Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 1. etape af Region Pays de la Loire Tour

Lynoptakt: 1. etape af Region Pays de la Loire Tour

04. april 2023 15:37Foto: Sirotti

I denne uge køres det sprintervenlige Region Pays de la Loire Tour, der igen i år har en ganske fin startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM ITZULIA BASQUE COUNTRY OG SCHELDERPRIJS UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

 

Ruten

Sidste år åbnede løbet ganske usædvanligt med sin hårdeste etape, men det gør den bestemt ikke i år. Beslutningen om at udvide det geografiske område betyder nemlig, at man som noget nyt også skal helt ud til den franske vestkyst, og derfor åbnes løbet med en stort set pandekageflad tur ned langs vandet. Det betyder imidlertid ikke, at det bliver enkelt, for sidevind kan naturligvis i et sådant område altid skabe det store drama, men hvis ikke det sker, kan sprinterne efter alt at dømme se frem til deres første af mange muligheder allerede fra start.

 

I alt skal der tilbagelægges 162,1 km, der fører feltet fra Saint-Nazaire til Saint-Gilles-Croix-de-Vie. Begge byer er kystbyer ved den franske vestkyst, og man lægger ud med at køre igennem fladt terræn mod sydøst væk fra vandet frem til den ganske lille kategori 3-stigning D97 (800 m, 3,9%), der har top efter 12,4 km. Derfra snor man sig mod syd, sydøst og sydvest igennem fladlandet, indtil man er tilbage ved kysten, hvor man snor sig mod sydvest igennem et marskområde, der i det flade terræn byder på dagens to første spurter efter hhv. 61,5 km og 69,8 km.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Efter turen gennem marsken zigzagger man sig mod syd ned til et større skovområde, som man kører tværs igennem mod øst, nordøst og sydøst, stadig i pandekagefladt terræn. Slutteligt går det nu ad helt lige veje mod sydvest og syd ind til målbyen, hvor man efter 131,2 km rammer den afsluttende rundstrækning og efter 134,6 km krydser stregen for første gang.

 

Etapen afsluttes nu med fem fulde omgange på de 5,5 km lange runde, der er næsten pandekageflad. Fra start kører man kortvarigt mod sydøst, inden det går mod nordøst og nord, idet man slutter med en ganske lille bakke, kategori 3-stigningen Rue Georges Clemenceau (200 m, 1,8%), hvor der er bjergspurt på første og anden omgang efter hhv. 137,5 km og 143,0 km. Kort efter vender man rundt for at køre mod syd, øst og sydøst tilbage til mål, hvor der er en sidste spurt ved starten på næstsidste omgang efter 151,1 km. Finalen byder på to sving hurtigt efter hinanden ved 2 km-mærket, et sving i en rundkørsel ved den røde flamme og slutteligt et blødt højresving i en rundkørsel med 400 m igen. Den sidste kilometer stiger med 0,1% i snit.

 

Etapen byder på i alt 352 højdemeter.

 

Saint-Gilles-Croix-de-Vie har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da det arabiske tempomirakel fortsatte

 

 

STREAM ITZULIA BASQUE COUNTRY OG SCHELDERPRIJS UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

 

Vejret

Det europæiske højtryksvejr vil give rytterne en flot og generelt stille uge, men der er én dag, der bliver en smule blæsende. Det er tirsdagen, der byder på en skyfri himmel og temperaturer ved starten på 11 grader og i mål på 14 grader. Vinden vil være jævn til frisk (15-20 km/t), men generelt aftagende, mens den drejer fra østnordøst til nordøst. Det giver en del sidevind i starten, men derefter sidemedvind hele vejen ned gennem marskområdet og herfra mod- og sidemodvind ind gennem skoven. Derefter venter et kort sidevindsområde, indtil man får medvind ned til rundstrækningen. Her vil der først være sidevind og derefter sidemodvind til kort efter stigningen. Slutteligt får man først sidemedvind med 2000 m igen, sidemodvind ved den røde flamme og slutteligt sidemedvind på den korte opløbsstrækning.

 

Favoritterne

Denne slags helt flade kystetaper har altid to mulige udfald. De kan ende i det store sidevindsdrama, eller de kan ende i en relativt kontrolleret massespurt. I denne uge har rytterne udsigt til prangende vejr, men der er én dag, hvor det bliver lidt halvblæsende, og det er netop til den potentielt mest følsomme, nemlig åbningsetapen.

 

De skal nemlig igennem det helt åbne marsklandskab ved kysten, og kan man tro lokale Kevin Ledanois, kan det blive farligt. Jeg er derfor også ret sikker på, at der venter en meget nervøs dag, men jeg tror ikke for alvor på varig splittelse. Starten ser farlig ud med en del sidevind, hvor den måske kan splitte, men der vil være næsten ren medvind ned gennem marsklandskabet. Det har karakter af sidemedvind, og derfor tør jeg intet udelukke, men med den trods alt begrænsede styrke og udsigt til et længere modvindsstykke efterfølgende, tror jeg, at eventuelle splittelser vil gå i sig selv.

 

Der kommer igen et sidevindsstykke kort inden rundstrækningen. Her er der igen basis for angreb, men til den tid vil vinden være aftaget så meget, at det også her er svært at tro på splittelse. Betingelserne er sådan, at sidevind er muligt, men jeg bliver overrasket, hvis vi får det helt store drama. Måske kan feltet blive barberet lidt ned undervejs, men det er svært at tro, at det ikke ender i en - måske reduceret - massespurt. Udbrud har før holdt hjem i dette løb med små hold, men det sker næppe i morgen, hvor nervøsiteten vil være nok til at bringe dem tilbage af sig selv.

 

Jeg regner altså med en spurt. Som de fleste dage i dette løb byder åbningen på en meget teknisk finale. Det er derfor en dag, hvor positionering betyder meget mere end fart, særligt med så kort en opløbsstrækning.

 

Da min optakt til hele løbet i vidt omfang var baseret på togenes styrke i tekniske finaler, bliver der en del gentagelser nedenfor.

 

Jeg vælger at gå med Arnaud Demare. Franskmanden har slet ikke fundet formen i år, som vi så, da han løb tør for kræfter i De Panne og var den eneste fra FDJ, der ikke overlevede første passage af Kemmelberg i Gent-Wevelgem, men dette er et rent sprinterløb, hvor det mest af alt handler om hans evner som sprinter. Han har fortsat til gode at vinde i år, men i dette felt må han regnes som værende hurtigst. Vigtigst af alt er det dog, at hans tog ligner det stærkeste. Han støttes af sine faste folk, Miles Scotson og Bram Welten, og derudover styrkes toget af unge Paul Penhoët, der vil være holdets plan B, og det ligner den i særklasse bedste formation til denne tekniske finale.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

Hans væste rival er nok Bryan Coquard. Franskmanden er ikke stor fan af tekniske finaler og flade spurter, men han viste i både Catalonien og Vitré, at han er i form. Han har et tog, der tæller Benjamin Thomas og Davide Cimolai, der vil være plan B, og det er en af de stærkeste kombinationer. I de flade spurter er Demare og Nacer Bouhanni normalt hurtigere, men i tekniske finaler kan Coquard vinde, hvis FDJ kikser, og han alligevel vinder positionskampen.

 

Nacer Bouhanni havde sidste år helt sikkert farten til også at slå Demare, men han er stadig på vej tilbage efter sin skade. Det gik hæderligt i Tirreno og ikke mindst Torino, hvor han trods dårlig position viste god fart, men han er stadig ikke, hvor han var sidste år. Nu har han tillige været syg, og det må ventes at have sat ham yderligere tilbage, selvom han har udtrykt optimisme. Heldigvis er dette et meget let løb, og han plejer at elske disse tekniske finaler. Spørgsmålet er, om han stadig positionerer sig, som han gjorde inden skaden, for toget med Kevin Ledanois, Laurent Pichon og Donavan Grondin, der vil være plan B, er ikke det allerstærkeste.

 

Total kommer med Jason Tesson, der normalt vil være en af topfavoritterne. Sidste år viste han nemlig, at han har farten til at vinde på dette niveau, og at han er god i positionskampen. Han er dog kommet ganske forfærdeligt i gang for sit nye hold og har ikke haft en top 10-placering siden 12. februar. I dette lette løb burde han dog stadig være en af de hurtigste sprintere, og toget med unge Emilien Jeanniere, Julien Simon og Lorrenzo Manzin , der er plan B, virker faktisk ganske lovende. Farten bør han stadig have.

 

Dette er det perfekte løb for Rudy Barbier til at vise livstegn. Hans holdbarhed er nemlig helt væk, men i dette løb burde han kunne være med. Grundet den manglende holdbarhed spurter han sjældent, men sidste år havde han stadig masser af fart. Med et stærkt lead-out fra plan B, Romain Cardis, står den positioneringsstærke franskmand slet ikke ringe i denne tekniske finale.

 

Nantes kommer med hans bror, Pierre Barbier, der er kommet godt i gang, senest med 3. pladsen i Tours forrige søndag. Også han har en fart, der fører meget langt i dette felt, og han er god i positionskampen, ikke mindst med støtte fra plan B, Emmanuel Morin. Han er nok et mere sikkert kort end sin bror, Rudy, men han er nok også stadig en smule langsommere.

 

Bingoal kommer med Matteo Malucelli. Han har en fart, der fører meget langt, som vi så både i Saudi Tour og sidste år, men desværre har det i år haltet med positioneringen. I den sammenhæng er den tekniske finale og et meget svagt hold et problem, men tidligere positionerede han sig godt.

 

Uno-X kommer med Erlend Blikra, der jo sidste efterår viste, at hans fart fører langt, men selvom han har god støtte fra den i år meget imponerende Stian Fredheim, der vil være plan B, har han haft så store positioneringsproblemer, at det bliver svært at sidde med helt fremme, selvom toget, der også tæller Lasse Norman og Niklas Larsen har noget fart.

 

EF har Marijn van der Berg til spurterne, men det ligner en svær opgave. Han mangler nemlig evner i positionskampen til denne tekniske finale, og han har meget begrænset støtte og savner tillige den tilstrækkelige fart. Der har dog været en del fremgang at spore i år, og en top 10 er i hvert fald sandsynlig.

 

Q36.5 giver Szymon Sajnok chancen igen. Det gik faktisk ikke helt skidt i Saudi Tour, og han har altid positioneret sig hæderligt. Han har i dette løb en ganske fin lead-out man i Tom Devriendt, og det gør ham til top 10-kandidat.

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Burgos stiller Manuel Penalver, der har en ganske pæn fart, men grundet sin svage positionering får meget svært ved at hævde sig i denne tekniske finale, selvom hans tog faktisk ser opløftende ud med Cyril Barthe og Oscar Pelegri.

 

Det bliver også et svært løb for Flanders, men de har en hæderlig sprinter i Jules Hesters. Det sker sjældent, men han viser af og til, at han har noget fart. Det kniber med positioneringen, hvilket ikke gør denne finale ideelle, men det gælder måske særligt med holdbarheden, som ikke bør volde problemer i dette lette løb. Måske spurter Milan Fretin også.

 

Euskaltel kommer med halvhurtige Antonio Soto, der i kraft af sin gode positionering sagtens kan lave en top 10-placering, men helt fremme kan han ikke være. Holdet har også Juan Jose Lobato, men han synes ikke at spurte længere.

 

Corratec har i sidste øjeblik udtaget Nicolas Dalla Valle. Han har ikke vist meget i år, men baseret på det, vi så sidste år, bør han i dette felt kunne gøre det hæderligt. Han lider dog under svag støtte.

 

Roubaix har Thomas Boudat, men det er svært at have den store optimisme. Siden styrtet i februar er han kommet tilbage, men han er stadig et stykke fra formen. Heldigvis er dette et let løb, men da han har et svagt hold, mangler fart og har det svært i positionskampen, ligner det alligevel ikke det ideelle løb til at rejse sig.

 

Tudor vil spurte med Mika Heming, men uden den store støtte ser det svært ud. Nice vil prøve med Tristan Delacroix, men er reelt uden chance.

 

Feltet.dks vinderbud: Arnaud Demare

Øvrige vinderkandidater: Bryan Coquard, Nacer Bouhanni

Outsidere: Jason Tesson, Rudy Barbier, Pierre Barbier, Matteo Malucelli, Erlend Blikra

Jokers: Marijn van den Berg, Szymon Sajnok, Manuel Penalver, Jules Hesters, Antonio Soto, Nicolas Dalla Valle, Thomas Boudat, Mika Heming

 

STREAM ITZULIA BASQUE COUNTRY OG SCHELDERPRIJS UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

Arnaud Demare
Bryan Coquard, Nacer Bouhanni
Jason Tesson, Rudy Barbier, Pierre Barbier, Matteo Malucelli, Erlend Blikra
Marijn van den Berg, Szymon Sajnok, Manuel Penalver, Jules Hesters, Antonio Soto, Nicolas Dalla Valle, Thomas Boudat, Mika Heming
Paul Penhoët, Kevin Vauquelin, Tom Devriendt, Stian Fredheim, Milan Fretin, Tristan Delacroix, Lorrenzo Manzin, Cyril Barthe, Romain Cardis, Davide Cimolai, Emmanuel Morin, Donavan Grondin, Juan Jose Lobato, Oscar Pelegri
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Circuit Cycliste Sarthe
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?