Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Cholet-Pays de la Loire

Optakt: Cholet-Pays de la Loire

20. marts 2022 14:59Foto: Groupama FDJ

Mens det meste af cykelverdenen har øjnene stift rettet mod Italien og stille og roligt skifter fokus mod Catalonien, intensiveres den franske sæson samtidig. Efter torsdagens GP de Denain fortsætter den mest hektiske del af den prestigiøse Coupe de France-serie nemlig lørdag med Classic Loire Atlantique, inden det søndag gælder andendagsgildet, Cholet-Pays de Loire, der med en fladere rute end lørdagens løb i større grad tiltaler sprinterne.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Cholet Pays de la Loire og Volta a Catalunya til halv pris

 

Løbets rolle og historie

I øjeblikket får Milano-Sanremo langt den meste opmærksomhed, men for de franske ryttere er Coupe de France-serien næsten lige så vigtig. Løbsserien har stor prestige i hjemlandet og er altid rammen om fantastisk underholdende cykelløb. Det hele startede i januar, da Amaury Capiot vandt GP La Marseillaise, og nu er det tid til den meget travle del i marts og april, hvor der afvikles ikke færre end seks løb mellem d. 17. marts og den 12. april

 

Det første af disse var et af seriens største, torsdagens GP de Denain, og nu fortsætter det lørdag med det lidt mindre Classic Loire Atlantique, der sammen med Cholet Pays de Loire udgør en fin weekend for de franske hold. Løbene har som regel været afviklet hen over Milano-Sanremo-weekenden, og efter et kort eksperiment, hvor løbet i Denain udnyttede sin status til at tilkæmpe sig den mere attraktive og knap så travle kalenderplads, er de to løb fra og med 2022 tilbage på deres velkendte kalenderplads.

 

Læs også
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte

 

Modsat lørdagens løb, der relativt nyt, er søndagens Cholet-Pays de Loire langt ældre. Det startede tilbage i 1978 og flyttede til Cholet i 1990, hvor det også fik sit nuværende navn. Langsomt rykkede det op i UCI-hierarkiet, og det fik sin nuværende 1.1-status i 2005. Lige siden serien blev skabt i 1992, har det været en fast del af Coupe de France-kalenderen, dog med 2018- og 2019-sæsonerne som en undtagelse, og trods den kortvarige kalenderændring for nogle år siden har det sin faste plads om søndagen efter Milano-Sanremo, hvilket gav det tilnavnet Primavera Mauges, især fordi det også terrænmæssigt minder en del om den store italienske klassiker.

 

I 2017 løb det imidlertid ind i en krise, der førte til aflysning, men den nedtur har de langsomt rejst sig fra igen. I 2018 kom løbet tilbage på UCI-kalenderen som 1.1-løb, men sammen med Classic Loire Atalntique mistede det altså sin hidtidige kalenderplacering, der var langt bedre for de fleste hold. Samtidig lykkedes det ikke igen at blive en del af Coupe de France, hverken i 2018 eller 2019. I 2020 blev det naturligvis et offer for coronapandemien, men i 2021 syntes genrejsningen at være fuldbyrdet. Her var det nemlig tilbage i Coupe de France, og modsat Classic Loire Atlantique lykkedes det endda også arrangørerne at afvikle løbet på den planlagte forårsdato, som dengang fortsat var en uge senere end normalt. I 2022 er alt for første gang, som det var, inden krisen satte ind i 2017.

 

Løbet minder meget om Classic Loire Atlantqiue, da det afvikles på en kuperet rute, der er skabt til angreb. Derfor er det også oftest blevet vundet af aggressive ryttere, men sprinterne har en bedre chance, end de har det lørdag. De seneste fire udgaver er endt med spurtsejre til hhv. Elia Viviani (2021), Marc Sarreau (2019), Thomas Boudat (2018) og Rudy Barbier (2016), men vi havde udbrudssejre i de foregående tre år med Pierrick Fedrigo (2015), Tom Van Asbroeck (2014) og Damien Gaudin (2013) som vindere. Forinden var der igen massespurter mellem 2009 og 2012, og det er derfor et svært uforudsigeligt løb, der kan vindes af mange forskellige typer.

 

Som de fleste Coupe de France-løb er Cholet-Pays de Loire hovedsageligt en fransk affære. Feltet består således af alle de største franske hold, men i år også af en del udenlandske ProTeams og kontinentalhold. Dermed er det betydeligt mere internationalt end for år tilbage.

 

Sidste år endte det som sagt i en massespurt, og her lykkedes det efter mere end et år endelig for Elia Viviani at tage sin første sejr for Cofidis i en kontroversiel spurt, hvor Nacer Bouhanni sendte Jake Stewart i asfalten og efterfølgende blev diskvalificeret. I stedet var det Jon Aberasturi og Pierre Barbier, der tog de to sidste pladser på podiet. Ineos kører aldrig dette løb, og derfor bliver der intet titelforsvar for Viviani, og da Aberasturi er skiftet til Trek, der heller ikke deltager, bliver Barbier eneste genganger fra sidste års podium.

 

Ruten

Modsat Classic Loire Atlantique er Cholet-Pays de la Loire ikke et rundstrækningsløb. Hovedparten af løbet består nemlig af en tur rundt i bakkerne i området nord for byen Cholet, og først til sidst venter der en relativt flad rundstrækning inde i selve byen, hvilket giver den lidt fladere finale, end vi ser det i lørdagens løb.

 

I alt skal der tilbagelægges 202,0 km med start og mål i Cholet, hvorfra man snor sig mod nordvest igennem relativt fladt terræn. Nu følger en lang fase, hvor man zigzagger mod nordøst for at ramme så mange af de mindre stigninger som muligt. Således skal man over Cote de Beaucce (1,4 km, 3,6%) efter 15,1 km, Cote de La Aeguiniere (900 m, 4,8%) efter 21,0 km, Cote du Cimitiere (600 m, 9,2%) efter 52,8 km og Cote de la Baronie (700 m, 4,4%) efter 71,0 km, inden man drejer mod syd for at passere Cote de Sainte Hilaire (500 m, 7,7%) efter 86,9 km og Sote de la Chapelle de Haute Foy (1,2 km, 4,2%) efter 94,7 km, inden det flader ud, mens man kører mod sydvest, vest og nord frem til den lille Cote de Toutlemonde (700 m, 3,0%), som passeres efter 125,2 km. Slutteligt kører man relativt fladt mod nord, syd, sydvest og nordvest ind til centrum, hvor man rammer rundstrækningen og for første gang passerer Rue Jean Jauries (600 m, 6,3%) efter 153,3 km, inden man krydser stregen for første gang efter 158,0 km

 

Løbet afsluttes nu med fem omgange på en 8,8 km lang rundstrækning, der fører feltet mod nord op til den lille Rue Jean Jaures (600 m, 6,3%), der har top med 4,7 km igen. Herfra går det mod sydvest, øst og til sidst syd ned mod mål. Her venter en teknisk kompliceret finale med en del sving lige efter 3 km-mærket, men på de sidst knap 2 km er der bare et enkelt sving lige inden den røde flamme. De sidste 3 km er stort set flade, men den sidste kilometer stiger let med 0,8% i snit.

 

Løbet byder på i alt 1711 højdemeter.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Ruten er helt uforandret i forhold til sidste år, og i forhold til 2018 og 2019 er kun den første tur rundt i bakkerne let justeret.

 

 

 

 

 Livestream Cholet Pays de la Loire og Volta a Catalunya til halv pris

 

Vejret

Det er ofte vejret, der afgør, hvor selektivt Cholet-Pays de Loire bliver, men i år er der lagt op til en fin dag. Ganske vist vil der kun være få solstrejf, men temperaturen vil være 15 grader, og der vil bare være en let vind (9-11 km/t) fra syd. Det giver hovedsageligt forskellige former for sidevind på turen rundt i bakkerne. På rundstrækningen vil der være medvind på bakken og derefter skiftevis side- og modvind. Ved den røde flamme drejer man fra sidevind ind i modvind.

 

Favoritterne

På mange måder minder Cholet-Pays de Loire om lørdagens Classic Loire Atlantique, men det er dog betydeligt nemmere. Først og fremmest er der færre højdemeter på programmet, men derudover kommer stigningerne også længere fra mål. Ganske vist er der en mindre bakke på selve rundstrækningen, men grundlæggende er der tale om en betydeligt fladere finale end i lørdagens løb.

 

Det afspejles da også i historien, der viser en klar tendens til, at løbet afgøres i en massespurt. Det er sket i de seneste fire udgaver, og som regel er det kun vejret eller en mangel på topsprintere, der kan forhindre et sådant udkomme.

 

I år er vejret i hvert fald med sprinterne. Det bliver stort set vindstille, og derfor er det taktik, der skal forhindre en spurt. Det ligner heller ikke en total umulighed. Sprinterfeltet er slet ikke på niveau med det, vi har set de seneste år, særligt ikke sidste, hvor både Elia Viviani og Nacer Bouhanni var til start. Denne gang er det mest sekundære sprintere, og det åbner døren for, at holdene har mindre lyst til at satse 100% på en spurt. I Coupe de France-løb ser man igen og igen, at der kører et tidligt udbrud med deltagelse fra alle de vigtige hold, og når det sker, bliver de sjældent hentet igen.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

På den baggrund tør jeg ikke udelukke en udbrudssejr, men jeg tror, at vi får vores spurt. I forhold til dagens løb har blandt andre Cofidis, Total og B&B hentet en sprinter ind, og det øger sandsynligheden for, at der altid vil være folk til at jagte. På bakken er der også åbent for sene angreb, og det vil undre, hvis ikke vi får angreb fra folk som Valentin Madouas, Victor Lafay, Axel Zingle og Anthony Perez, men selvom de har masser af punch, viser historien, at det er praktisk talt umuligt at køre væk. Det er dog med til at gøre løbet hårdt, og det plejer ikke at være et fuldt felt, der spurter. Historien viser dog også, at de fleste sprintere kommer med hjem.

 

Selve spurten er lidt svær at læse. Der er en del sving med 3 km igen, men derefter bliver det mere enkelt med en opløbsstrækning på næsten 2000 m. Det betyder, at der er tid til at rykke frem igen, hvis man har tabt lidt positioner, og da opløbsstrækningen også er relativt, er det en fornuftige afslutning for de hurtige sprintere, der ikke nødvendigvis er så afhængige af et tog. Derudover er opløbsstrækningen let stigende, men det er i en grad, hvor det kun vil spille en begrænset rolle.

 

Sprinterfeltet er som sagt slet ikke stærkt, og det er et meget jævnbyrdigt felt. Derfor er det heller ikke med den helt store overbevisning, at jeg peger på Bram Welten. Det er bare svært at glemme det flotte lead-out Fabian Lienhard og Lewis Askey lavede i Nokere forleden. I dette felt ligner det et tog i særklasse, og finalen er kringlet nok til, at det vil være en betydelig fordel. Welten har altid været hurtig, som han viste med sejren i Vendee sidste år, men hans positionering har haltet. Det kan toget forhåbentligt løse, og derfor er han min favorit. Til et udbrud eller angreb på bakken har FDJ nogle af de bedste i Valentin Madouas, Askey og Lienhard, der også alle kan gøre det færdigt til sidst.

 

Det er også en stor chance for B&B til at få en vigtig sejr. Pierre Barbier blev allerede nr. 3 sidste år, og han kommer til løbet med form. Således blev han nr. 8 i Nokere, hvor bakken ellers ikke var til hans fordel, samt nr. 4 på brostenene i Denain. Hans tog er svært, men han plejer at være en ørn i positionskampen. Hans fart rækker til at vinde i dette felt. Til udbrud eller angreb på bakken har holdet Thibault Ferasse, Jonathan Hivert og Eliot Lietaer, der også alle kan gøre det færdigt.

 

Marc Sarreau vandt løbet dengang, hvor han vandt det ene franske løb efter det andet. Det gør han bestemt ikke længere, og vi så senest i Denain, at farten ikke er som i gamle dage. Han blev dog nr. 5 lige bag Barbier, og i dette felt bør han kunne vinde. Hans positionering er altid et problem, men her har han god hjælp af Clement Venturini, og det kan måske endelig bringe ham frem. Venturini kan måske også finde på at køre sig egen spurt, men han er ikke skabt til flade finaler, selvom han er god i positionskampen. Til udbrud og angreb på bakkerne er Venturini og den igen i dag så lovende Paul Lapeira gode bud.

 

Cofidis henter Piet Allegaert ind til dette løb. Han er ikke klassisk sprinter, men i dette felt er han utvivlsomt en af de hurtigere. Desværre er hans hold svagt, men Anthony Perez og Axel Zingle bør kunne hjælpe. Vigtigst af alt plejer Allegaert dog også selv at være god i positionskampen. Holdet har dog også fremragende muligheder for at vinde med offensiv kørsel, hvor Perez, Zingle og Victor Lafay ligner nogle af de bedste kandidater.

 

Auber har en meget spændende kandidat i Jason Tesson, der jo slog Elia Viviani, da han vandt i Poitou-Charentes. Siden har han ikke nået helt samme højder, men han har vist, at han har farten, når han sidder rigtigt. Hos dem plejer Romain Cardis også at køre sin egen spurt, men hans form er usikker, da det er hans første løb siden et styrt i Besseges. Til et aggressivt løb ligner Anthony Maldonado er godt bud, da han også er hurtig.

 

Arkea kommer uden deres sprintere, og de vil formentlig spurte med Matis Louvel samt måske Alan Riou , der begge var med fremme i dag. Særligt Louvel har vist en vis fart, som han også gjorde i dag, men i dette felt får de svært ved at vinde. Heldigvis er de begge også fode kandidater i et offensivt løb, hvor holdet også kan satse på halvhurtige Simon Guglielmi.

 

Roubaix kommer med Thomas Boudat, der jo tidligere har været god i spurter på dette niveau. Han har dog ikke vist meget de seneste år, og han har altid lidt under sin positionering. Her har han dog et fint tog med Evaldas Siskevicius, Samuel Leroux, Jeremy Leveau og Norman Vahtra, men alligevel frygter jeg, at han sidder for langt tilbage. Leroux og Leveau kan være kandidater til et aggressivt løb.

 

Læs også
Starttider: Enkeltstart i Romandiet Rundt 2024

 

Total henter Lorrenzo Manzin ind til dette løb. Han imponerede stort i Provence, men synes igen at være faldet ned i det hul, hvor han længe har opholdt sig. Senest blev han blot nr. 14 i Koksijde, og han lider under både et svagt hold og ringe positionering. Provence viste dog, at vi ikke kan opgive ham helt. Det er svært at tro, at de har en rytter, der kan gøre det færdigt i et offensivt løb.

 

Hos Sport Vlaanderen vil man formentlig prøve med Vito Braet, men han har stadig til gode at bevise sig selv i en spurt som professionel og var heller ikke alt for stabil som U23. Frankrig har den spændende Hugo Page, men på et ungt landshold mangler han nok støtten, når han heller ikke er klassisk sprinter.  Kern Pharma skal prøve med Alex Jaime, der mangler fart. Nantes har Emmanuel Morin, men han mangler formentlig både fart og støtte, mens Nice måske vil prøve med Tristan Delacroix eller Jonathan Couanon. Swiss Racing Academy har Robin Froidevaux, der vandt en massespurt i Kroatien i sidste uge, mens Java måske vil spurte med Xavier Canellas og EvoPro med Rhys Britton

 

***** Bram Welten

**** Pierre Barbier, Marc Sarreau

*** Piet Allegaert, Jason Tesson, Matis Louvel, Thomas Boudat, Lorrenzo Manzin

** Huge Page, Clement Venturini, Romain Cardis, Alan Riou, Valentin Madouas, Axel Zingle, Lewis Askey, Vito Braet

* Emmanuel Morin, Robin Froidevaux, Alex Jaime, Fabian Lienhard, Thibault Ferasse, Jonathan Hivert, Eliot Lietaer, Paul Lapeira, Anthony Perez, Victor Lafay, Anthony Maldonado, Simon Guglielmi, Samuel Leroux, Jeremy Leveau, Tristan Delacroix, Jonathan Couanon, Xavier Canellas, Rhys Britton            

 

Danskerne

Der er desværre ikke dansk deltagelse i årets løb.

 

Tidligere udgaver af løbet

Du kan gense Elia Vivianis sejr fra 2021.

 

 Livestream Cholet Pays de la Loire og Volta a Catalunya til halv pris

Bram Welten
Pierre Barbier, Marc Sarreau
Piet Allegaert, Jason Tesson, Matis Louvel, Thomas Boudat, Lorrenzo Manzin
Huge Page, Clement Venturini, Romain Cardis, Alan Riou, Valentin Madouas, Axel Zingle, Lewis Askey, Vito Braet
Emmanuel Morin, Robin Froidevaux, Alex Jaime, Fabian Lienhard, Thibault Ferasse, Jonathan Hivert, Eliot Lietaer, Paul Lapeira, Anthony Perez, Victor Lafay, Anthony Maldonado, Simon Guglielmi, Samuel Leroux, Jeremy Leveau, Tristan Delacroix, Jonathan Couanon, Xavier Canellas, Rhys Britton
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Cholet Pays De Loire
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?