Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 2. etape af Region Pays de la Loire Tour

Lynoptakt: 2. etape af Region Pays de la Loire Tour

05. april 2023 15:07Foto: Sirotti

I denne uge køres det sprintervenlige Region Pays de la Loire Tour, der igen i år har en ganske fin startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM ITZULIA BASQUE COUNTRY OG SCHELDERPRIJS UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

 

Ruten

Region Pays de la Loire består først og fremmest af flade sprinteretaper, og det gælder i særlig grad i år. Efter den pandekageflade start skrues der op for højdemeterne på andendagen, hvor der skal klatres 1100 af slagsen, men de kommer primært på etapens første del. Igen er det derfor formentlig kun vinden, der kan forhindre endnu en spurtafgørelse, selvom man aldrig helt kan afskrive udbrud i et løb med små hold.

 

I alt skal der tilbagelægges 169,4 km, der fører feltet fra Clisson til Le Lion d’Angers. Startbyen ligger umiddelbart uden for Nantes, og man lægger ud med at køre mod nordvest igennem fladlandet med retning mod storbyen frem til kategori 3-stigningen Chateau-Thebaud (300 m, 1,7%), der har top efter 11,5 km. Man kører imidlertid ikke ind til Nantes, men drejer i stedet mod nordøst og senere nord for at fortsætte en begivenhedsrig start, der byder på kategori 2-stignigen Le Landreau (500 m, 3,1%) efter 29,0 km og den første spurt efter 38,5 km.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Kort efter spurten drejer man mod øst for at følge en helt lige og flad vej over adskillige kilometer, indtil man drejer mod nord for at køre frem til kategori 3-stigningen Passage de l’Oceane (900 m, 3,1%), der har top efter 82,6 km. Herfra går det videre mod nordøst igennem fladlandet frem til den anden spurt, der kommer efter 104,3 km. Nu kører man kortvarigt mod sydøst, inden det går mod nordøst ind til målbyen, hvor man efter 117,8 km rammer den afsluttende rundstrækning og bare 300 m senere efter 118,1 km krydser stregen for første gang.

 

Etapen afsluttes nu med tre omgange på den 17,1 km lange runde, der er stort set helt flad. Den sender rytterne kortvarigt mod øst, inden lange og lige veje leder mod nord og nordøst op til det nordligste punkt. Her kører man kortvarigt mod vest, inden det går mod sydvest og syd tilbage til målbyen. Det går ad lange, lige veje, indtil der melder sig to sene sving, det første på næstsidste kilometer og det sidste bare få hundrede meter fra stregen. Den sidste kilometer falder let med 1,0% i snit, og der en sidste spurt efter første omgang, dvs. efter 135,2 km.

 

Etapen byder på i alt 1307 højdemeter.

 

Le Lion d’Angers har kun én gang tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i 2008 i ungdomsløbet Tour du Haut Anjou, hvor Dennis van Winden sejrede med 1 sekund ned til feltet anført af Jerome Cousin og John Degenkolb.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

 

 

STREAM ITZULIA BASQUE COUNTRY OG SCHELDERPRIJS UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

 

Vejret

Efter den lidt blæsende start går vi helt i den anden grøft på en onsdag, der vil være stort set vindstille. Starten vil også være solrig med kun få skyet, men det meste af etapen vil kun byde på lidt sol, mens temperaturen vil vokse fra 12 til 14 grader. Fra start vil det være HELT vindstille med en vindstyrke på 0 km/t (!!!), men langsomt vil der komme en smule vind (1-5 km/t) fra vest. Det giver skiftevis side- og medvind frem mod rundstrækningen, hvor der vil være stort set konstant sidevind. Slutteligt får man sidemodvind frem mod det sidste sving, hvorefter der vil være medvind på den korte opløbsstrækning.

 

Favoritterne

I dette lidt monotone sprinterløb er der altid endnu en chance, hvis man har misset en af de foregående, og sådan er det også denne gang. Det er i hvert fald svært at tro, at morgendagens etape ikke ende i en massespurt. Jeg mindes aldrig tidligere at have skrevet en optakt med udsigt til en vindstyrke på 0 km/t, men én gang skal jo være den første. Selvom der bliver en anelse mere vind mod slutningen, er det så svagt, at det naturligvis ikke kommer i nærheden af at skabe andet end nervøsitet.

 

Derfor er eneste trussel mod en massespurt naturligvis udbruddet. De var ikke helt lette at hente i dag, og i løb med små hold kan overraskelser altid komme. Cofidis vil imidlertid gøre alt for at forsvare trøjen, og EF tankede selvtillid i dag. FDJ giver heller ikke op efter én dag, og efter 1. etape tror Burgos måske endda også på det. Tudor hjalp overraskende til i dag, så der burde være masser af interesse i at sikre den forventede spurt på en dag, hvor de indlagte spurter næppe komme i spil.

 

Selve finalen er mere enkel end i dag, men der kommer stadig et meget sent sving. Derfor bliver det igen en finale, hvor positionering betyder mere end fart, men de færre sving betyder, at der bør være mindre risiko for, at togene fanges for langt tilbage, som det i dag skete for FDJ.

 

Jeg giver ikke op på Arnaud Demare endnu. Han bør altså være hurtigste i dette felt, og hans tog bør kunne meget mere, end de viste i dag. I dag så det ud til, at de tøvede for længe, og derefter blev de lukket inde. Har de lært af det, er der altså masser af muskelkraft og fart i et tog med Miles Scotson, Paul Penhoët og Bram Welten. På papiret er det stadig det bedste tog, og når de har den hurtigste sprinter, bør de føre til sejr, også i denne tekniske finale.

 

Det er dog umuligt at benægte, at Cofidis imponerede med Benjamin Thomas, Davide Cimolai og Bryan Coquard, der endda så chokerende hurtig ud i en flad spurt som denne. Det viser i hvert fald, at han som minimum er næsthurtigste mand, og toget er tillige det stærkeste eller næststærkeste. Jeg vil stadig tro, at Demare slår ham på fart, men i en finale med et sent sving kan toget vinde for ham, hvis de imponerer, som de gjorde det i dag.

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

Jeg må også igen tro lidt på Jason Tesson. Det er bekymrende, at det bliver ved med at gå så dårligt for ham, men hans tog med Emilien Jeanniere, Julien Simon og Lorrenzo Manzin ligner altså et af de stærkeste. De var heller ikke langt fra at vinde kampen i dag, og kan de gå først igennem svinget, bør Tesson altså kunne vinde.

 

Jeg tror også lidt på Rudy Barbier. Han bør være en af de hurtigste og plejer at være god i positionskampen. I dag endte han lidt for langt tilbage, men med et svagt hold bliver det lettere for ham i morgen, og han har en meget stærk sidste mand i Romain Cardis.

 

Marijn van den Berg klarede positionskampen uventet godt i dag. Til gengæld havde han slet ikke Coquards fart, og da han mangler en rigtig lead-out man, bliver det meget svært at vinde. Det ligner mere endnu et godt resultat, hvis han positionerer sig godt igen. Omvendt er det i en spurt med et sent sving, man medd det rette held kan vinde, selvom farten ikke er den højeste.

 

Jeg havde meget store forventninger til Pierre Barbier, der har spurtet godt, er god i positionskampen og har en god lead-out man i Emmanuel Morin. Dagens styrt skaber dog usikkerhed, for jeg aner ikke, hvor meget han har slået sig. Morin var endda også nede og er derfor også en usikker plan B. Har han ikke slået sig væsentligt, er han dog stadig et meget godt bud i kraft af fart og positionering.

 

Det lykkedes ikke for Uno-X i dag, men på papiret står de ret stærkt med særligt Stian Fredheim hos Erlend Blikra. Det er i hvert fald et tog med potentiale til mere, og måske hjælpes de lidt af den mere enkle finale. Vi ved fra Langkawi, at Blikra kommer langt på sin fart.

 

Dagens overraskelse var Burgos, der på papiret, men nu også i virkeligheden har et godt tog. Desværre kørte Coquard Manuel Penalver midt over i spurten, så han får svært ved at vinde, ligesom toget kan være svækket af Cyril Barthes styrt, men gentager de kunsten, kan han komme langt i denne finale med et sent sving.

 

Som frygtet tabte Matteo Malucelli på sit svage hold, og han kom aldrig frem. Det gør han sikkert igen i morgen, men med en mere enkel finale står han bedre. Han er helt sikkert en af de hurtigste, men i kaft af sit hold skal han bruge held for at vinde.

 

Tudor gjorde det flot i dag, men det er usikkert, hvem de kørte for. Mika Heming styrtede nemlig og burde normalt være sprinteren. I morgen er det derfor muligt, at de kører for ham, men det kan også være Rick Pluimers, der var god i dag. De vinder dog ikke i dette felt. Szymon Sajnok kan også komme relativt langt, hvis Tom Devriendt er frisk efter styrtet til sin vigtige rolle. Arkea vil uden uheldige Bouhanni køre for Donavan Grondin, der også styrtede i dag og sikkert angribe med Kevin Vauquelin, der også styrtede og måske endda vil blande sig i spurten. Andre kandidater er Antonio Soto, Thomas Boudat, Norman Vahtra, Tristan Delacroix, Nicolas Dalla Valle, Milan Fretin og Jules Hesters.

 

Feltet.dks vinderbud: Arnaud Demare

Øvrige vinderkandidater: Bryan Coquard, Jason Tesson

Outsidere: Rudy Barbier, Marijn van den Berg, Pierre Barbier, Erlend Blikra, Manuel Penalver

Jokers: Matteo Malucelli, Mika Heming, Rick Pluimers, Szymon Sajnok, Kevin Vauquelin, Donavan Grondin, Milan Fretin, Jules Hesters

 

STREAM ITZULIA BASQUE COUNTRY OG SCHELDERPRIJS UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

Arnaud Demare
Bryan Coquard, Jason Tesson
Rudy Barbier, Marijn van den Berg, Pierre Barbier, Erlend Blikra, Manuel Penalver
Matteo Malucelli, Mika Heming, Rick Pluimers, Szymon Sajnok, Kevin Vauquelin, Donavan Grondin, Milan Fretin, Jules Hesters
Paul Penhoët, Bram Welten, Davide Cimolai, Emmanuel Morin, Antonio Soto, Nicolas Dalla Valle, Norman Vahtra, Thomas Boudat, Tristan Delacroix, Stian Fredheim, Lorrenzo Manzin, Romain Cardis, Tom Devriendt, Oscar Pelegri, Cyril Barthe, Kevin Ledanois, Juan Jose Lobato
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Circuit Cycliste Sarthe
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?