Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Tour de Luxembourg

Optakt: 4. etape af Tour de Luxembourg

16. september 2022 06:58Foto: Sirotti

Aaron Gate snød de holdbare sprintere for sejren på en 3. etape, der slet ikke skabte de forskelle, man kunne have ventet, men sådan går det ikke fredag. Her venter løbets absolutte nøgleetape, når det ellers tætte løb krydres med en hele 26 km og ganske kuperet enkeltstart, som må forventes at skabe så store afstande, at vi i morgen eftermiddag formentlig kender vinderen af årets udgave af den luxembourgske rundtur.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Med sin klassiske prolog har Tour de Luxembourg i mange år haft en enkeltstart, men den har kun været 2 km lang og meget speciel. Sidste år ændredes løbets natur fuldstændigt, da man som noget helt nyt bød på en rigtig enkeltstart og det endda en lang en af slagsen på ikke færre end 25,4 km. Selvom det egentlig skævvred klassementet i et løb, der normalt afgøres på sekunder, har arrangørerne været så begejstrede for ideen, at de genbruger den i år. Med en distance på 26,1 km er den endda en smule længere end for et år siden, men med 300 højdemeter fordelt over to ganske hårde bakker adskilt af fladt tonserterræn kan løbets lettere folk glæde sig over, at løbets klart vigtigste etape heller ikke i år er en sag for de rene fladbanespecialister.

 

Som sagt skal der altså tilbagelægges 26,4 km, som har start og mål i byen Remich. Fra start går det mod sydvest igennem fladt terræn hen langs Mosel og grænsen til Tyskland, inden man drejer mod nord og senere sydvest for at køre op ad Scheierberg (1,6 km, 8,8%), der har top efter 3,5 km. En let nedkørsel leder nu mod nordøst tilbage til Mosel, som nu følges mod syd og sydvest igennem helt fladt terræn frem til byen Wintrange, der nås efter 11,2 km.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Her forlader man igen floden for at køre mod vest op ad stigningen Wentrenger (2,4 km, 4,8%), der har 1000 m med 6-8%, men derudover stiger med 2-5%. Toppen rundes efter 13,9 km, hvor dagens mellemtid tages, og hvorfra man kører et kort, fladt stykke mod sydøst på et plateau, inden en lidt kringlet nedkørsel leder mod sydvest og nordøst ned til byen Remerschen, som nås efter 18,0 km. Herfra går det mod sydøst ad en let faldende vej tilbage til Mosel og den kendte by Schengen, der passeres efter 19,0 km. Nu er resten af etapen meget enkel, da de sidste 7,4 km går ad en 6 m bred, helt flad og lige vej uden sving mod nord og nordøst op langs Mosel og den tyske grænse frem til målet.

 

Etapen byder på i alt 299 højdemeter.

 

Remich har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Efter en dag med godt vejr venter desværre en fredag med byer. Den første times tid vil risikoen kun være 25%, men den vil langsomt vokse til 50-55% i finalen. Temperaturen vil være beskedne 16 grader, og der vil være en jævn til frisk vestlig vind, som gennem etapen vil tage fra en styrke på 17 km/t til en styrke på 21 km/t. Det giver mod- og sidemodvind på bakkerne, med- og sidemedvind på nedkørslerne samt generel sidevind på de flade strækninger langs Mosel.

 

Læs også
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte

 

Favoritterne

Dagens etape endte som lidt af en fuser, der slet ikke gjorde de forskelle, de temposvage folk havde håbet på, men det er godt nyt for tempospecialisterne. I forvejen var der udsigt til, at fredagens enkeltstart ville være stort set altafgørende, og det bliver endnu mere udtalt nu, hvor de to første af de tre hårde etaper kun har skabt meget begrænsede forskelle, der i alt væsentligt er forårsaget af bonussekunder.

 

Ser man bort fra, at det er et misfoster at have så lang en enkeltstart i et løb, hvis terræn kun indbyder til små forskelle i puncheurfinalerne, er det ganske interessant. Det er relativt sjældent, at rytterne får lov at køre enkeltstarter på mere end 25 km, særligt i løb uden for WorldTouren. Det er således et mindre særsyn, vi bliver vidner til i morgen.

 

Etapen minder utroligt meget om den, der blev brugt sidste år, selvom de køres i to forskellige byer. Antallet af højdemeter og distancen er stort set den samme som for et år siden, hvor Mattia Cattaneo vandt med bare 2 sekunder ned til Joao Almeida og 26 sekunder ned til Mattias Skjelmose, mens alle andre tabte mindst 35 sekunder og kun 11 mand holdt sig inden for et minut af den italienske vinder. Også dengang var der tale om et miks mellem to bakker og fladt tonserterræn, og ligesom i år var den ene bakke dengang også ret stejl, mens den anden var blødere.

 

Man skal klatre godt for at være med på denne rute. Bakkerne er bestemt ikke uoverkommelige, men særligt den første er stejl, og en tung fyr taber meget på 1600 m med næsten 9%. Til gengæld er der også nogle gode, flade og lige strækninger langs Mosel, særligt de sidste 7,4 km, der bare går ad en lige og flad vej. Med andre ord skal man både kunne køre opad og træde watt i fladt tonserterræn.

 

Desværre kan vejret spille ind. Det bliver en trist bygedag, og det gør det ret uforudsigeligt, hvem der vil have våde og tørre veje. Risikoen er størst for de sidst starten, hvor den ret kraftige vind også vil være kraftigst. Ruten er ikke voldsomt teknisk, men våde veje vil være en klar ulempe. Det giver et element af lotteri, som det kan være svært at tage hensyn til. Vinden tiltager ikke voldsomt, og selvom en tidlig start med størst sandsynlighed er en fordel, kan det ende med at gå lige omvendt, når vi taler om byger. Heldigvis bør ruten være så hård, at de tunge folk, der starter tidligt, får det svært, og dermed kan man håbe, at forholdene vil være nogenlunde ensartede for de ryttere, der kører om sejren.

 

Kommer vejret ikke i spil, må Mattias Skjelmose være favorit. Det var i dette løb sidste år, hvor han blev nr. 3 bag Cattaneo og Almeida, at den unge dansker for alvor viste sit tempopotentiale, og det har han i år taget til et helt nyt niveau, først til DM, men i særlig grad i Danmark Rundt. Denne kuperede rute passer ham endda langt, langt bedre end de danske enkeltstarter, og vi så endda både til DM og Danmark Rundt, at han har en tendens til at slutte stærkt, en indikation på, at lange enkeltstarter passer ham bedre. Han efterlod et skuffende indtryk på 1. etape, men det rettede han i den grad op på i dag, hvor han måske endda lignede stærkeste mand. Hvis man er løbets bedste temporytter og måske også mest formstærk, må man være favorit. I morgen skal være dagen, hvor han endelig tager den første sejr, han sådan har fortjent.

 

Den værste rival må være Kevin Vauquelin. Franskmanden beskrev sig selv som tempospecialist tidligere i år, men det var svært at se på de første enkeltstarter. Efter sommeren har han imidlertid nået helt nye højder, først med en 7. plads til EM og ikke mindst i Poitou-Charentes, hvor han blev nr. 2 og over 21,4 km var mindre end 20 sekunder fra selveste Stefan Küng. Den kuperede rute burde passe ham, og ligesom Skjelmose så han i dag langt bedre ud end på en sløj 1. etape. Min erfaring med ham er, at man aldrig skal vide sig sikker på ham, men han ligner manden, der kan ødelægge den danske fest.

 

Sidste år havde jeg ikke tøvet med at gøre Benjamin Thomas til favorit, men efter skiftet til Cofidis er hans tempoevner ikke helt uventet gået fløjten. Han blev dog stadig nr. 4 i Poitou-Charentes, hvilket viser, at han i dette temposvage er en af de bedste temporyttere, og med den klatring, han har vist i år, er det en klar fordel, at ruten er meget hårdere end i Frankrig. Han blev dog slået med hele 30 sekunder af Vauquelin, og det vidner om, at han nok skal begrænse tabet. Han har dog set godt ud, senest med dagens sene angreb, og i dette felt må han regnes som en af truslerne mod den danske favorit. Jeg har også hæderlige forventninger til Anthony Petez, der har for vane at køre nogle pæne enkeltstarter og burde kunne lide ruten. Han synes dog at være et stykke fra sin bedste form.

 

En ret spændende kandidat er Rune Herregodts. Han floppede fælt ved EM, men hans enkeltstart ved de belgiske mesterskaber viser, at han kan komme meget langt i dette felt. Her blev han nr. 4, bare 22 sekunder efter Victor Campenaerts over 34,8 km. Hans niveau er uhyre svingende, og efter en skidt periode var jeg usikker på ham inden løbet, men efter den flotte kørsel hidtil er jeg ret optimistisk. Bakkerne kan han godt klare, men i forhold til Skjelmose, Vauquelin og Thomas vil de være en ulempe.

 

Læs også
Starttider: Enkeltstart i Romandiet Rundt 2024

 

På kontinentalholdene finder vi en af favoritterne. Aaron Gate viste både i Belgien og ved Commonwealth Games, at han er en af de bedste temporyttere her, og efter at han efterlod et lidt skuffende indtryk i Rumænien i sidste uge, viste han i dag, at han er ganske godt kørende, som han da også var det, da han i august vandt linjeløbet ved Commonwealth Games. Både resultaterne i Commonwealth Games og i Belgien, hvor han blev hhv. nr. 4 og 7, vidner om, at han nok får det lidt svært mod de bedste, men langt fremme bør han være. Derudover er bakkerne nok også en ulempe, når han er oppe mod så klatrestærke specialister.

 

Quick-Step kommer med Jannik Steimle , der er en af de bedste temporyttere her. Ruten er dog nok en anelse for hård for ham, selv hvis han var i topform, og det er han åbenlyst ikke efter den skade, han pådrog sig i Burgos. Han var dog bedre med i dag, og han har nogle lange, lige strækninger, hvor han vil køre stærkt. Han viste i hvert fald i Dauphiné, at han i storform og på en lidt fladere rute kunne have vundet i dette felt. Jeg vil også tro, at Florian Senechal gør det ganske godt, for det har han tidligere gjort i Belgien og Benelux, og han er åbenlyst i fremragende form. Måske er Davide Ballerini endnu mere spændende, for han kørte en chokerende god enkeltstart i Giroen i år - endda på en hård rute. Dengang var han dog i klart bedre form, end han er nu, men han er slet ikke så ringe en temporytter.

 

Arkea har også en alternativ option i Thibault Guernalec. Franskmandens enkeltstarter er svingende, som vi senest så i Vueltaen, hvor han skuffede fælt, og generelt har det knebet lidt i år. Kører han som i Algarve eller Dauphiné, vil han dog komme langt, og normalt er det heller ikke nogen stor ulempe, at det er kuperet, for en formstærk Guernalec kan godt køre opad. De seneste dage har dog bekræftet, hvad han sagde inden løbet, nemlig at han efter sin covidsygdom ikke er på toppen. I det lys er ruten her nok for hård, men vi holder en dør på klem for, at han i dag smed mere tid end nødvendigt for at spare sig. Arkea har også den formstærke Maxime Bouet, der måske endelig kan vise lidt af fordums evner, når han endelig har noget at køre for.

 

FDJ har også Tobias Ludvigsson, som jeg placerer her, men jeg tror slet ikke på ham. Han kørte en horribel enkeltstart i Poitou-Charentes og har ikke vist noget efter pausen. I dette løb har han også arbejdet ganske hårdt for holdet, og de seneste dage har han ført enormt meget. At han dropper VM, kunne også indikere, at han ikke er i den helt store form, men normalt kører han godt nok opad til denne rute. Jeg rangerer ham højt, fordi han er en af de få, der faktisk ville kunne slå Skjelmose, men mine forventninger er meget små.

 

Hvad så med Valentin Madouas? Han efterlod ikke samme indtryk som på 1. etape, men han var alligevel en af de stærkeste i dag. Han er bestemt ikke specialist, men han er ganske fremragende form. Min optimisme baseres på, at han faktisk kørte en hæderlig enkeltstart i Touren, hvor ruten også var en blanding af fladt og kuperet terræn. Med sin nuværende form bør han således ende hæderligt, men det er klart, at han ikke kommer i nærheden af de få specialister øverst på listen. Jeg vil tro, at han bliver matchet nogenlunde af Kevin Geniets, der i år har nået helt nye højder, har set godt ud indtil nu og i Touren kørte en enkeltstart på niveau med franskmanden. Til gengæld er Clement Davy formentlig for tung til denne rute.

 

UAE har Matteo Trentin. Han kørte en chokerende god enkeltstart i Touren i 2017, og i 2019 blev han nr. 10 i Schweiz Rundt. Han har adskillige top 20-resultater bag sig, men det har alt sammen været på fladere ruter og for senest inden coronanedlukningen. I morgen vil han dog for en sjælden gangs skyld give den et skud, og det bliver spændende at se, hvad han kan. Han virker i fremragende form lige nu, men han vil trods alt tabe tid til de bedste på bakkerne. UAE har også Rui Oliveira, der er i fremragende form, men aldrig rigtigt har kørt gode enkeltstarter, samt Joel Suter, der virker flyvende lige nu og kørte en uventet god enkeltstart i Besseges. Normalt kan Rafal Majka også forsvare sig her, men han virker ikke på toppen.

 

Jeg er meget spændt på Jason Osborne. Den tidligere roer har imponeret stort i år, senest i Norge, hvor han blev nr. 7 på kongeetapen og havde kurs mod det samlede podium på sidste etape, indtil han fik defekt. I dag var han ikke helt så synlig, men på 1. etape så han meget overbevisende ud. Som temporytter er han ret ubeskrevet, men da han begyndte at køre cykelløb, var det altid ved de tyske mesterskaber i enkeltstart, hvor han gik i top 10 flere gange. Han skuffede ved mesterskaberne i år, og det skaber usikkerhed, men da han tidligere i år vandt det lokale belgiske Ronde Vlaams-Babant, vandt han enkeltstarten suverænt, dog mod amatører. Han har potentiale til at overraske.

 

Uno-X kommer med en joker i Morten Hulgaard. Hans 8. plads ved EM vidner om, at han er en af de bedste temporyttere her, men han er nok lidt for tung til denne rute. Han har i hvert fald haft det svært på bakkerne i år, og selvom han så godt ud i udbruddet i går, vil jeg tro, at bakkerne bliver for dyre. Jeg glæder mig også meget til at se Jonas Gregaard, der har kørt så fornemt i år og virker fabelagtigt kørende lige nu. Han viste klar fremgang i Polen og ikke mindst i Danmark, og ruten passer ham bedre her, end den gjorde i Assens.

 

Jeg vil også fremhæve Dorian Godon , der kørte en ganske hæderlig enkeltstart i Polen og i dette felt bør kunne gøre det godt. Hos Euskaltel har vi Txomin Juaristi , der er begyndt at køre pæne enkeltstarter, men ikke nok til at vinde. Han blev nr. 4 i Portugal i et svagt felt og senest nr. 16 i Poitou-Charentes. Han har i dette løb vist, at formen ikke er så ringe. Mathias Bregnhøj viste i Danmark, at han på denne kuperede rute bør kunne forsvare sig, mens jeg tror, at ruten er lidt for hård fir Justin Wolf, der ellers har kørt gode enkeltstarter til EM i 2020, hvor han blev en uventet nr. 7, og i Chrono des Nations.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

BEMÆRK: Som sagt kan vejret komme til at få en afgørende indflydelse på etapen.

 

Feltet.dks vinderbud: Mattias Skjelmose

Øvrige vinderkandidater: Kevin Vauquelin, Benjamin Thomas

Outsidere: Rune Herregodts, Aaron Gate, Jannik Steimle, Thibault Guernalec, Tobias Ludvigsson

Jokers: Valentin Madouas, Matteo Trentin, Jason Osborne, Morten Hulgaard, Anthony Perez, Davide Ballerini, Florian Senechal, Kevin Geniets, Dorian Godon, Justin Wolf, Jonas Gregaard, Maxime Bouet, Joel Suter, Txomin Juaristi

 

Starttider

Starttiderne findes under liveopdateringen.

 

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Mattias Skjelmose
Kevin Vauquelin, Benjamin Thomas
Rune Herregodts, Aaron Gate, Jannik Steimle, Thibault Guernalec, Tobias Ludvigsson
Valentin Madouas, Matteo Trentin, Jason Osborne, Morten Hulgaard, Anthony Perez, Davide Ballerini, Florian Senechal, Kevin Geniets, Dorian Godon, Justin Wolf, Jonas Gregaard, Maxime Bouet, Joel Suter, Txomin Juaristi
Rafal Majka, Mathias Bregnhøj, Clement Davy, Rui Oliveira, Nicola Conci, Sjoerd Bax, Tobias Bayer, Clement Berthet, Felix Gall, Tom Sexton, Michel Ries, Torstein Træen
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Luxembourg
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?