Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 1. etape af Baloise Belgium Tour

Lynoptakt: 1. etape af Baloise Belgium Tour

14. juni 2023 14:42Foto: Sirotti

I denne uge køres det fem dage lange Baloise Belgium Tour, der typisk er stedet, hvor supersprinterne tester Tour-formen, og hvor klassikerrytterne og tempospecialister kører om den samlede sejr på en rute med en enkeltstart, to små klassikere og to flade etaper. Med hele fire etapeløb tillader tiden ikke store etapeoptakter, men hver dag bringes en kortere lynoptakt til den kommende dags etape.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM BALOISE BELGIUM TOUR OG TOUR DE SUISSE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Bemærk: Grundet tidspres i denne meget travle uge med hele fire store etapeløb bliver der i denne lynoptakt ikke plads til den klassiske detaljerede beskrivelse af ruten. Det bliver i stedet bare en overordnet skitse koblet med kort og profiler.

 

I årevis har det været helt fast, at løbet er blevet indledt med sprinteretapen til Knokke-Heist, men det gør det ikke længere. Tværtimod er det nu blevet kutymen, at man lægger hårdt ud med brostenetapen, men den er altså i år en ganske let sag. Over de 162,8 km er der 988 højdemeter, og etapen består af to omgange på to rundstrækninger. Den lange af disse er 47,1 km lang og byder på Houwaartberg (300 m, 8,1%), Roeselberg (500 m, 3,6%), den brostensbelagte Kerkstraat (700 m, 3,8%) og Wijndries (900 m 3,7%), mens den korte er 36,4 km lang og byder kun på Kerkstraat og Wijndries med hhv. 16,2 km og 12,2 km igen. Den Gyldne Kilometer indledes med 8,8 km igen, og derefter venter en flad og enkel finale, hvor en lang, lige vej afbrydes af to sving med hhv. 2400 m og 2200 m igen.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

 

 

 

 

STREAM BALOISE BELGIUM TOUR OG TOUR DE SUISSE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Det bliver ren højsommer i denne uge. Løbet starter med en skyfri onsdag med temperaturer på 25-26 grader. Der vil være en let til jævn vind (15-16 km/t) fra nordøst. Det giver på den sidste rundstrækning først med- og sidemedvind, men fra bunden af den første af de to stigninger vil der være mod- og sidemodvind, indtil man får sidemedvind over de sidste 2,2 km.

 

Favoritterne

I de seneste tre udgaver har brostensetapen været ganske underholdende, men det bliver den næppe i år. De to bakker er ganske lette og kan ikke skabe megen drama. Det ligner desværre en relativt kontrolleret sprinteretape, hvor vinden heller ikke vil skabe andet end lidt nervøsitet.

 

Alligevel kan vi godt se lidt action. Det vil næsten undre mig, hvis ikke Mathieu van der Poel tester benene på stigningerne på sidste omgang. Med ham skal man aldrig udelukke noget, og helt afvises kan det ikke, at han alene eller sammen med en mand eller to kan køre hjem. Det burde dog være umuligt. Vi så i lørdags, at han ikke var helt 100%, og selv den bedste Van der Poel ville få svært ved at køre hjem alene eller sammen med et par mand, når står en pæn modvind stort set hele vejen. Men man er nødt til at åbne døren for, at det kan ske. Skulle han få selskab, kunne Thibau Nys være manden, der kan ledsage ham og måske slå ham på stregen.

 

Jeg vil tro, at vi får et klassisk forløb, hvor Alpecin, Lotto, DSM og Soudal kontrollerer, og måske vil Intermarché endda også hjælpe lidt til. Det bør være rigeligt til at skabe samling, inden Van der Poel eller andre måske vil teste benene til sidst. Det bør dog som sagt ikke forhindre, at vi får en spurt i et formentlig næsten intakt felt. Selve spurten er helt enkel med et 2,2 km langt opløb med medvind, hvor farten virkelig kan tale. Position bør derfor ikke være altafgørende, men den bliver alligevel altid betydningsfuld i et felt med så mange meget stærke sprintere, hvor det i positionskampen let bliver kaotisk.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Sprinterfeltet er igen i år skræmmende stærkt, da det tæller mange af Tourens bedste rene sprintere, men det er svært ikke at have Jasper Philipsen som endda klar favorit. Han bekræftede med sin suveræne sejr i søndags, at han lige nu er betydeligt hurtigere end både Fabio Jakobsen og Caleb Ewan. Samtidig har han et tog, der tæller Dries De Bondt, Jonas Rickaert, Ramon Sinkeldam og ikke mindst Van der Poel, der kørte nogle helt fabelagtige lead-outs i Tirreno. Tør han gøre det igen her så tæt på Touren - og det gør han vel, når han gjorde det lige inden Sanremo - har de formentlig det bedste tog. Selv uden Van der Poel sidder Philipsen dog altid rigtigt, og med den nuværende fart er han så svær at slå, at han må være ret klar favorit.

 

Jeg peger på Caleb Ewan som nr. 2. Med sejren over Tim Merlier i Van Merksteijn Fences Classic fik han virkelig bevist, at han har genfundet sin fart. Det gjorde han igen ved at slå Jakobsen i søndags, men han blev slået klart af Philipsen. Skal han vinde, skal han vinde positionskampen, hvad der er svært mod positioneringsstærke Philipsen, men toget med Jarrad Drizners, Florian Vermeersch, Jacopo Guarnieri og Jasper De Buyst er det vel nok næststærkeste - og stærkeste hvis Van der Poel ikke blander sig. Det kan være vejen til sejr.

 

Fabio Jakobsen er svær at læse. Han kørte en spurt i Ungarn, hvor han så skræmmende ud, men i søndags var han den lille af de tre i et opgør på ren fart. Spurten i Ungarn vidner om, at han på sine gode dage stadig er meget hurtig, men hans positionering halter stadig. Toget med Jannik Steimle, Yves Lampaert, Casper Pedersen og Michael Mørkøv har potentiale til at køre ham hjem fra spids, men det har ikke rigtigt fungeret i år. Han er den mest usikre af sprinterne, men heldigvis hjælpes han af et enkelt opløb. Spurter han som i Ungarn, er han stadig hurtig nok, hvis Philipsen fanges.

 

Den fjerde mand, der har farten, er Sam Welsford. Han har vist sin tårnhøje fart tidligere i år, hvor han slog Jakobsen, men hans positionering halter. Det så vi senest i ZLM Tour, hvor det aldrig lykkedes. Her har han samme tog til rådighed med Tobias Lund erstattet af Casper van Uden, og det er med John Degenkolb, Alex Edmondson, Niklas Märkl og Nils Eekhoff på papiret godt. Det fungerede bare ikke i de tekniske finaler i Holland, men her er finalen enkel. Sidder han rigtigt, har han farten.

 

Den sidste, der har farten, er Gerben Thijssen. Det har han vist flere gange, men hans positionering er svag og det samme er toget, der tæller Hugo Page og Boy van Poppel. Finalen er enkel, men han skal have held for at vinde.

 

Spændende bliver det også med kometen Thibau Nys, men selvom han i Emils Liepins og ikke mindst Jasper Stuyven har en sublim lead-out man, der kan gøre Van der Poel og Mørkøv rangen stridig, er han næppe helt hurtig ok i en flad spurt som denne. Vi så i søndags, at Uno-X har et skræmmende tog med Rasmus Tiller, Stian Fredheim og ikke mindst Søren Wærenskjold, men selvom han sættes op fra spids, vinder Alexander Kristoff ikke mod de bedste her. Vi har også set, at Matteo Malucelli senest i Holland gjorde det fremragende med sin positionering, men selvom han er hurtig, slår han ikke de bedste i dette felt. Hos Astana vil man spurte med enten Cees Bol eller Gleb Syritsa, men de mangler farten til at vinde. Andre, der kan ventes at blande sig, er Timothy Dupont, Tom Van Asbroeck, Vito Braet, Rory Townsend, Attilio Viviani, Samuel Zambelli, Giovanni Lonardi, Scott McGill, Andrea Peron, Matyas Kopecky, Ryan Kamp, Emiel Vermeulen, Gil D’Heygere, Joris Nieuwenhuis og Daan van Sintmaartensdijk.

 

Feltet.dks vinderbud: Jasper Philipsen

Øvrige vinderkandidater: Caleb Ewan, Fabio Jakobsen

Outsidere: Sam Welsford, Gerben Thijssen, Thibau Nys, Mathieu van der Poel

Jokers: Alexander Kristoff, Matteo Malucelli, Cees Bol, Gleb Syritsa, Timothy Dupont, Giovanni Lonardi, Tom Van Asbroeck, Vito Braet, Attilio Viviani, Scott McGill

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Caleb Ewans sejr fra 2021 i samme opløb.

 

STREAM BALOISE BELGIUM TOUR OG TOUR DE SUISSE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Jasper Philipsen
Caleb Ewan, Fabio Jakobsen
Sam Welsford, Gerben Thijssen, Thibau Nys, Mathieu van der Poel
Alexander Kristoff, Matteo Malucelli, Cees Bol, Gleb Syritsa, Timothy Dupont, Giovanni Lonardi, Tom Van Asbroeck, Vito Braet, Attilio Viviani, Scott McGill
Rory Townsend, Samuel Zambelli, Andrea Peron, Daan van Sintmaartensdijk, Matyas Kopecky, Ryan Kamp, Emiel Vermeulen, Gil D’Heygere, Joris Nieuwenhuis, Jasper Stuyven, Søren Wærenskjold, Jasper De Buyst, Michael Mørkøv, Jonas Rickaert, Boy van Poppel, Florian Vermeersch, Nils Eekhoff, Kenneth Van Rooy, Vincenzo Albanese, Matthew Gibson, Stian Fredheim
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?