Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Route Adélie de Vitré

Optakt: Route Adélie de Vitré

01. april 2022 15:39Foto: A.S.O./Gautier Demouveaux

Mens det meste af cykelverdenen har øjnene rettet mod Belgien, fortsætter Coupe de France-løbsserien fredag med Route Adelié Vitré, hvor mange af de bedste franske ryttere vil slås om vigtige point i deres jagt på den samlede sejr. Det aggressive løb, der afvikles på en kuperet rute, er blevet vundet af både stærke sprintere og puncheurs, og det er igen disse ryttertyper, der ventes at dominere i 2022-udgaven.

 Livestream Flandern Rundt, Volta Limburg Classic og GP Miguel Indurain uden afbrydelser

 Sæt dit managerhold til Baskerlandet Rundt 

 

Løbets rolle og historie

På denne tid af året handler det næsten udelukkende om brosten og belgiske hellingen, men mens de belgiske ryttere og verdensstjernerne har fokus på Flandern Rundt, er denne tid lige så vigtig for mange af de franske ryttere af helt andre årsager. Løbsserien Coupe de France får måske ikke så meget opmærksomhed uden for hjemlandet, men for de lokale ryttere er det et stort mål at gøre det godt i de løb, der er en del af den prestigiøse kalender.

 

Efter den tidlige start i januar ved GP Marseillaise og derefter en meget travl periode med GP de Denain, Classic Loire Atlantique, Cholet Pays de la Loire og La Roue Touangelle på kun halvanden uge, fortsætter serien med den første af de to runder i april. Fredag gælder det Route Adelié Vitré, inden rytterne allerede tirsdag d. 12. april skal i sadlen igen til Paris-Camembert.

 

Route Adelié Vitré er et relativt nyt løb, der første gang blev afviklet som Tour l’Armorique i 1996. Siden det nuværende UCI-system blev indført i 2005, har det været et 1.1-løb på kalenderen, og det bliver altid holdt først i april eller sidst i marts. I 2008 besluttede arrangørerne at trække løbet ud af Coupe de France-serien, men siden 2012 har det haft sin faste plads på den fine kalender.

 

Route Adelié Vitré afvikles altid fredagen før Flandern Rundt, men var tidligere ret isoleret som endagsløb på den franske kalender. I de seneste år har man dog afviklet La Roue Tourangelle om søndagen og dermed haft de to Coupe de France-runder på tre dage, men det ændres der på i år, hvor sidstnævnte blev afviklet sidste søndag. Alligevel kan løbet i Vitré betragtes som i rosinen i pølseenden i en travl periode med hele fem Coupe de France-løb på kun godt to uger.

 

Route Adelié Vtrré er typisk blevet afgjort i reducerede massespurter på den stigende opløbsstrækning eller ved et angreb. Siden 2010 har Cyril Gautier taget en solosejr, Renaud Dion, Laurent Pichon og Silvan Dillier har vundet i spurter i små udbrud, Roberto Ferrari og Alessandro Malaguti har haft succes ved at angribe fra små grupper tæt på mål, og Bryan Coquard, Romain Feillu, Marc Sarreau og Arvid de Kleijn har vundet reducerede massespurter. I 2015 og 2016 kontrollerede Direct Energie løbene benhårdt, og derfor har usædvanligt store felter spurtet om sejren, begge gange med Bryan Coquard som sejrherre.

 

Sidste år, hvor løbet grunden coronasituationen blev afviklet på en regnvejrsdag i efteråret, var det også de stærke sprintere, der kom til fadet. Efter en hård dag i det dårlige vejr endte det nok engang i en reduceret massespurt, og her tog Rally-mandskabet en stor sejr, da Arvid de Kleijn var hurtigst foran Emmanuel Morin og Jason Tesson. De Kleijn vender grundet helbredsproblemer desværre ikke tilbage for at forsvare titlen i år, og da Tesson er syg, vil Morin være eneste genganger fra sidste års podium.

 

Ruten

Som de fleste Coupe de France-løb er Route Adelié Vitré et rundstrækningsløb, der benytter to forskellige rundstrækninger og en rute, der er præcise den samme, som er blevet benyttet de seneste mange år.

 

I alt skal der tilbagelægges de sædvanlige 197,8 km med start og mål i den bretonske by Vitré, og ruten kan inddeles i to dele. Efter starten i Vitré tilbagelægger rytterne først seks omgange på en 21,1 km lang rundstrækning i området nord for byen. Den indeholder tidligt stigningen Cote de la Cheneliere (800 m, 5,3%) efter 3,8 km, mens Cote de Perouse (700 m, 5,3%) kommer bare 3,7 km fra mål, hvor opløbsstrækningen er stigende. Der er imidlertid stort set intet fladt i det konstant rullende terræn, men ruten er ikke teknisk kompliceret før i finalen.

 

Den sidste del af løbet består af otte omgange på en mindre 8,9 km lang rundstrækning, der igen inkluderer Cote de la Chesneliere efter 3,8 km. Herfra er terrænet igen småkuperet, indtil rytterne rammer bunden af den 300 m lange opløbsstrækning, der stiger. Det er en teknisk finale med 3 sving mellem 3 og 2 km-mærkerne, og derefter er der yderligere tre sving på den sidste kilometer, inden man når frem til det korte opløb.

 

Løbet byder på i alt 2489 højdemeter.

 

 

 

 

 Livestream Flandern Rundt, Volta Limburg Classic og GP Miguel Indurain uden afbrydelser

 Sæt dit managerhold til Baskerlandet Rundt 

 

Vejret

Bretagne kan ofte byde på dårligt vejr, og denne gang viser den cykelgale region sig fra sin mere ubehagelige side. Fredagen vil ellers starte med fuld sol, men om eftermiddagen vil det hovedsageligt være skyet med kun lidt sol og en bygerisiko på ca. 35%. Med en temperatur på bare 7 grader vil det være en kold fornøjelse, og det bliver kun endnu værre af den meget kraftige vind (36-37 km/t), der vil blæse fra nord. Det giver på den store rundstrækning enten sidemodvind eller medvind, mens der på den lille rundstrækning først vil være sidemodvind, siden sidevind over et kort stykke, der efterfølges af et sidemedvindsstykke, inden man hovedsageligt får medvind over de sidste 2,1 km, indtil man får sidevind på den korte opløbsstrækning.

 

Favoritterne

Som sagt har Route Adelié Vitré været vundet af både sprintere og aggressive ryttere, der har kunnet gøre en forskel på den kuperede rute. Rundstrækningerne er bestemt ikke nemme at kontrollere, og der er ikke meget fladt terræn. Løbet er dog ikke specielt vanskeligt, og det er som regel ikke umuligt for et stærkt hold at kontrollere tingene og samle det til en spurt.

 

Inden 2017- og 2018- udgaverne blev de tre foregående løb alle afgjort i reducerede massespurter, og sådan har det været igen i de to seneste udgaver. Det synes således tydeligt, at sprinterne har fået overtaget. Meget afhænger dog af vejret, der kan bidrage til at gøre løbet hårdt. I det lys er det ret interessant, at fredagen bliver så uhyre blæsende, som det er tilfældet.

 

Jeg er dog ikke stensikker på, at vinden vil bidrage til at gøre det hårdt. På den store rundstrækning synes der kun at være sidemodvind eller medvind. Det farlige punkt kommer på det korte stykke med side- og sidemedvind på den lille rundstrækning, hvor den potentielt kan splitte, men er det nok. Den kraftige modvind, som vil dominere det meste af ruten kan meget vel i stedet betyde, at det bliver lettere for sprinterne at kontrollere.

 

Jeg udelukker ikke, at vinden alligevel kan skabe et mere selektivt løb, men jeg hælder til, at modvinden vil gøre det muligt at kontrollere. Det skyldes også, at næsten alle hold har en interesse i en spurt. FDJ satser hele butikken på Arnaud Demare, og selvom Cofidis har flere optioner, vil jeg tro, at plan A er en spurt med Bryan Coquard, dog efter et hårdt løb. Det samme gælder for Ag2r med Marc Sarreau, der med sejren i Cholet pludselig fører Coupe de France. Løbets historik viser, at løbet kan blive så hårdt, at et udbrud kører hjem, og vinden gør det bestemt muligt. Jeg tror dog mest på en spuetafgørelse.

 

Selve finalen er karakteriseret ved de tekniske udfordringer og det stigende opløb. Det betyder, at det er en god finale for ryttere, der excellerer i stigende spurter, og som har et godt hold til at holde sig fremme i den vanskelige afslutning.

 

Det er svært ikke at pege på Arnaud Demare. Franskmanden beviste i Gent-Wevelgem, at han er i uhyggeligt god form lige nu, og derfor er en kuperet rute med mange bakker kun perfekt for ham. En stigende spurt er også hans speciale, som han senest viste med sin uhyre flotte spurt på 3. etape i Tirreno-Adriatico, og på papiret er han løbets hurtigste. Han kommer også med sit supertog med Ramon Sinkeldam og Jacopo Guarnieri, der til lejligheden er blevet styrket med Bram Welten. Min bekymring er, om løbet kan blive så hårdt, at han mister sine vigtige folk, for så kan han komme til kort i den tekniske finale. Sker det ikke, er han hurtigst og med det bedste tog, og det gør ham til den naturlige favorit.

 

Hans værste rival er utvivlsomt Bryan Coquard. Efter det skuffende Sanremo rejste han sig med et stærkt løb onsdag i Waregem, hvor han var med i Pogacar-gruppen, og det bekræfter blot hans høje niveau i år. Et hårdt løb med bakker er perfekt for ham, og han har holdet til også at gøre det hårdt. I en stigende spurt har han også en reel chance for at slå Demare, hvis han spurter, som vi så på 2. etape i Provence. Min bekymring er positioneringen i en teknisk finale, da hans hold ikke kan matche FDJ. Holdet har også gode optioner til et hårdt løb med udbrud. Anthony Perez viste storform og hurtighed med sejren i Loire Atlantique, og også Axel Zingle er skabt til at vinde fra et udbrud i dette terræn. Det kan også lade sig gøe for Benjamin Thomas, der dog nok skal alene hjem.

 

Dan McLay får en sjælden chance for Arkea. Sidst han fik en sådan, viste han i Saudi Tour, at han har genfundet sin gamle fart, og han synes på ren fart på flad vej at være største trussel mod Demare. Desværre er toget ikke stærkt, og vi ved, at han har det svært i positionskampen. En stigende spurt er heller ikke ideel, og ruten kan være for hård, da han vender tilbage efter sygdom. Alligevel må han regnes som en af de meget få, der kan slå Coquard på ren fart. Holdet ha også en fremragende kandidat til et hårdt løb i form af den lovende og hurtige Kevin Vauquelin samt måske også formstærke Laurent Pichon og Donavan Grondin.

 

Ag2r kommer med Marc Sarreau, der endelig fik sin længe ventede sejr i Cholet. Siden blev han syg i sidste weekends løb, men han skulle være klar igen. Det stigende opløb er ikke ideelt, men han har vundet her tidligere, og det er bestemt en rute, han kan klare, også selvom han slet ikke er så god som dengang. Den tekniske finale er en klar ulempe, men med et tog med Dorian Godon og Clement Venturini har han et af de stærkeste hold. Til et hårdt løb er både Godon og Venturini, der to gange har været på podiet i løbet, nogle af de bedste kandidater, og her kan Lilian Calmejane også være med. Venturini er også et godt alternativ til en spurt, som passer ham helt perfekt, hvis Sarreau falder fra.

 

Intermarché kommer med Gerben Thijssen, der er på vej tilbage igen efter sit svære 2021. Han har kørt nogle fornuftige spurter, men har kæmpe meget med sin positionering. Løbet her kan også ende med at være for hårdt, ligesom det stigende opløb ikke passer ham. Til gengæld ligner toget med Quinten Hermans, Hugo Page, Tom Devriendt og Boy van Poppel et af de allerstærkeste, og i denne tekniske finale kan det give sejren. Til et hårdt løb har holdet den uhyre lovende Hugo Page, der viste sin klasse i Loire Atlantique, samt Quinten Hermans, der skal vise sin ardennerform efter en højdetræningslejr.

 

B&B har et ganske svagt hold, men de har en god sprinterkandidat i Pierre Barbier. Franskmanden har vist god form og holdbarhed i år, men han har skuffet mig på sin fart. Et stigende opløb er ikke ideelt, men i positionskampen er han god. Desværre er holdet for svagt til at give ham megen støtte, og så bliver det nok for vanskeligt med den form, han har vist i år.

 

Total kommer med den meget lovende Sandy Dujardin samt Lorrenzo Manzin . Normalt er sidstnævnte holdets sprinter, men i søndags var det Dujardin, der endte på podiet. Formentlig vil de spurte med Manzin, men et bytte af rollerne er ikke utænkeligt. Manzin har ikke haft fordums fart, og jeg tror faktisk, at Dujardin er et bedre bud, da det stigende opløb passer ham. Med Julien Simon ved deres side har de også et af de bedste hold til den kringlede finale. Til et hårdt løb er Dujardin et endnu bedre bud end i en spurt, og her er Simon samt Valentin Ferron også optioner.

 

Burgos kommer med en spændende duo i Mihkel Raim og Manuel Penalver, der begge byrde kunne begå sig i dette felt. Raim skuffede dog meget i Alentejo, og derfor vil jeg tro, at Penalver står med den bedste chance. Desværre er han svag i tekniske finaler og i stigende opløb, men toget ligner et af de bedste. Farten burde føre ham langt.

 

Euskaltel kommer med både Juan Jose Lobato og Mikel Aristi. Den tekniske finale er en katastrofe for dem begge, men det stigende opløb passer dem perfekt, særligt Lobato. Jeg vil tro, at de kommer til kort i positionskampen, men Lobato viste med sejren i en stigende spurt i Alentejo, at han bestemt ikke skal afskrives i dette felt.

 

Endelig vil jeg fremhæve Emmanuel Morin og Thomas Boudat. Begge har oplevet en lille renæssance på det sidste. Morin blev en lovende nr. 2 i Cholet, men det var også i et svagt felt, ligesom det var tilfældet, da han sidste år blev nr. 2 i dette løb. Han havde det sværere i søndags, og det vil han formentlig også have i dette felt. Boudat blev nr. 4 i søndags og synes at være lidt på vej tilbage. Det stigende opløb passer ham, men jeg tror, at han får det svært i positionskampen, som altid er hans svaghed. Hans holdkammerat Emiel Vermeulen synes helt uden form.

 

Jeg tror ikke rigtigt på de øvrige hold. Human Powered Health har ganske vist lige vundet et mindre belgisk løb med Pier-André Coté, der må ventes at være holdets sprinter med Colin Joyce som alternativ, men jeg tror ikke, at de kan vinde i dette felt, og i et hårdt løb kommer de formentlig til kort. Bingoal har Attilio Viviani og Karl Patrick Lauk, men sidstnævnte får det formentlig for hårdt, og førstnævnte er først netop kommet i gang efter sin sene kontrakt. Uno-X skal satse på en spurt med Erlend Blikra, der dog så meget formsvag ud i søndags, samt måske Syver Wærsted, mens de har Morten Hulgaard til et udbrud i et hårdt løb, og hos Drone Hopper synes Eduard Grosu stadig en skygge af sig selv, mens Filippo Tagliani næppe vinder uden den store støtte. Hos Auber synes Romain Cardis ikke i form efter sin skadespause, og hos Nice vinder Jonathan Couanon eller Tristan Delacroix ikke i dette felt.

 

 Livestream Flandern Rundt, Volta Limburg Classic og GP Miguel Indurain uden afbrydelser

 Sæt dit managerhold til Baskerlandet Rundt 

Arnaud Demare
Bryan Coquard, Dan McLay
Marc Sarreau, Anthony Perez, Dorian Godon, Clement Venturini, Gerben Thijssen
Sandy Dujardin, Axel Zingle, Quinten Hermans, Hugo Page, Benjamin Thomas, Pierre Barbier, Manuel Penalver, Mihkel Raim, Juan Jose Lobato, Lorrenzo Manzin, Thomas Boudat, Emmanuel Morin, Julien Simon
Mikel Aristi, Eduard Grosu, Kevin Vauquelin, Lilian Calmejane, Attilio Viviani, Romain Cardis, Colin Joyce, Filippo Tagliani, Karl Patrick Lauk, Erlend Blikra, Pier-André Coté, Tom Devriendt, Boy van Poppel, Laurent Pichon, Donavan Grondin, Valentin Ferron, Morten Hulgaard, Emiel Vermeulen, Tristan Delacroix, Jonathan Couanon, Syver Wærsted
DEL
INFO
Route Adélie de Vitré
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Binche - Chimay - Binche(1.1) 04/10

Tour de Taiwan(2.1) 02/10-06/10

Tour of Iran (Azarbaijan)(2.1) 29/09-03/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 04/10

Paris - Bourges(1.1) 06/10

Tour de Romandie(2.WWT) 07/10-09/10

Il Lombardia(1.UWT) 08/10

La Philippe Gilbert juniors(2.1) 08/10-09/10

Memorial Rik Van Steenbergen(1.1) 09/10

Giro del Veneto(1.1) 12/10

Tour of Chongming Island(2.WWT) 13/10-15/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 13/10-18/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Alpha Vinyl

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange Jayco

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger