Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 1. etape af Vuelta a Castilla y Leon

Lynoptakt: 1. etape af Vuelta a Castilla y Leon

26. juli 2023 16:33Foto: Sirotti

Fra onsdag til torsdag køres det bare to dage lange Vuelta a Castilla y Leon, der byder på både en puncheuretape og bjergetape, og som fungerer som opvarmning til Clasica San Sebastian. Grundet de kommende mange løb kommer der kun korte lynoptakter til etaperne, hvor vi kort vil opregne favoritterne.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE CLASICA SAN SEBASTIAN UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Da løbet sidste år for første gang blev afviklet over to dage, åbnede man løbet med en sprinteretape, inden man sluttede med en bjergetape. Konceptet er det samme i år, men sprinterne risikerer at blive skuffede, hvis de havde regnet med en sikker massespurt på førstedagen. Tværtimod har arrangørerne designet en hård åbningsetape med to bjerge og næsten 2500 højdemeter, men vigtigst af alt er der i den absolutte finale er kort og meget stejl bakke, der meget vel kan betyde, at det slet ikke er selv de holdbare sprintere, men derimod løbets puncheurtyper, der skal slås om den første førertrøje i en spurt, der endda stiger med 4,0%.

 

I alt skal der tilbagelægges den relativt beskedne distance på 168,9 km, der fører feltet fra Garray til Soria. Der er tale om to nabobyer, der ligger i et fladere område på grænsen til bjergene, og etapen består af en tur ind i det kuperede terræn, inden man kører tilbage til det fladere område. Fra start kører man mod nordøst ad let stigende veje, der slutter med en stigning (4,0 km, 3,7%), der har top efter 15 km. Herefter drejer man mod nordvest for at køre af et let kuperet terræn frem til dagens første spurt, som kommer efter 35,9 km for enden af et let stigende stykke.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Umiddelbart efter spurten fortsætter man mod nordvest op ad kategori 2-stigninge Puerto de Piqueras (9,2 km, 4,5%), der er en jævn stigning med top efter 45,3 km. En relativt let nedkørsel fører herfra videre mod nordvest frem til det nordligste punkt, hvor man drejer mod sydvest for at følge en let stigende vej. Den leder direkte frem til bunden af kategori 2-stigningen Puerto de Santa Ines (9,7 km, 5,6%), der bestiges fra nord, og som ligeledes er en ganske jævn stigning, her med top efter 84,7 km.

 

Nu er det slut med de væsentligste klatreudfordringer. En let nedkørsel fører videre mod syd, indtil man drejer mod nordøst for at køre ad let stigende veje frem til den anden spurt, som er placeret efter 113,6 km. Umiddelbart herefter kører man mod nordvest op ad en stigning (3,0 km, 5,6%), der har top efter 117 km, hvorefter det går mod sydøst ad lige og let kuperede veje.

 

Til slut drejer man mod sydvest for at køre ind til Soria igennem fortsat let kuperet terræn, men her venter en ubehagelig overraskelse. I udkanten af byen kører man nemlig op til og rundt om en park på et højdedrag, hvor byens slot ligger, og det betyder, at man skal op ad en stejl stigning (900 m, 8,1%), der har top med 3,0 km igen. Herefter falder det let, inden de sidste 1300 m stiger med 3,5%, herunder med 4,0% over de sidste 1000 m. Finalen er tillige teknisk, da der efter toppen af stigningen er sving med 2300 m og 2200 m igen, et sving på 180 grader med 1900 m igen og slutteligt sving med 1400 m, 1200 m og 1100 m igen, inden man 400 m fra stregen skal igennem en rundkørsel.

 

Etapen byder på i alt 2429 højdemeter.

 

Soria var senest vært for et stort cykelløb ved de spanske mesterskaber i 2017, hvor Jesus Herrada vandt linjeløbet og Jonathan Castoviejo enkeltstarten. I 2007 sluttede sidste etape af dette løb i byen, og her vandt Francisco Ventoso en massespurt foran Michael Albasini og sågar Alberto Contador. Endelig var Vueltaen forbi i 2004, hvor en ung Alejandro Valverde vandt en puncheurspurt foran Stuart O’Grady og Denis Menchov.

 

 

 

 

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

 

SE CLASICA SAN SEBASTIAN UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Mange ryttere oplevede baskisk regnvejr til dagens løb i Ordizia, men i Castilla y Leon er det sommer. Der venter en skyfri onsdag, hvor temperaturen vil stige fra 24 grader ved starten og 28 grader i mål. Det vil endda være næsten vindstille med bare en svag vind (3-4 km/t) fra vest og vestnordvest. Det giver generelt mod- og sidemodvind frem til halvvejs oppe af anden stigning, hvorefter der vil være sidevind, medvind og sidemedvind. Man får sidemodvind på det sidste stykke ind til Soria, hvor der vil være sidemodvind på bakken og det efterfølgende stykke. Med 1900 m igen får man medvind, inden der vil være modvind over de sidste 1100 m.

 

Favoritterne

Sidste år startede løbet med en sprinteretape. Noget tyder på, at mange hold har fejllæst denne etape og regnet med en gentagelse. Det er i hvert fald påfaldende, hvor mange sprintere der er skiftet ind mellem tirsdagens løb og dette løb, og mange hold har da også givet udtryk for, at de regner med, at deres tunge folk kan være med her.

 

De bliver formentlig skuffede. Den sidste stigning er så svær, at en god puncheur måske kan køre alene hjem, men den vil i hvert fald skabe markant udskilning, hvis ikke der kører en lille gruppe væk. Selve spurten på 4% er også hård. Der vil måske ikke opstå forskelle mellem de bedste, men jeg regner med en selektiv finale, og da løbet har introduceret bonussekunder, kan der være meget vigtige sekunder at vinde.

 

Det bør være et samlet felt, der skal afgøre det. De lange stigninger kommer tidligt, og jeg vil forvente, at særligt Jayco, men sikkert også UAE og Movistar vil gå efter, at vi får samling. Det bør i et felt som dette ikke være et problem at sikre. Sidevind er typisk farligt i regionen, men det er slet ikke tilfældet på denne næsten helt vindstille dag.

 

Jeg regner altså med et samlet felt i bunden af stigningen, og her vil jeg forvente, at vi ser angreb. Den er som sagt så stejl, at en solosejr bestemt er mulig, men jeg mangler lidt den rette superpuncheur i dette felt. Mere sandsynligt er det, at en lille gruppe kan køre væk, eller at det samles til en spurt i et reduceret felt. Bakken til sidst er hård og vil efter den stejle mur sikre, at det er mere for puncheurs end stærke sprintere. Den er også så hård, at vi måske kan få en taktisk afgørelse. Kører en lille gruppe væk, vil ingen turde åbne for tidligt, og så kan man snige sig væk til sidst.

 

Etapen er skræddersyet til Michael Matthews, der må være den store favorit. Han viste med sin sejr på 3. etape i Giroen, at han stadig er en af verdens bedste puncheurs. Som nævnt i den store optakt, skaber dagens DNF dog stor usikkerhed om formen. Frem mod VM skal han dog være klar, og som nævnt kan han muligvis være udgået grundet det dårlige vejr, måske for at satse på dette etapeløb. Han har et meget stærkt hold til at kontrollere finalen og må være manden, der skal slås. Er han ikke på toppen, burde finalen også være perfekt til Felix Engelhardt, der viste fornem form i dag. Jeg regner med, at Jesus David Peña og Welay Hagos Berhe er hjælpere, men får de lov at køre deres chance i en lille gruppe, viste Hagos Berhe et lovende punch i Østrig.

 

Den værste rival kan være Gonzalo Serrano, der er skabt til disse puncheurfinaler. Det viste han med sejren i Andalusien i 2020, men også tidligere i England og sidste efterår i Vallonien. Han bør være en af de bedste på både muren og finalebakken, da han i dag viste, at formen i hvert fald ikke er helt ringe. Muren er nok for svær for Ivan Garcia Cortina, men er han i form efter pausen, er denne stigende spurt slet ikke ringe for ham. Et tredje alternativ er Jose Joaquin Rojas, men han er formentlig hjælper.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Finalen er også perfekt for Alessandro Covi. Den Covi, vi har set i Laigueglia de seneste to år eller i Andalusien sidste år, vil elske både muren og spurten. Den Covi, vi har set i år, kan til gengæld blive sat på muren. I dag skuffede han, men som nævnt i den store optakt kan det skyldes arbejde for holdet. Alternativer er Ryan Gibbons og Rui Oliveira, men de bør køre for Covi her.

 

En anden god punchuer er Eduard Prades. I dag kan muren være for svær for ham, men med de ben, han viste i dag, overlever han i en større gruppe. Han var tidligere en fremragende puncheur. Om han stadig har farten, er mere tvivlsomt, men det er kun godt et år siden, han viste den i Norge. Caja Rurals alternativ er Abel Balderstone.

 

Afslutningen er også god for Simone Velasco, der er hurtig og bør være en af de bedste på denne mur. Han skal dog af med de hurtigste for at vinde. I dag viste han, at han er i hæderlig form efter pause, men han lider under et svagt hold.

 

Jeg kan også have fidus til Mads Würtz Schmidt, hvis han er i form. Det aner vi ikke, om han er, men han har før været flyvende efter sommerpausen. Er han i form, er han ganske hurtig i en afslutning som denne. Tidligere havde den også været god for Daryl Impey, men han synes ikke længere god nok. Kører de bedste væk, bør Domenico Pozzovivo være med, men han får meget svært ved at vinde. Afslutningen passer bedre til Jakob Fuglsang , men han skal vel bevise, at han stadig kan være med de bedste i en finale som denne.

 

Jeg håber, at Louis Barré kan vise det, vi så i foråret. Her var han meget lovende, og det er virkelig en finale, der burde passe ham. Desværre har han slet intet vist siden dengang, og det er tvivlsomt, om han vil være tilbage. Heldigvis har han haft en pause. Elie Gesbert og Cristian Rodriguez vil kunne placere sig, men det er svært at se dem vinde.

 

Euskaltel har en stærk kandidat i Carlos Canal. Han er både holdbar og hurtig og viste sidste år i Burgos evner i stigende spurter. Han er dog næppe hurtig nok til at vinde. Hos Euskaltel kan også Joan Bou og måske Luis Angel Maté placere sig.

 

Finalen er også ret god for Alessandro Fedeli, der før har vist puncheurevner. Han har skuffet hele året, men i dag viste han form. Desværre mangler han nok farten til at vinde. Mere fart har Walter Calzoni, men hans krise fortsatte igen i dag. Filippo Conca mangler farten.

 

Jeg nævner også Julien Simon, men jeg tror ikke for alvor på det. Han har skuffet hele året og skuffede senest i dag. I gamle dage havde han dog elsket denne finale, og måske havde han bare en dårlig dag i dag. Ellers kan Thomas Bonnet måske forsøge sig.

 

Som nævnt i den store optakt har EF nok det stærkeste hold af klatrere, men de mangler punch. De skal vinde via taktisk. Mest eksplosive er Merhawi Kudus og Diego Camargo samt måske Georg Steinhause, der skuffede i dag, mens afslutningen passer ringere til Jefferson Cepeda . Holdets hurtige folk er Owain Doull og Michael Valgren, men jeg tror, at den er for hård.

 

Læs også
Efter dansk sejrsstime: Vi tog store skridt og kan være stolte

 

En joker er den holdbare og hurtige Alex Molenaar fra Electro Hiper. Hos Burgos tror jeg, at den er for hård for den Jetse Bol, vi så i dag, samt for Cyril Barthe, og deres bedste kort er nok Ander Okamika. Hos Kern Pharma regner jeg den også som værende for hård for Kiko Galvan. Hos Lotto kan Harry Sweeny lave et resultat, hvis han er i bedre form, end han viste i dag. Hos Eolo er den for hård for deres afslutter, Javier Serrano, og det er den også for August Jensen og Colin Joyce hos Human Powered Health.

 

Feltet.dks vinderbud: Michael Matthews

Øvrige vinderkandidater: Gonzalo Serrano, Alessandro Covi

Outsidere: Ivan Garcia Cortina, Eduard Prades, Simone Velasco, Felix Engelhardt, Mads Würtz Schmidt

Jokers: Louis Barré, Carlos Canal, Alessandro Fedeli, Julien Simon, Welay Hagos Berhe, Jose Joaquin Rojas, Ryan Gibbons, Daryl Impey, Jakob Fuglsang, Diego Camargo, Merhawi Kudus, Alex Molenaar

 

Livestream

Du kan streame 1. etape og 2. etape via disse links fra kl. 16.30 hhv. onsdag og torsdag. Grundet en tvivlsom kvalitet liveopdaterer jeg ikke derfra. Begge etaper har forventet sluttid kl. 18.00.

 

SE CLASICA SAN SEBASTIAN UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Michael Matthews
Gonzalo Serrano, Alessandro Covi
Ivan Garcia Cortina, Eduard Prades, Simone Velasco, Felix Engelhardt, Mads Würtz Schmidt
Louis Barré, Carlos Canal, Alessandro Fedeli, Julien Simon, Welay Hagos Berhe, Jose Joaquin Rojas, Ryan Gibbons, Daryl Impey, Jakob Fuglsang, Diego Camargo, Merhawi Kudus, Alex Molenaar
Jefferson Cepeda, Domenico Pozzovivo, Cristian Rodriguez, Elie Gesbert, Georg Steinhauser, Rui Oliveira, Walter Calzoni, Jetse Bol, Harry Sweeny, Owain Doull, Michael Valgren, Kiko Galvan, Ander Okamika, Joan Bou, Cyril Barthe, Jesus David Peña, Abel Balderstone, Alessandro Verre, Thomas Bonnet, Stefan De Bod, Javier Romo, Alejandro Franco, Pelayo Sanchez, Pablo Castrillo, Raul Garcia Pierna, Alex Martin, Fernando Tercero, Bart Lemmen
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a Castilla y Leon
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?