Favoritterne

Som skrevet flere gange i disse optakter holder et udbrud som regel hjem mindst én gang i Langkawi, og den holdt også stik i år, da Lionel Taminiaux udnyttede den mere kuperede 5. etape til at tage sæsonens anden sejr og sikre Alpecin den anden triumf i træk. Det kan måske give lykkeridderne nogle ideer til at forsøge noget tilsvarende søndag, men det er svært at tro, at det vil lykkes.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Søndagens etape er nemlig en af de helt lette, som Langkawi er så kendt for. Når det i dag lykkedes at snyde sprinterne, skyldtes det den vanvittige start med et hav af angreb og den hårde stigning. I morgen er der ikke samme stigning til at sætte gang i løjerne, og man må tro, at sprinterholdene denne gang vil være i stand til at kontrollere det.

 

Man ved dog aldrig, hvad der kan ske sent i et etapeløb. Det sker, at sprinterholdene begynder at sende folk i offensiven for ikke at komme på bagkant, som de gjorde det i dag, og hvis den rette gruppe med mange store hold kører, kan man se en overraskelse. Dagens resultat kan således sagtens føre til, at der skal kæmpes om at ramme udbruddet, men det vil undre mig meget, hvis ikke sprinterholdene vil sikre, at det bliver et udbrud, der kan håndteres.

 

Jeg forventer derfor en ret klassisk sprinteretape. Starten kan blive hektisk - også grundet passagen af den tidlige bro - og det er muligt, at Jambaljamts Sainbayar kan fortsætte sin opstigen i klassementet ved at vinde sekunder i den tidlige spurt. Derefter må man formode, at der etableres et udbrud, og jeg vil forvente, at de fire sprinterhold fra fredagens etape, dvs. Alpecin, UAE, Astana og Movistar, vil kontrollere, måske med hjælp fra Uno-X. På så kort en etape vil de næppe tage chancer med forspringet, og da de lange, lige veje i modvind i den grad favoriserer feltet, bliver jeg overrasket, hvis ikke vi får det klassiske forløb med en afsluttende spurt.

 

Selve spurten er meget enkel. Det sidste sving kommer med 2,6 km igen, og derefter er det en lang, lige og også relativt bred vej, der leder frem til stregen. Det er altså en rigtig powerspurt i stil med dem, vi så på 1. og 2. etape og slet ikke de tekniske spurter, vi så på 4. og 5. etape. Med andre ord er det en spurt, hvor farten betyder mere og positionen mindre.

 

Alligevel peger jeg på Jakub Mareczko igen. Jeg er stadig lidt i tvivl, om det er ham eller Sebastian Molano, der er feltets hurtigste, men italieneren så i hvert fald pokkers hurtig ud, da han vandt i går. Problemet er, at han i denne spurt ikke får samme glæde af sit stærke tog, som han har gjort de seneste dage, men han har i Lionel Taminiaux stadig den måske bedste sidste mand. Det kan i et tæt opgør med Molano meget vel blive afgørende, at det er ham, der har det stærkeste tog, og da vi samtidig ved, at Mareczkos speciale er at spurte på de helt lette dage, hvor alle er friske, tror jeg på, at kongen af de asiatiske spurter tager endnu en sejr. Skulle noget gå galt i finalen, er Taminiaux selv en reel vinderkandidat, men han er kun plan B.

 

Det er dog også den helt store chance for Sebastian Molano. De seneste to dage har han været lidt på udebane i de tekniske finaler, hvor hans svage tog har haft det svært, men i morgen handler det mere om fart. Den har han masser af, som vi så i powerspurten på 2. etape, og den dag lignede han feltets hurtigste mand. Hans tog med Joel Suter og Ryan Gibbons burde kunne sørge for, at han sidder relativt fornuftigt, og selvom han vil skulle komme en smule bagfra, viste han os i onsdags, at det derfra bestemt er muligt at vinde.

 

Jeg giver også Rüdiger Selig en rimelig chance. I dag kørte Lotto igen spurten for Reinardt van Rensburg, men på baggrund af Seligs gode spurt i går vil det være hovedløst ikke at satse på tyskeren i morgen. På så kort og let en etape må han også formodes at være den foretrukne kandidat. Normalt vil jeg mene, at han mangler en smule fart mod de bedste, og vi så da også i går, at Mareczko var hurtigere, men han kørte n bedre spurt, end man kunne have troet. Lotto beviste, at deres tog med Jarrad Drizners, Carlos Barbero og Van Rensburg er det bedste i løbet, og det er sandsynligt, at Selig igen sættes bedst i scene. Problemet er, at han i denne powerspurt ikke får samme glæde af sit tog, som han gjorde i går, men med den fart, han viste i går, ligner det ikke en umulighed, at han alligevel kan vinde. Kører de for Van Rensburg, vinder de næppe, da han trods et godt lead-out, der med Selig som sidste mand bare er endnu bedre, mangler farten til at vinde.

 

Jeg vil heller ikke udelukke, at Craig Wiggins kan vinde igen. Han så altså pokkers hurtig ud, da han onsdag kørte stort set lige op med Molano, og i dag lignede han ikke en mand, der var mærket af gårsdagens styrt. I morgen har han som på 2. etape glæde af en meget enkel finale, og det taler for, at han har en bedre chance for at sidde rigtigt. Positionskampen er med god hjælp fra plan B, Cameron Scott, også gået ganske fornemt hidtil, og det kan den gøre igen i morgen. Særligt efter så kort og let en etape burde han med lidt held i positioneringen kunne køre med om sejren på sin fart.

 

Jeg har også stadig en vis tiltro til Gleb Syritsa. De seneste to spurter er bestemt ikke gået som håbet, men vi så de to første dage, at hans fart rækker langt. Et tog med Gianni Moscon og Yevgeniy Gidich gør ham en anelse sårbar, fordi de ikke har Lottos eller Alpecins klasse, men vi så i går, at Gidich gjorde det storartet, hvis timingen havde været rigtig. Han sad også så godt de første to dage, at han viste, at det sagtens kan lade sig gøre at klare positionskampen bedre, end han gjorde i går, og han har vist, at farten rækker langt, selvom de to hurtigste nok er en anelse hurtigere.

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Igen i dag kørte Erlend Blikra en imponerende spurt, der vidner om, at nordmanden er noget hurtigere, end man har kunnet udlede af hans resultater tidligere i år. Hans tog med Stian Fredheim kan desværre ikke matche de bedstes, men de har klaret det hæderligt indtil nu. I morgen hjælpes han gevaldigt af den lettere finale, hvor han burde have en bedre chance for at vise sin fart i et direkte opgør med de bedste, og her synes han at kunne komme meget langt.

 

Forud for løbet havde jeg nok regnet med, at Max Kanter ville vinde en spurt, men det tvivler jeg nu på, at han gør. Han har slet ikke haft den fart, jeg havde ventet, og hans positionering har også skuffet. Han har fin støtte fra Matteo Jorgenson, Vinicius Rangel og ikke mindst en velkørende Mathias Norsgaard, men han har ikke en rigtig lead-out man med fart. Det betyder, at han altid skal komme bagfra, og lige nu synes han at mangle den fornødne fart hertil. Det bliver endnu vanskeligere i denne powerspurt, men måske han kan lukrere på, at vi er længere henne i løbet, hvor trætheden begynder at mærke de knap så holdbare folk.

 

Burgos må igen antages at køre for Manuel Penalver, der dog har været en af løbets skuffelser. Han har ikke haft den fart, jeg havde ventet, og det på papiret stærke tog har svigtet. I dag gik det dog bedre, og heldigvis har toget, der tæller Angel Fuentes, Alex Molenaar og Miguel Angel Fernandez mere potentiale, end de har vist. I dette enkle opløb er chancerne også bedre, og jeg vil stadig tro, at Penalver kan komme relativt langt på sin fart. Jeg kunne dog drømme om, at de gav Fernandez chancen. Han er en tonstung sprinter, men netop derfor burde denne meget lette etape passe ham. Han viste imponerende fart i Tyrkiet, og sætter man ham bag på dette fine tog, tror jeg, at han kan overraske.

 

Skulle Marijn van den Berg vinde en etape, skulle det nok have været på dagens hårde etape. De seneste dage har nemlig bekræftet, at han mangler farten til at blande sig i kampen om sejren på de lette dage, og det gælder særligt i en powerspurt, der handler om fart. Julius van den Berg har heldigvis som lead-out man gjorde det bedre, end man kunne vente, men han har ikke farten til at matche de bedste tog. Derfor vil Marijn van den Berg skulle komme bagfra, og det har han næppe farten til at gøre.

 

Drone Hopper satser igen på Eduard Grosu, men han får det sværere her. Hans speciale er de tekniske finaler med sene sving, og denne powerspurt er slet, slet ikke noget for ham. Gårsdagens spurt bekræftede, at han mangler farten, men den viste også, at han godt kan positionere sig. Det kan han komme et stykke på, men i dette felt ikke vinde. Også Filippo Tagliani vil formentlig spurte for holdet, men han har ikke haft nogen succes overhovedet.

 

Endelig må jeg igen nævne mine to kontinentalsprintere, Raymond Kreder og Mohd Harrif Saleh. Vi ved fra de asiatiske løb, at de burde være ret konkurrencedygtige på fart, men de er i den grad på udebane med deres svage støtte, og den er ikke blevet bedre for Saleh, der nu har mistet sit bedste våben, Youcef Reguigui. Det er dog også den eneste etape, hvor vi har både en meget kort og let rute og en helt enkel spurt uden sving, og det giver dem en bedre chance for at sidde rigtigt. Vi så, at Kreder gjorde det fint på 2. etape, indtil han røg i karambolage med Molano, og det giver i hvert fald større håb, men det er klart, at de skal have noget held i positionskampen. Saleh kender i hvert fald spurten, som han allerede har vundet to gange, dog hvor de er kommet fra den modsatte retning.

 

Andre, der kan tænkes at blande sig i spurten, er Gustav Basson, Etienne van Empel, Mohamad Izzat Hilmi Abdul Halil, Muhamad Nur Fathoni, Juneck Carcueva, Arttasorn Pansasrd og Sarawut Sirironnachai.

 

BEMÆRK: Da løbet ikke tæller med i Cykelduellen, kan der af tekniske årsager ikke stemmes nedenfor.

 

Feltet.dks vinderbud: Jakub Mareczko

Øvrige vinderkandidater: Sebastian Molano, Rüdiger Selig

Outsidere: Craig Wiggins, Gleb Syritsa, Erlend Blikra, Max Kanter, Manuel Penalver

Jokers: Lionel Taminiaux, Reinardt van Rensburg, Miguel Angel Fernandez, Marijn van den Berg, Eduard Grosu, Raymond Kreder, Mohd Harrif Saleh

 

Liveopdatering

Grundet den efterfølgende transport til øen Langkawi køres etapen om formiddagen lokal tid og dermed midt om natten dansk tid. Af den grund liveopdaterer vi ikke fra etapen, men vi dækker naturligvis Veneto Classic og Chrono des Nations senere på dagen fra kl. 14.20.

 

 

STREAM TOUR DE LANGKAWI UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Jakub Mareczko
Sebastian Molano, Rüdiger Selig
Craig Wiggins, Gleb Syritsa, Erlend Blikra, Max Kanter, Manuel Penalver
Lionel Taminiaux, Reinardt van Rensburg, Miguel Angel Fernandez, Marijn van den Berg, Eduard Grosu, Raymond Kreder, Mohd Harrif Saleh
Filippo Tagliani, Alex Molenaar, Gustav Basson, Sarawut Sirironnachai, Mohamad Izzat Hilmi Abdul Halil, Etienne van Empel, Muhamad Nur Fathoni, Juneck Carcueva, Arttasorn Pansasrd, Ryan Gibbons, Yevgeniy Gidich, Cameron Scott, Stian Fredheim, Julius van den Berg, Mathias Norsgaard
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Langkawi
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?